Preturile materiilor prime, in cel mai important declin din ultimele cinci luni. Cotatiile materiilor prime au consemnat, in octombrie, cea mai mare scadere lunara din mai pana in prezent, in conditiile in care economia mondiala a consemnat cel mai lent ritm de crestere de dupa recesiunea din 2009. Cele mai importante scaderi au fost observate pe piata petrolului si cea a metalelor. Indicele Standard & Poor's GSCI Total Return, care masoara evolutia preturilor a 24 de materii prime, a coborat cu 4,1% luna trecuta, la 121,99 puncte. Astfel, indicele a scazut pentru a doua luna la rand, iar de la inceputul anului curent a pierdut 0,7 procente. Din cele 24 de marfuri care intra in alcatuirea Standard & Poor's GSCI Total Return, 12 au avut un curs descendent in octombrie. Pretul benzinei a scazut cu 17% luna trecuta, la 2,7618 dolari/galon la New York Mercantile Exchange, acesta fiind cel mai important declin din noiembrie 2008 pana la momentul actual. Tot in SUA, pretul petrolului brut s-a redus cu 6,5%, la 86,24 dolari/baril, scaderea fiind cea mai mare din mai pana acum, scrie Bursa.ro.

BUSINESS REPORTFoto: Colaj foto

Topul celor mai tineri milionari din Romania. Sunt tineri, frumosi, destepti. Dar mai presus de toate, conduc afaceri de zeci milioane de euro, negociaza tranzactii care le vor umple conturile si, toate acestea, la o varsta al carui prefix este inca 3. Suprinzator, numarul acestor persoane este in crestere de la an la an. Dezamagitor pentru sexul frumos este ca cei mai multi tineri care au ajuns milionari sunt in mare parte barbati. Exceptie sunt surorile Voiculescu care la varsta de 36 de ani, respectiv 38 de ani, detin un imperiu cu activitate in zona media, productie si agricultura, evaluat de Capital la 600-650 milioane de euro. Are 31 de ani si de mai bine de jumatate de deceniu a preluat fraiele afacerilor demarate de parintii sai. Rezultatul? Afacerile au ajuns la un rulaj de 250 de milioane de euro, grupul s-a extins, iar banii utilizati la dezvoltarea afacerilor vin din fondurile europene. Iar planurile lui nu se opresc aici, anunta Capital.ro.

Marii datornici ai lui Gigi Becali. Cine sunt si ce afaceri invart Politicieni, parteneri de afaceri, propriile firme, prieteni si rude, cam acestia sunt marii datornici ai europarlamentarului George Becali, care in declaraţia de avere depusă la înscrierea candidaturii PNL pentru un mandat de deputat în Sectorul 6, a declarat ca are de incasat peste 56 milioane de euro. Gigi Becali ar fi acordat împrumuturi totale de 36,5 milioane de lei şi 48,7 milioane de euro unor persoane fizice şi juridice. In topul datornicilor se afla Horia Culcescu si Vasile Geambazi, care au imprumutat de la binefacatorul lor fiecare cate 18 milioane de euro, scrie Income Magazine

Averile principalilor candidati la alegerile parlamentare: odata cu candidatura, acestia si-au depus si declaratia de avere. Case peste Ocean, bijuterii in valoare de sute de mii de euro si hectare intregi de teren intravilan. Cu asta se pot lauda candidatii la alegerile parlamentare. Pe langa masini de lux si case somptuoase, candidatii au strans si datorii mari la banci. Candidatii pentru un loc in Parlament au fost nevoiti sa depuna, odata cu dosarul de candidatura, si declaratia de avere. Averea eurodeputatului George Becali a scazut fata de anul anterior, potrivit declaratiei, cu 17 hectare de teren intravilan in Bucuresti. Pe de alta parte, latifundiarul a acordat imprumuturi de peste 56 de milioane de euro. Potrivit declaratiei de avere obtinuta de Mediafax, omul de afaceri detine, in debutul campaniei electorale, 340 de hectare de teren agricol in Voluntari, Otopeni, Balotesti si Pitesti. De asemenea, el mai are 22 de hectare teren forestier in Voluntari si 24 de hectare teren intravilan in Sectorul 1 si Sectorul 2 din Bucuresti, informeaza Adevarul.

