Contribuabilul roman, sufocat de Guvern. Romanii nu vor simti beneficiile cresterii economice din 2013 nici anul acesta, dupa ce Executivul a introdus zeci de taxe si impozite noi sau majorate si nu a atras nici banii investitorilor straini, nici fondurile europene disponibile. Anul agricol bun a contribuit la cresterea produsului intern brut cu 2,7% in primele noua luni din 2013. BNR a reusit sa tina in frau inflatia, astfel ca rata anuala a fost de 1,83% in noiembrie, iar industria a urcat exporturile cu peste 9% in primele 10 luni din 2013, scrie Evz.

Business reportFoto: Colaj foto

Evolutia PIB pana in 2017 si lipsa coeziunii interne. Valoarea PIB pe regiuni este concentrata undeva in intervalul 60 - 70 miliarde lei, cu un nivel semnificativ mai mare pentru Sud-Muntenia, care ataca pragul de 80 miliarde lei si il va depasi in 2014. Regiunea capitalei se detaseaza net, cu o valoare a PIB situate in echivalent la peste doua regiuni si relativ la exact 25% din PIB-ul Romaniei atat in 2013 cat si in 2014. O analiza Curs de guvernare.

Impozitul pe constructii - cine si cat trebuie sa plateasca de la 1 ianuarie 2014. Desi viziunea fiscala a autoritatilor implica, printre altele, cresterea veniturilor la buget, in anumite situatii directia de actiune nu este tocmai potrivita, iar aplicabilitatea practica a masurilor adoptate este confuza in mediul de afaceri. O situatie similara o intalnim si in cazul noului impozit pe constructii (introdus prin OUG 102/2013 pentru modificarea si completarea Codului Fiscal), cu aplicabilitate de la 1 ianuarie 2014, potrivit Capital.

Noua metoda de calcul al accizelor a scumpit tigarile la inceput de an. Noua metoda de calcul al accizelor, aplicata de la 1 ianuarie 2014, a determinat, pe langa scumpirea carburantilor inca din prima zi a anului, si cresterea pretului la tigari. De altfel, sunt asteptate scumpiri pentru toate produsele accizabile. British American Tobacco (BAT) Romania, unul dintre cei mai mari producatori de tigarete a scumpit in primele zile ale acestui an produsele din portofoliu cu 50 de bani. Continuarea in Adevarul.

Ce i-a pregatit Guvernul lui badea Ghita in 2014. Daca Executivul si-ar fi jucat bine cartile, agricultorii, fie ca vorbim de mici fermieri, care mai stiu cat de cat cu ce se mananca economia de piata, sau de tarani care produc pentru autoconsum, ar fi avut o sansa sa faca profit in 2014. Numai ca politicile incoerente ale celor din fruntea tarii risca sa puna pe butuci sectorul care a pus umarul la mult-laudata crestere economica din 2013. Integral in Evenimentul Zilei.

Mai mult de 20% dintre romani s-au pensionat timpuriu. In trimestrul II 2012, 3.835 mii persoane in varsta de 50-69 ani care lucrau sau lucrasera pana dupa implinirea varstei de 50 de ani au facut obiectul anchetei "Tranzitia de la munca la pensionare". Dupa prelucrarea datelor colectate, Institutul National de Statistica a concluzionat ca mai mult de jumatate din aceste persoane (mai precis 51,7%) beneficiau de un tip sau altul de pensie. Varsta medie la data pensionarii, calculata pentru persoanele care au facut obiectul acestei cercetari statistice, a fost de numai 56,9 ani, mult sub cerinta legala din prezent de 64,5 ani pentru barbati si 59,5 ani pentru femei, scrie Capital.

Sezonul promotiilor 2014. Lista reducerilor si a celor mai bune oferte din magazine. Oficial, startul sezonului de reduceri, primul din acest an, se va da pe 15 ianuarie, insa marii retaileri de imbracaminte, incaltaminte sau accesorii ofera in aceasta perioada promotii de pana la 60% pentru o parte dintre produsele care au ramas pe stoc dupa sarbatori, anunta Gandul.

Motivele pentru care utilizatorii isi inchid conturile de Facebook. Facebook este cea mai populara retea sociala din lume cu peste un miliard de utilizatori, dar atragerea de noi internauti este din ce in ce mai dificila. Parintii si chiar bunicii pot vedea tot ce faci pe Facebook. Anul acesta numarul parintilor si bunicilor care si-au facut cont pe Facebook a crescut considerabil. Din acest motiv adolescentii renunta la Facebook in favoarea altor aplicatii de comunicare instantanee precum WhatsApp si WeChat. Continuarea in Capital.