Topul celor mai indatorate mari orase din Romania. La finele anului trecut, majoritatea administratiilor municipiilor resedinta de judet aveau datorii mai mari decat in urma cu doi ani. Chiar si cele care in 2011 aproape ca au atins pragul de indatorare 30%, de la care legea le interzice sa mai acceseze vreun credit. In urma cu trei ani, trei municipii resedinta de judet din Romania erau pe punctul de a atinge pragul de indatorare maxim, de 30% din incasarile programate, de la care primarii nu mai pot accesa sau garanta imprumuturi. Era vorba despre Slobozia, Satu Mare si Piatra Neamt, care figurau pe 31 decembrie 2011 cu datorii de 27,5%;21,84% si 24,06%. Integral pe Economica.net.

Business reportFoto: Colaj foto

Toate atentiile la vedere: se face curatenie in piata farma? Va reusi o noua lege sa scoata la lumina o piata a stimulentelor farma de 200 de milioane euro? Multi cred ca producatorii vor gasi metode alternative de a-si populariza produsele printre medici si farmacisti. Pentru a stopa bine-cunoscutele derapaje din relatia producatori de medicamente - medici - farmacisti, Guvernul a dat o ordonanta de urgenta prin care producatorii de medicamente sunt obligati sa declare sponsorizarile si orice alte cheltuieli suportate pentru medici sau asociatiile de pacienti, anunta Capital.

Guvernul nu renunta la reducerea CAS, in ciuda recomandarii FMI. Ministrul Muncii a declarat ca din iulie, CAS-ul va fi redus la angajator cu cinci procente. Rovana Plumb spune ca masura a fost deja discutata cu oficialii Fondului Monetar International si ca acestia vor veni in Romania pentru discutii in iunie, cel mai probabil. Declaratia ministrului Muncii vine in conditiile in care seful misiunii Fondului Monetar International in Romania a declarat, in urma cu citeva zile, ca o astfel de masura ar trebui discutata, dar in 2015, aminteste B1 Tv.

Cat castiga cei mai bogati oameni de afaceri romani din companiile de la Bursa. Cei mai bogati oameni de afaceri si firmele prin care ei controleaza companiile listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) vor intra in posesia unor dividende sau drepturi echivalente in valoare de cateva zeci de milioane de lei. Cu cateva exceptii, actiunile firmelor de la Bursa ale lui Dan Adamescu, ale fratilor Cristescu, ale lui Stefan Vuza si Catalin Chelu nu sunt si printre cele cautate la Bursa, potrivit Economica.net.

Romania, somata sa restituie Comisiei Europene 4,5 milioane de euro din sumele alocate prin Politica Agricola Comuna. Comisia Europeana solicita restituirea unei sume totale de 318 milioane de euro, reprezentand fonduri din cadrul Politicii Agricole Comune cheltuite in mod incorect de 11 state membre UE, in cazul Romaniei fiind vorba despre 4,51 milioane de euro, se arata intr-un comunicat al CE, citat de Adevarul.

Aproape un lux. Cat costa sa ai masina in Romania. Anual, un sofer trebuie sa scoata din buzunar minimum 10.000 de lei, sau sase salarii medii pe economie, pentru a-si permite "luxul" de a conduce o Dacia Logan pe strazile din Romania. Cine spune ca automobilul nu este un lux ci o necesitate nu se gandeste la Romania. Asigurarile, taxele, vigneta si combustibilul pentru comunul Logan de 1,6 litri se traduc anual in cheltuieli de peste 10.000 de lei, potrivit unui calcul Economica.net.

Studiu: Europa pierde statutul de campion in reducerea poluarii, iar investitiile sale in energie curata au scazut spectaculos. Europa si-a redus substantial emisiile de gaze de sera si tintele pentru 2020 vor fi atinse indiscutabil, dar acest lucru se datoreaza in mare masura performantelor economice slabe din ultimii ani, potrivit "Benchmarking Working Europe 2014", al ETUI, publicata luna aceasta, la Bruxelles, scrie Curs de guvernare.