ARCB: Imobilul "Cathedral Plaza" va fi demolat. Justitia a hotarat definitiv si irevocabil ca imobilul "Cathedral Plaza" sa fie demolat, dupa cum ne-a spus preotul Francisc Dobos, purtatorul de cuvand al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucuresti (ARCB). Domnia sa ne-a spus ca nu mai exista cai de atac si ca doar o anulare a acestei hotarari pe care a luat-o Instanta din Dambovita ar mai putea salva controversata cladire situata langa Catedrala "Sf. Iosif", subliniind ca va prezenta toa-te aspectele acestui caz intr-o conferinta de presa care urmeaza sa aiba loc astazi. "Justitia a hotarat irevocabil ca aceasta cladire ilegala trebuie sa fie demolata pentru protectia Catedralei ᅡSfantul Iosifᅡ. In cadrul conferintei vom arata ca Arhiepiscopia a indeplinit si ultima cerinta a autoritatilor publice pentru ca acestea sa treaca la desfiintarea constructiei Cathedral Plaza", se arata intr-un comunicat al ARCB, scrie Bursa.ro.

BUSINESS REPORTFoto: Colaj foto

Milionarii romanii iau cu asalt lumea emergenta. Zeci de companii detinute de milionari prezenti in Top 300 se dezvolta la mii de kilometri de tara, activand in aproape toate domeniile - de la industrie, shipping si inᅡfrastructura pana la turism, sanatate si, mai nou, asigurari Anul trecut, s-au incheiat contracte de export de peste un miliard de euro, in conditiile in care totalul investitiilor straine directe in Romania, in primele zece luni din 2012, au fost de 1,3 miliarde euro. Peste 1.000 de firme au beneficiat de oportunitatile de business, unele ivite in tari situate la multe mii de kilometri de Romania. Tot mai multi oameni de afaceri romani, care activeaza in aproape toate domeniile economice de la productie la turism, IT si shipping, au inceput sa caute oportunitati de dezvoltare in tari mai putin conventionale, anunta Capital.ro.

Bonus şi beneficii vs Creştere salarială Mulţi angajatori promit, în anunţurile de recrutare, pe lângă leafă, acordarea de beneficii extrasalariale. Fie că este vorba de bonuri de masă, abonament la sala de fitness, telefon, transport sau maşină de serviciu, toate acestea au rolul de a motiva angajatul. Practicarea sistemului este văzută însă diferit de cele două părţi, respectiv angajat şi angajator. Din perspectiva angajatului, creşterea salarială este de preferat avantajelor amintite mai sus, în timp ce pentru angajator, acodarea de beneficii, în detrimentul majorării salariale, aduce costuri cu până la 50% mai mici, scrie Income Magazine

Insolventa "scapa" Oltchim de 1.500 de angajati. Daca, in cazul Hidroelectrica, procedura a fost introdusa pentru a se putea rezilia contractele cu "baietii destepti", in cazul Oltchim statul vrea sa renunte la aproape jumatate din personalul combinatului. Autoritatile vor urma modelul Hidroelectrica pentru Oltchim. Premierul Victor Ponta a anuntat ca se doreste salvarea combinatul prin introducerea in insolventa. Ieri, si consiliul de administratie al combinatului a votat aceasta solutie. "A fost o discutie care a durat nu mai putin de cinci ore. Daca nu va avea loc o capitalizare, atunci solutia este inutila si va conduce automat la faliment", a declarat pentru EVZ reprezentantul sindical Corneliu Cernev. Pentru eficientizarea combinatului, Cernev spune ca ar fi nevoie de circa 45 de milioane de lei.

