Programul de investitii al Transelectrica pe 2013 - peste 420 milioane lei. Programul de investitii al Transelectrica pentru acest an se ridica la peste 420 milioane lei, dupa cum ne-a precizat Stefan Bucataru, directorul general executiv al companiei. Domnia sa ne-a spus, in cadrul unui interviu, ca societatea isi propune ca in 2013 sa-si continue programul de investitii aprobat initial, precizand ca, pe baza rezultatelor la sase luni, atat profitul din exploatare, cat si profitul brut sunt peste nivelul bugetat. Stefan Bucataru a mentionat ca eliminarea taxei de transport pentru tranzactiile de import-export de energie, in vederea stoparii procedurii de infringement inceputa de Comisia Europeana impotriva tarii noastre in 2011, nu are o influenta importanta asupra veniturilor Transelectrica, scrieBursa.ro.

BUSINESS REPORTFoto: Colaj foto

Cei doi investitori care fac jocurile in imobiliarele romanesti. Au un portofoliu cumulat ce depaseste un miliard de euro si au dominat toate tranzactiile realizate in ultimii cinci ani de criza. Ce planuri au si cum au ajuns la aceasta performanta intr-o perioada in care alti investitori isi incarca bateriile? Majoritatea investitorilor imobiliari care se anuntau a fi de cursa lunga s-au retras din afacerile romanesti imediat ce criza si-a facut simtita prezenta pe piata locala. Cei care au ramas in Romania se confrunta cu portofolii "toxice" si cu incapacitatea de a strange bani pentru noi achizitii. In acest peisaj sumbru, sud-africanii de la New Europe Property Investments (NEPI) si grupul de investitori coordonati de grecul Ioannis Papalekas s-au putut desfasura in voie, anuntaCapital.ro.

FMI confirma planul Guvernului de impune contributii sociale pe castigurile din chirii. Noul acord al Romaniei cu Fondul Monetar International aduce ca modificari in sistemul de taxare cresterea accizelor pentru unele produse de lux si plata contributiilor sociale pentru veniturile rezultate din chirii, a spus astazi Guillermo Tolosa, reprezentantul in Romania al Fondului Monetar International (FMI). Acesta considera ca majorarea accizelor pentru produsele de lux, ca mod de a compensa reducerea TVA la paine, vizeaza un numar mic de persoane si este o masura corecta din punct de vedere fiscal. "Guvernul va compensa posibilele scaderi de venituri prin alte metode, precum cresterea accizelor la unele produse de lux, ceea ce este just, corect si creste corectitudinea din sistemul fiscal in general. Adica vorbim de taxe mai mari in zona de lux si taxe mai mici in ceea ce priveste painea", a declarat Tolosa, informeazaEVZ.

Tender isi extinde afacerile cu prospectiuni in Singapore. Compania Prospectiuni Bucuresti (PRSN), controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender, vrea sa deschida o subsidiara in Singapore, dupa decizii similare de extindere in Serbia, Mauritius si Senegal. Deschiderea subsidiarei din Singapore urmeaza sa fie dezbatuta de actionari intr-o AGA programata pentru 20 septembrie, potrivit unui convocator transmis, miercuri, pietei Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Actionarii au aprobat, la inceputul lunii iulie, deschiderea unei subsidiare in Serbia. Decizii similare au vizat extinderea in Mauritius (septembrie 2012) si Sengal (2010), scrieAdevarul.

Cifrele dezastrului. De ce are nevoie Guvernul de noi taxe. Fiscalitatea in crestere ce se va abate de anul viitor asupra romanilor ascunde o trista realitate. Singura lui menire va fi sa alimenteze cu bani un Guvern ce nu reuseste sa obtina veniturile pe care el insusi si le-a propus. Astfel, pe primul semestru, pierderea de venituri a fost de 1,5 miliarde euro. Ea a fost acoperita prin amputarea investitiilor si taierea asistentei sociale. Desi a crescut salariile in zona bugetara - ceea ce ar insemna venituri mai mari din impozitul pe venituri, s-a laudat cu relansarea economiei - ceea ce ar semnifica venituri din impozite pe profit mai mari si a crescut accizele, de unde veniturile din acestea ar trebui sa fie in crestere, statul a reusit in primele sase luni sa piarda venituri cifrate la 6,5 miliarde lei, anuntaRomania Libera.

Euro pierde teren în faţa dolarului, deşi blocul monetar a ieşit din recesiune. Moneda unică europeană a scăzut în a doua parte a zilei de ieri, pe pieţele externe, faţă de dolar, pierzând câştigul iniţial determinat de anunţul potrivit căruia economia zonei euro a ieşit din recesiune în trimestrul al doilea din 2013. Deprecierea euro, respectiv avansul dolarului au fost determinate de aşteptările privind reducerea programului de stimulente de către banca centrală americană (Federal Reserve). Euro a scăzut cu 0,1% la ora 10.18, pe piaţa din New York, ajungând la 1,3257 dolari, după ce mai devreme atinsese 1,3281 dolari. Tot ieri, francul elveţian a înregistrat cel mai redus nivel din ultima lună, raportat la euro, pe fondul datelor care arată ieşirea din recesiune a uniunii monetare europene. În condiţiile date a slăbit cererea de plasamente refugiu, aşa cum este considerată moneda Elveţiei. Francul s-a depreciat faţă de valutele tuturor celor 16 parteneri comerciali majori ai Elveţiei, în condiţiile în care datele statistice publicate ieri au arătat evoluţii peste aşteptări pentru economiile Germaniei şi Franţei, în perioada aprilie - iunie 2013, informeazaBursa.ro.

Misteriosul drum al gunoiului spre si dinspre Romania. O buna parte a deseurilor de care vor sa scape occidentalii ajunge in tara noastra. La randul nostru, le vindem cantitati deloc neglijabile de gunoi austriecilor ori germanilor In urma cu aproape patru luni, nava Volgo Balt 219 sosea in portul Constanta incarcata, potrivit actelor aflate la bord, cu 2.700 de tone de combustibil derivat. Autoritatile au observat, insa, ca, de fapt, vaporul era plin de baloti cu deseuri menajere. Gunoiul fusese preluat din Italia si urma sa ajunga la o fabrica de ciment din Bihor, unde trebuia ars. Nu era prima situatie de acest gen - in ianuarie 2013, inspectorii de la Mediu au descoperit in Portul Medgidia cantitati impresionante de deseuri aduse din Italia pentru a fi utilizate drept combustibil de un cunoscut producator de ciment, scrieCapital.ro.

Skoda Yeti facelift. Versiunea revizuita a crossover-ului compact de la Skoda va fi prezentata oficial la inceputul lui septembrie, in cadrul Salonului de la Frankfurt. Constructorul ceh a dezvaluit insa, astazi, cateva clisee si informatii referitoare la Yeti cu facelift. Ca o noutate, Yeti este propus in doua variante - una clasica si una "de teren", fiecare cu propriul stil la parasocuri. Insa ambele sunt cu noul look, jante exclusive si cateva aduceri la zi in interior (volan si unele materiale noi). La exterior, cele mai vizibile schimbari sunt la partea frontala, care are calandrul si proiectoarele redesenate. S-a renuntat la farurile rotunde si au aparut proiectoarele de ceata lamelare si lumina de zi cu LED. Apropo de tehnologia LED, aceasta estea acum disponibila si la stopuri, sub forma literei C, dubla. Noutati sunt si la jante, unde catalogul cuprinde nu mai putin de patru noi modele, anunta24auto.ro.