De ce trebuie sa continue farsa macabra a Europei Unite? Poate ca mai exista cetateni europeni care cred ca aceasta criza se va sfarsi cu bine pentru visul de aur al Europei Unite. Intre acestia nu se regasesc, insa, nici autoritatile de la Bruxelles si nici conducatorii "marilor puteri" europene. Si totusi, farsa macabra a evitarii unor falimente demult anuntate continua, deoarece, pentru aceasta categorie speciala, criza trebuie sa se termine conform Planului. Integral pe Bursa.ro

Business ReportFoto: Colaj foto

Un bogat din Top 300 schimba fata uzinei de armament de la Mizil. Dupa o privatizare de tip PAS mai mult sau mai putin reusita, fabrica de armament de la Mizil a ajuns in portofoliul tanarului om de afaceri Iustin Paraschiv. Planurile sale implica tot productie, insa nu de armament. Se spune - desi nu i-a fost atestata paternitatea - ca primele tancuri romanesti au fost fabricate la MFA (Mechanical Factory for Armament) Mizil, unitate specializata in repararea blindatelor. Inainte de '90, fabrica era cel mai important producator roman de masini de lupta pe senile, iar dupa Revolutie a devenit partener al Armatei Romane pentru produse militare moderne, informeaza Capital.

Ce trebuia sa faca USL ca sa evite recesiunea. Caderea economiei din trimestrul trei nu ramane fara urmari. Este semnul ca ne indreptam spre stagnare sau chiar recesiune, in 2012, spun analistii. Cum am ajuns insa de la o crestere estimata la 1,8% - 2,3% la inceput de an, la o posibila recesiune? O lista intreaga de masuri ce puteau atenua scaderea sau chiar creste PIB-ul, n-au fost luate de Guvern, acesta fiind preocupat de lupta politica. ''Bine folosite, acestea puteau aduce un plus de 0,5 sau chiar de un punct la produsul intern brut'', a spus pentru EVZ Matei Paun, managing partners BAC Investment.

Vacanta in strainatate de Craciun si de Revelion. Care sunt destinatiile preferate de romani si cat costa sa-l vezi pe Mos Craciun. Austria, Laponia, Bulgaria si Dubai sunt doar cateva dintre destinatiile din strainatate preferate de romani in preajma sarbatorilor de iarna din acest an. Cei care vor sa petreaca Craciunul sau Anul Nou alaturi de familie sau de prieteni, in diferite statiuni de peste hotare, nu sunt dispusi sa scoata din buzunar sume mai mari de bani pentru vacantele lor fata de anii precedenti. Devin insa din ce in ce mai "pretentiosi" atunci cand vine vorba despre serviciile pe care le pot obtine din partea hotelierilor si din partea agentiilor de turism, cautand cele mai avantajoase oferte de pe piata. Continuarea in Gandul.

Vom putea evita recesiunea in 2012? Inca un trimestru prost, precum cel de-al treilea din 2012, va arunca Romania in recesiune, indica datele de ieri ale Statisticii. Romania va avea in acest an o crestere economica nesemnificativa, existand riscurile stagnarii sau chiar al recesiunii, aceasta dupa ce ieri Institutul National de Statistica a remis un comunicat-semnal, in care se arata ca in trimestrul III am inregistrat o scadere de 0,5% a PIB fata de trimestrul precedent (in termeni reali) si de 0,8% (ajustat sezonier) comparativ cu aceeasi perioada din 2011. Integral in Romania Libera.

Dupa FMI, potopul? Finantatorii externi cer ''zvac'' Romaniei, autoritatile amana preocuparile economice dupa alegeri. Delegatia finantatorilor internationali - Fondul Monetar International (FMI), Comisia Europeana si Banca Mondiala - si-a incheiat ieri vizita de noua zile la Bucuresti. A ramas doar cu promisiunile autoritatilor romane. In timp ce FMI cere adoptarea de urgenta a reformelor structurale, liderii politici din Romania cer o ''derogare'' pana dupa alegerile parlamentare. Ce sanse are economia Romaniei dupa 9 decembrie? Continuarea in Adevarul.

Gabriel Filimon, SAI Muntenia: "Nu ma consider in razboi cu nimeni". chimbarile din viata SIF4 Muntenia, survenite in acest an, sunt de bun augur, considera Gabriel Filimon, director executiv SAI Muntenia Invest, administratorul SIF4. Desi o parte dintre actionarii SIF s-au aliat si si-au propus sa schimbe administratorul, Gabriel Filimon este de parere ca SAI este un mare castig pentru societate si nu trebuie distrus. "Poate fi restructurat, poate fi improspatat cu oameni tineri, pot fi facute parteneriate cu societati de adminis-trare straine, cu notorietate", ne-a declarat domnul Filimon, in cadrul unui interviu. Integral pe Bursa.ro

Despre prostia mass media, in cifre. Campania cu falsul Tommy Lee Jones, promo gratis de 100.000 euro. Pentru ca va vad mari amatori de stiri mondene, poate ca stiti, ati vazut la TV sau ati citit prin presa tabloida de asa zisa vizita neanuntata in Bucuresti a celebrului actor Tommy Lee Jones. Care s-a dovedit a fi un Nea' Nicu, din Floreasca, personaj protagonist al unei campanii publicitare. Cei care au muscat nada, au facut reclama de 100.000 de euro unui lant de retail, relateaza Business Cover.