Romani din Silicon Valley au venit sa recruteze pentru Twitter. "Nu am avea alternative daca ne-am intoarce. In Romania, nu am avea ce face". Doi romani de nici 30 de ani, Cristian Strat si Mircea Pasoi, angajati de aproape un an de zile la Twitter, in San Francisco, California, au venit in Romania pentru a face recrutari pentru reteaua de socializare. Cauta tineri destepti, pasionati de calculatoare si informatica si vorbesc celor interesati despre cum poti trai visul american in Silicon Valley, ei fiind cel mai bun exemplu.Povestea lor pe continentul nord-american incepe in 2009 cand au dezvoltat o aplicatie care le-a fost cumparata la inceputul acestui an de Twitter. S-au alaturat si ei echipei, fiind doi dintre cei sase romani care lucreaza la sediul retelei din San Francisco. La trei ani de cand au parasit tara, Strat (27 de ani) si Pasoi (25 de ani) au revenit recent la Politehnica si la Universitatea din Bucuresti, la Facultatea de Matematica. Au umplut salile de studenti pasionati de informatica, dornici sa afle cum e viata in Silicon Valley si ce trebuie sa faca pentru a ajunge acolo. scrieGandul.

ReportFoto: Colaj foto

Unul dintre cei mai mari producatori japonezi de aparatura electronica isi anunta sfarsitul.Cel mai mare producator de ecrane cu cristale lichide din Japonia si unul dintre cei mai mari producatori de aparatura electronica din lume a anuntat ca se asteapta la pierderi de aproape sase miliarde de dolari in acest an fiscal, reprezentantii companiei avand indoieli privind supravietuirea acesteia. Sharp, cel mai mare producator japonez de ecrane cu cristale lichide, a anuntat ca pierderile din anul fiscal care se va incheia in martie 2013 vor fi duble decat se asteptau oficialii companiei initial, adica 5,64 miliarde dolari. Dupa anunt actiunile companiei au fost retrogradate de Fitch la categoria "junk" (nerecomandata investitiilor). De asemenea acestea au scazut cu 2,4% pana la 165 de yeni, scrieCapital.

Banca Angliei a facut erori majore in estimari, in ultimii cinci ani.Capacitatea Bancii Angliei de a face estimari a scazut in ultimii cinci ani, avand ca rezultat erori mari, iar conducerea institutiei ar trebui sa investigheze motivele acestor deficiente, se arata intr-un raport al unui evaluator independent, transmite Bloomberg, conform Mediafax. Raportul redactat de David Stockton, fost oficial al Rezervei Federale (Fed) americane, propune solutii precum includerea in estimari a riscurilor legate de stabilitatea financiara, scrieBursa.

The Economist / Noul progresism: Cum pot fi combatute inegalitatile, fara sa afectezi cresterea economica.Suprataxarea bogatilor, cresterea impozitelor si a asistentei sociale nu sunt solutii pentru ca nu reduc inegalitatile si afecteaza economiile. Mai degraba este nevoie de o agenda progresista care sa combata monopolurile, de o reforma a legislatiei muncii, de o crestere a varstei de pensionare si de taieri de subventii si deduceri de venituri, scrie The Economist. Pana la sfarsitul secolului 19, globalizarea si noile inventii au transformat economia lumii. Dar inegalitatile dintre bogati si saraci au crescut puternic, determinand guvernele la reforme precum promovarea competitiei, introducerea taxarii progresive si a asistentei sociale. In prezent o asemenea agenda progresista, care sa reduca disparitatile fara sa submineze cresterea economica, este din nou necesara. Dezbaterea se poarta insa doar de pe pozitiile ideologice clasice, citeazacursdeguvernare.ro

De ce platim scump FRIGUL din casa. CET-urile sunt falimentare iar conductele sunt SVAITER.Alegerile locale si suspendarea presedintelui au fost prioritatea factorilor politici in vara care a trecut, astfel ca populatia va avea din nou de suferit iarna. Si in acest sezon romanii bransati la sistemul centralizat de incalzire vor achite pierderile din retea. Conform ultimul draft al strategiei energetice a Romaniei pentru perioada 2011-2020, din luna august, 80% din grupurile termo-energetice au fost instalate in anii '70-'80, depasindu- si durata de viata normala. Pentru a ne putea bucura in continuare de sistemul centralizat, CET-urile trebuie sa realizeze investitii de sute de milioane de euro, altfel incepand cu anul 2014 vor fi inchise, scrieEVZ.ro

Cum citesti corect noua eticheta aplicata pe anvelope. Care sunt cele mai bune pneuri pentru masina ta.Soferii vor putea sa isi aleaga cu mai multa usurinta anvelopele pentru masinile pe care le detin, in functie de calitatea acestora, prin intermediul unei etichete care este, de acum, aplicata pe pneurile ce pot fi achizitionate de la distribuitorii din Romania. Informatiile suplimentare vor aparea pe o eticheta speciala, asemanatoare celei aplicate pe aparatele electrocasnice. In functie de clasa de eficienta a consumului de combustibil, de gradul de aderenta pe teren umed si de zgomotul exterior de rulare al anvelopelor, care vor fi notate pe acest autocolant, cumparatorii vor putea sa isi aleaga pneurile potrivite.Etichetele vor fi aplicate pe anvelope potrivit unui regulament al Comisiei Europene (1222/2009), care a intrat oficial in vigoare la finalul anului 2009, dar care este obligatoriu de la inceputul lunii noiembrie a acestui an, scrieGandul.

Acesta este telefonul cu o autonomie de 33 de zile.Nokia, unul dintre cei mai mari producatori de telefoane mobile din lume, a lansat un telefon cu o functie pe care o ravneste orice posesor de smartphone. Telefonul costa mai putin de 50 de euro. Finlandezii de la Nokia nu se descurca prea bine pe segmentul telefoanelor inteligente, insa cand vine vorba de telefoanele traditioanale, folosite pentru apeluri si mesaje text, ei continua sa vanda foarte bine. Nokia a lansat recent telefonul mobil Nokia 109, care va contribui la strategia companiei de a conecta un miliard de oameni la internet. Telefonul are un ecran de 1,8 inch, suporta carduri de pana la 32 de GB si permite accesul la Facebook si Twitter direct de pe ecranul de start. Ceea ce il face special este insa autonomia sa. Nokia 109 are o baterie care rezista in regimul de asteptare peste 33 de zile, iar in modul convorbire nu mai putin de 7,5 ore. Telefonul mai este echipat cu radio FM si un difuzor puternic, scrieCapital.