Bugetul pe 2015 a ajuns in Parlament criticat pe mai multe voci. Proiectul bugetului pe 2015 a ajuns in Parlament si urmeaza sa fie supus dezbaterii, iar pe 21 decembrie sa fie aprobat. Documentul a atras deja o serie de critici, atat din partea Consiliului Fiscal, care crede ca incasarile sunt supraestimate pentru o serie de taxe, cat si din partea Opozitiei. Guvernul a aprobat vineri proiectul de buget pe 2015, iar odata ajuns in Parlament este criticat pe mai multe voci, atat de catre Consiliul Fiscal, cat de membrii Opozitiei. Mai mult, bugetul publicat si prezentat de Ministerul Finantelor este incomplet, premierul Victor Ponta afirmand ca "mai trebuie introduse date in sistem". Integral in Adevarul.

Business reportFoto: Colaj foto

Cum au ajuns fratii Micula sa castige 82.000.000 euro de la statul roman. Cetatenii suedezi, Ioan si Viorel Micula au pus sechestru pe actiunile statului detinute la Petrom fiindca le-au fost anulate ajutoarele de stat prevazute intr-un acord bilateral romano-suedez. Bucurestiul s-a vazut obligat sa renunte la aceasta intelegere pentru ca Romania sa devina stat membru al UE. Blocarea conturilor unor firme de catre Ministerul Finantelor (MF)? Ceva obisnuit in acesti ani, cand multe companii au fost impinse in insolventa dupa ce s-au trezit ca Fiscul le-a blocat conturile. Iata insa ca in aceeasi situatie se afla si MF. Continuarea in Romania Libera.

Samsarii cumpara puncte la o treime din valoare pentru a pune mana pe terenuri si paduri de 11 miliarde euro. Pe internet se vand si se cumpara decizii ale ANRP de compensare cu puncte, la fel cum s-a intamplat si cu actiunile Fondului Proprietatea. La un an de la noua Lege a retrocedarilor 165/2013, numita si "legea cu puncte", s-a dezvoltat o piata gri unde se tranzactioneaza la o treime din valoare decizii ale ANRP (Autoritatea Nationala de Restiturie a Proprietatilor) de compensare cu puncte, scrie Ziarul Financiar.

Cum te conving retailerii sa cumperi mai mult de sarbatori. Intr-o perioada in care oricum suntem dispusi sa cheltuim mai mult, retailerii au dezvoltat de-a lungul anilor o multitudine de metode prin care ii determina pe consumatori sa cumpere mai mult decat si-au planificat. De la aparitia comertului modern, magazinele au dezvoltat o multitudine de metode prin care ii conving pe oameni sa cumpere mai mult, fara a-si da seama. Totul incepe de la modul in care a fost construit magazinul, la aranjarea pe raft, mirosul si muzica din magazin, potrivit Economica.net.

Alte etichete la alimente. Ce se schimba, explica un specialist in alimentatie. Toti producatorii de alimente din Romania trebuie sa schimbe etichetele produselor, conform unei directive europene, incepand din 13 decembrie 2014. Ce se schimba, de fapt, ne spune Dragos Frumosu, presedintele Federatiei Sindicatelor din Industria Alimentara. "Noile etichete trebuie sa cuprinda mentiuni obligatorii mai usor de inteles, lizibile si, dupa caz, indestructibile, astfel incat decizia de cumparare sa se poata face in deplina cunostinta de cauza. Adica, ingredientele produsuluii vor trebui sa fie scrise alb pe negru sau negru pe alb sa se vadp foarte bine. Mai mult, inaltimea caracterelor trebuie sa fie de minim 1,2 mm", a declarat Dragos Frumosu pentru Evenimentul Zilei.

Cum s-a transformat Turda dintr-un oras municitoresc in statiune. Unul dintre orasele din Transilvania care s-a transformat spectaculosc este Turda. In urma cu 25 de ani, era un oras cu o industrie poluanta si muribunda, care nu oferea nici un fel de perspective locuitorilor sai. Acum, insa, orasul a devenit o statiune turistica in adevaratul sens al cuvantului. In anul 1989, Turda era un oras muncitoresc cenusiu, acoperit de praful alb produs de fabrica de ciment, care se depunea zi de zi pe acoperisurile caselor si in plamanii oamenilor, noteaza Romania Libera.

Unde petrec romanii Revelionul in acest an. Mai putin de 4% dintre locuitorii oraselor vor pleca in destinatii din strainatate cu ocazia Revelionului din acest an, in timp ce 91% dintre oraseni vor petrece trecerea dintre ani in tara, acasa, la prieteni, la restaurant sau intr-o statiune. Dintre cei care vor sta de Revelion in tara, 68,8% vor petrece alaturi de familie, prieteni in propriile locuinte sau ale prietenilor, 13,3% vor merge la un restaurant, in timp ce 13,2% vor petrece intr-o statiune montana/balneara din Romania, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare de piata Mednet Marketing Research Center, scrie Ziarul Financiar.

30 la suta din clientii chirurgilor esteticieni din Romania sunt barbati. Interventiile la care apeleaza cel mai des. Chirurgii esteticieni din Romania muncesc in decembrie mai mult decat in oricare luna a anului: fac si cu 50 la suta mai multe interventii inainte de sarbatori. Iar daca in trecut abia zareai cativa domni in cabinetele de acest tip, acum, 30 la suta dintre clienti sunt barbati. Au renuntat la prejudecati si vor sa-si faca implanturi de par, ori sa scape rapid de riduri sau de burta, anunta Stirile Pro Tv.