Avem cea mai ieftina benzina din UE. Ultimul raport Oil Bulletin ne aduce vesti bune. Romania are din nou cel mai mic pret al benzinei la pompa din toata Uniunea Europeana. Astfel, la data de 12 august, un litru de benzina in Romania era de 1,27 de euro, mai mic decat in Bulgaria, unde un litru de benzina costa 1,33 de euro. O alta tara europeana cu pret mic la pompa este Estonia, unde un litru costa 1,31 de euro. Printre statele cu cele mai mari preturi la benzina se numara, Italia (1,76 euro ), Olanda (1,75 euro), Grecia (1,71 euro), Danemarca (1,69 euro) si Finlanda (1,67 euro). Conform raportului Oil Bulletin, statul european cu cea mai ieftina motorina este Luxembourg, unde un litru de carburant costa 1,20 euro, in ciuda veniturilor foarte mari ale locuitorilor. Reamintim insa ca preturile la pompa nu sunt corelate cu veniturile populatiei, scrie Capital.

Business reportFoto: Colaj foto

Gafele care ne-au dus la scumpirea gazelor. Din cauza unor greseli ale autoritatilor in negocierile cu FMI, consumatorii romani vor plati facturi tot mai mari la utilitati. In timp ce majoritatea statelor europene continua sa isi protejeze consumatorii si tin preturile la energie si gaze la un nivel redus pentru populatie, Romania va renunta la acest lucru. De suferit va avea in primul rand populatia, care din 2018 va trebui sa isi cumpere gazele si curentul la pretul pietei, fara niciun ajutor din partea statului. In prezent, populatia primeste preponderent gaze din productia interna, de doua ori mai ieftine decat cele importate. Pana in 2018, pretul pe care il vor plati romanii va fi asadar de circa doua ori mai mare. Afectati vor fi cam toti consumatorii, in special cei care si-au montat centrale pe gaze. Scumpirile vor fi si mai abrupte pentru industrie, unde majorarile de pret vor fi facute pana in 2014, informeaza EVZ.

Cati bani castiga sotiile sefilor de la Banca Nationala a Romaniei. Sotiile sefilor din Banca Nationala a Romaniei (BNR), referindu-ne la membrii Consiliului de Administratie, sunt persoane discrete, nu au o viata publica, majoritatea sunt pensionare, au venituri modeste din pensii, insa isi rotunjesc bugetul din alte activitati, cum ar fi cele agricole, sunt membre in conducerea unor firme sau incaseaza dividende de la companii in care sunt actionare. Jumatate dintre cei opt membri barbati ai Consiliului de Administratie, singurul membru de sex feminim fiind Agnes Nagy, nu au sotii, fie ca nu au fost casatoriti niciodata, fie ca au divortat. "Adevarul" va prezinta ce venituri au incasat anul trecut sotiile celor care iau cele mai importante decizii pentru economia romanesca.

Tara care nu va intra niciodata in Uniunea Europeana. Salariul mediu este de 5.000 de euro, iar somajul aproape inexistent. Daca privesti cu atentie o harta a Uniunii Europene observi cu siguranta o mare absenta in randul celor 28 de state membre. O tara care are unul dintre cele mai ridicate niveluri de trai din lume si care nici nu se gandeste sa adere vreodata la UE. Desi este situata in inima Europei, Elvetia nu este stat comunitar. Uniunea Europeana este principalul partener comercial al Elvetiei, insa aceasta tara nu a fost niciodata integrata juridic in UE. Prin votul popular negativ dat Acordului privind Spatiul Economic European in decembrie 1992, Elvetia este singura tara din vestul Europei, cu o economie majora, care nu face parte din UE, informeaza Capital.

Vara a topit pretul asigurarilor CASCO. Atentie la capcane! Fata de luna aprilie a acestui an, cele mai importante societati care vand CASCO au taiat preturile cu 40%, in medie. Pentru cei care nu au o asigurare CASCO, vara pare momentul potrivit pentru a face pasul. Conform datelor unuia dintre cele mai utilizate portaluri de specialitate, toate marile companii de asigurari au scazut preturile cu aproximativ 40%, in medie, pentru a incuraja vanzarile, destul de slabe in aceasta perioada, scrie revista Capital. Astra vinde cel mai ieftin CASCO, urmata de Generali, Euroins si Omniasig, care au preturi aproape identice. Urmeaza Uniqa si Groupama, la care pretul asigurarii se mentine sub 2.000 de lei pe an, apoi Allianz Tiriac si Carpatica, unde prima anuala depaseste cu putin pragul de 2.000 de lei. Cine crede ca asigurarea CASCO presupune despagubiri pentru orice dauna, in orice situatie, ar trebui sa analizeze atent cele cateva pagini de excluderi din contractele de asigurare, anunta EVZ.

Femeia care are o avere de 3 miliarde de dolari intr-o tara unde oamenii traiesc cu doar doi dolari pe zi. A intrat recent in topul americanilor de la Forbes cu o avere de 2 miliarde de euro, insa in cateva luni a reusit sa mai adauge inca un miliard de dolari averii sale, totul intr-o tara unde oamenii se lupta pentru supravietuire. Isabel dos Santos, 40 ani, este cea mai bogata femeie din Africa si este supranumita de cei de la Forbes "printesa africana". Ea este fiica lui Jose Eduardo dos Santos, presedintele Angolei si prima femeie miliardara in dolari din Angola. Cea mai mare parte a averii sale, care reprezinta un miliard de dolari o reprezinta pariticipatia de 25% la compania Unitel, unul dintre cei doi operatori de telefonie mobila din Angola, unde este si membru in consiliul de administratie, scrie Capital.

BMW M in esenta pura: Concept M4 Coupe. Printre masini sport superbe din trecut - multe dintre ele premiate - prezentate la Concours d'Elegance de la Pebble Beach, editia 2013, BMW Group ofera o avanpremiera a modelului sport foarte performant din viitor: BMW Concept M4 Coupe. BMW Concept M4 Coupe, finisat in nuanta "Aurum Dust" dezvoltata exclusiv pentru acest model, continua cu limbajul de design BMW M - un caracter puternic, emotional si foarte dinamic. Din orice unghi este privit, automobilul intruchipeaza agilitate, dinamism si performante superioare, noteaza 24auto.ro