A treia rectificare bugetara, cu derogare de la lege. A treia rectificare bugetara din acest an suplimenteaza bugetele Justitiei, Agriculturii, Transporturilor, Educatiei, Apararii, in principal pentru plata in avans a titlurilor executorii pentru bugetari, si taie din bugetele Presedintiei, Parlamentului, Externelor, Economiei. Deficitul atinge cota de 2,2%. Rectificarea este efectuata in mod exceptional de Guvern, prin derogare de la lege, care permite numai doua rectificari bugetare pe an, aminteste Curs de guvernare.

Busines reportFoto: Colaj foto

Rusia, pe marginea colapsului financiar? Ce spun analistii economici. Riscul ca economia Federatiei Ruse sa intre in recesiune in urmatoarele 12 a ajuns la un nivel record de 75%, potrivit unui sondaj in randul analistilor, citat de Bloomberg. Un alt studiu arata faptul ca Rusia va intra in recesiune la un pret al petrolului Urali de 80 de dolari pe baril, potrivit Mediafax.ro. Un pret de 80 de dolari pe baril al petrolului Urali ar fi cu 3 dolari mai mic decat media inregistrata intr-o perioada de o luna incheiata pe 15 noiembrie, scrie EVZ.

Infrastructura, bariera in dezvoltarea turismului romanesc. Cea mai mare problema pentru turismul romaneasc, dar si pentru alte domenii, o reprezinta lipsa autostrazilor.Din pacate, nu se observa o rezolvare a acestei situatii: in acest an s-au dat in folosinta doar 22 de kilometri. Romania este o tara frumoasa, dar neexploatata din punct de vedere turistic. Pe langa faptul ca avem o infrastructura deficitara (lipsa autostrazilor, drumuri nationale cu probleme, si serviciile de o calitate indoielnica), autoritatile romanesti nu stiu sa se foloseasca de putinele resurse de care dispunem(conexiunile aeriene, croaziere pe Dunare, sau publicitatea gratuita din partea presei straine), noteaza Capital.

Vodafone vrea sa cumpere Liberty Global, proprietarul UPC Romania. Achizitia ar crea un gigant in domeniul furnizarii de cablu si internet. Grupul telecom Vodafone analizeaza achizitia Liberty Global, cel mai mare operator de cablu din Europa, care detine furnizorul UPC din Romania, scrie Reuters, care citeaza surse din domeniu. Discutiile interne din cadrul Vodafone, al doilea mare operator de telefonie mobila la nivel mondial, s-au intensificat in ultimele zile, dupa ce furnizorul de servicii de internet BT Group, liderul de servicii broadband din tara, a dezvaluit ca analizeaza o posibila achizitie a companiei O2, divizia locala de telefonie mobila a grupului spaniol Telefonica, dar si cumpararea operatorului wireless EE, detinut impreuna de catre Orange si Deutsche Telekom, potrivit Adevarul.

Unu din doi romani vrea sa-si deschida o afacere pentru a scapa de sefi. Aproape jumatate dintre romani sustin ca ar vrea sa isi deschida un business pentru a nu mai sta "la mana" angajatorului, o afacere oferindu-le ocazia de a fi atat propriul salariat, cat si propriul sef si de a avea un cuvant de spus in mersul unei afaceri. Totusi, dorinta de a avea un venit suplimentar ramane cel mai important criteriu care genereaza start-up-uri in Romania, arata raportul global privind antreprenoriatul, realizat firma de cercetari GfK pentru compania de vanzari directe Amway, scrie Gandul.

"Se poate si fara facultati". Cum a creat o romanca cel mai cunoscut brand african de lux, independent, din lume. "Omul sfinteste locul, iar noi romanii suntem astfel de oameni!" spune Madalina, o bucuresteanca plecata din tara acum 15 ani. De atunci totul s-a schimbat pentru ea, inclusiv numele. Si-a gasit dragostea tocmai in Africa de Sud, iar din iubire a facut incet-incet manual pentru cativa tineri fara educatie si orizont din Cape Town. In plus, marca de cosmetice creata de ea este acum singurul brand african independent, raspandit pe tot globul. Povestea ei este o lectie de viata si generozitate. Un reportaj Stirile Pro Tv.

Ce surprize pregatesc bancile pentru Craciun. Mai multe banci desfasoara campanii de promovare a creditelor de nevoi personale. Dobanzile au scazut si sub 10% in unele cazuri, ceea ce arata ca apetitul pentru creditul de consum incepe sa revina, cel putin de sarbatori. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. Bancile din Romania reincep sa se miste in zona imprumuturilor de consum. Dobanzile anuale efective au scazut, in unele cazuri, si sub 10%, in timp ce liderii sistemului bancar au demarat campanii de promovare a creditului de nevoi personale, scrie Economica.net.