Andreas Klinger: "Fondatorii si start-up-urile romanesti din Marea Britanie pun Romania in lumina reflectoarelor". Andreas Klinger este co-fondator al LOOKK.com, proiect castigator al Seedcamp ce isi propune sa revolutioneze industria de fashion. Recent a avut loc relansarea proiectului, iar Andreas a hotarat sa se retraga si sa porneasca din nou la drum, de data aceasta cu un start-up tech in Berlin. In aceasta toamna, Andreas va participa la How to Web, cea mai importanta conferinta despre antreprenoriat si tehnologie din Europa Centrala si de Est care va avea loc pe 7-8 noiembrie in Bucuresti. Evenimentul zilei: Ce te-a determinat sa pui bazele LOOKK? Andreas Klinger: Am observat modul dezechilibrat de functionare a industriei de moda in prezent. Marii retaileri verticali copiaza tendintele de pe catwalk si aduc articolele de imbracaminte in magazinele lor mai rapid decat creatorii de moda originali. Intre timp, implicarea clientilor a crescut si ciclul de feedback a devenit mai scurt. Integral in EVZ.

Provizoratul, cuvantul de ordine in conducerea Transelectrica. Conducerea Transelectrica este sub un provizorat total, complet nesanatos pentru compania care trebuie sa aiba grija de siguranta sistemului energetic national. Pe 15 noiembrie, actionarii sunt convocati sa aprobe membrii Consiliului de Supraveghere (CS), cu titlu provizoriu, pe o perioada de patru luni, in conditiile in care actualul Consiliu de Administratie (CA) face schimbari profunde in companie. Actualul Consiliu nu coincide in totalitate cu viitorul Consiliu de Supraveghere propus. Astfel, membrii propusi de Ministerul Economiei pentru CS al Transelectrica sunt Mircea Ciopraga, Lucian Isar, Cos-tin Adrian Gheorghe, Gheorghe Gabriel Gheorghe, Ovidiu Artopolescu si Alin Chitu. Mircea Ciopraga si Gheorghe Gabriel Gheorghe fac parte din actualul CA. Alte propuneri pentru CS sunt Radu Bugica (Fondul Proprietatea), Dan Voiculescu (SIF Oltenia) si Calin Radu Vilt, anunta Bursa.ro.

Manager de cariera. Şi manechinele beau cafea şi tânjesc după o bere Cariera lui Marius Meleşteu e întruchiparea perfectă a visurilor declarate ale oricărui student la management . A fost primul om pe care Stimorol l-a angajat în România. A creat grupul „fotomodelelor care beau apă plată cu lămâie”, în perioada în care a lucrat la Zapp, a făcut parte din echipa care a transformat Brau Union în Heineken, în anii în care a lucrat pentru această companie, iar etapa Unilever a fost cea în care a primit poate cele mai importante lecţii de leadership şi management din cariera sa, scrie Income Magazine

Chevrolet Camaro Hot Wheels Edition. Visul a milioane de fani Hot Wheels de toate varstele va deveni realitate la inceputul anului viitor, cand modelul Camaro Hot Wheels Edition va ajunge in reprezentantele Chevrolet. Pentru prima oara, un producator comercializeaza un autovehicul Hot Wheels de serie, cu dimensiuni normale. "Milioane de copii au crescut jucandu-se cu masinute Hot Wheels", a declarat Chris Perry, vicepresedinte de marketing la Chevrolet. "A oferi un model special de serie Camaro Hot Wheels inseamna o ocazie pentru copiii de toate varstele de a retrai acele momente". Modelul Camaro Hot Wheels Edition a avut premiera luni, la Salonul Auto Specialty Equipment Market Association (SEMA) din Las Vegas. In primul trimestru al anului 2013 va fi produsa o serie speciala Camaro Hot Wheels Edition, informeaza 24auto.ro.