Romania va deveni magnet pentru rablele Europei. Ieftinirea inmatricularii de autovehicule vechi si cresterea substantiala a valorii voucherului pentru programul "Rabla" le va da apa la moara importatorilor de masini second-hand, punand in pericol afacerile producatorilor de masini noi. Principalele schimbari aduse de timbrul de mediu, care va inlocui taxa auto, indica o ieftinire semnificativa la inregistrarea masinilor vechi si foarte vechi (non-euro) si o scumpire usoara a inmatricularii de masini noi. Cum era de asteptat, cei care vor castiga de pe urma acestor schimbari sunt importatorii si distribuitorii de masini second-hand, in timp ce producatorii de masini noi isi vad afacerile puse in pericol. In plus, posibila crestere a valorii voucherelor "Rabla", de la 3.800 la peste 6.500 de lei (1.500 de euro), ii va incuraja tot pe comerciantii second-hand, scrie Adevarul.

Cât te costă casa de peste graniţă Pentru destui români, deţinerea unei proprietăţi în străinătate nu reprezintă o problemă. Totuşi, şi pentru cei care visează la asta este important să ştie care sunt costurile achiziţiei unei proprietăţi rezidenţiale dincolo de ce afişează în ofertele lor agenţiile imobiliare din Spania, Italia, Turcia sau Bulgaria. În afară de impozitele pe care ar trebui să le plătească pentru perfectarea transferului de proprietate, potenţialii cumpărători trebuie să fie conştienţi şi de costurile suplimentare achitate la semnarea contractului de cumpărare. Un alt aspect, neluat în seamă de români pentru simplul motiv că nu greavează foarte mult bugetul anual în ţară, sunt cheltuielile de întreţinere, foarte mari şi chiar uriaşe în cazul proprietăţilor cu valoare de patrimoniu, scrie Income Magazine

FP: Dezastru la implementarea guvernantei corporative in companiile de stat. Reprezentantii Fondului Proprietatea sunt dezamagiti de lipsa de progres in implementarea programului de listari ale companiilor de stat si a managementului profesionist. Intrucat succesul Fondului depinde intr-o mare masura de reforma companiilor de stat, Grzegorz Konieczny, managerul FP, spera ca Guvernul va accelera aceste reforme. Domnul Konieczny a aratat, ieri, ca desi ordonanta privind implementarea guvernantei corporative a fost aprobata in noiembrie 2011, pana acum, din 20 de companii, numai doua au fost pregatite pentu listare, doar la trei a fost ales un Consiliu de Administratie independent. Statul nu a reusit sa implementeze managementul profesionist la niciuna dintre companiile din portofoliul FP, desi procedurile au fost demarate, anunta Bursa.ro.

Ce banci iti dau bani ca sa le fii client sau sa le recomanzi un prieten. Dupa ce bula creditarii s-a spart, bancile se bat in oferte menite sa atraga clientii noi sau macar sa ii fidelizeze pe cei vechi. De la "comisioane" date clientului pana la bonusuri banesti Dupa ce au crescut dobanzile la credite si le-au micsorat pana la limita suportabilitatii pe cele la depozite, dupa ce au scumpit toate produsele, bancile se vad acum nevoite sa scoata bani din buzunar ca sa-si pastreze clientii vechi si sa aduca unii noi. In urma cu doi-trei ani, strategiile de marketing prin care era vandut un produs bancar nou se limitau la excursii sau chiar premii in bani, acordate catorva dintre cei care le accesau. Si asta prin tragere la sorti, informeaza Capital.ro.

Cele mai sigure automobile din 2012. Organismul independent Euro NCAP si-a facut un obicei din a prezenta, anual, cele mai sigure automobile de pe piata europeana. Asa se face ca a publicat zilele trecute o noua editie a listei "Best in class", cea pe 2012. Au fost desemnate 8 automobile, ca fiind cele mai sigure in 7 segmente de piata, pe baza testelor efectuate anul trecut. Dupa cum se poate vedea, pe "tabloul fruntasilor" se regasesc nume cu traditie in securitatea auto, precum Volvo si Renault. Dar marele castigator din acest an este Ford, care a punctat la nu mai putin de 3 categorii, scrie 24auto.ro.