Noua mina de aur a dezvoltatorilor imobiliari. Sapte terenuri care au apartinut unor foste fabrici, grupate de-a lungul pasajului Basarab, vor fi transformate in proiecte imobiliare ce vor inghiti circa 400 mil. euro, conform estimarilor Capital. Spre deosebire de zona Barbu Vacarescu - Floreasca, a carei dezvoltare a fost asigurata de investitori straini, noul pol din vestul Bucurestiului este ridicat, cu precadere, de catre unii dintre cei mai bogati romani. Ioan Niculae, Ion Radulea, familia Tanasoiu si Ionut Dumitrescu pariaza pe aceasta zona sute de milioane de euro, iar lor li se adauga brantul imobiliar al suedezilor de la IKEA si CA Immo, unul dintre cei mai mari proprietari de cladiri de birouri din Romania. Proiectele anuntate de acestia vizeaza cu precadere dezvoltarea de cladiri de birouri care le-ar putea aduce venituri totale anuale de peste 40 mil. euro, tinand cont de faptul ca nivelul chiriilor in zona variaza intre 10 si 16 euro/mp/luna, scrie Capital.ro.

BUSINESS REPORTFoto: Colaj foto

Windows 10. Microsoft a dat cartile pe fata. Internet Explorer dispare, versiuni noi pentru cele mai populare aplicatii. Intr-un eveniment atent pus la punct, organizat marti la Seattle, Microsoft a prezentat in detaliu Windows 10, urmatoarea versiune a celui mai popular sistem de operare pentru PC. Vedetele prezentarii au fost noul browser web care va inlocui batranul Internet Explorer si "Cortana", asistentul digital cu comanda vocala care va echipa atat versiunea de desktop, cat si cele pentru smartphone si tableta. Directorul general al Microsoft, Satya Nadella, pariaza pe Windows 10 in misiunea de a reaprinde entuziasmul consumatorilor retail pentru produsele companiei, cautand sa asigure in acelasi timp satisfactie clientilor din spatiul business, scrie Bloomberg, citat de Economica.net.

Vanzarea Bank of Cyprus Romania a esuat a doua oara. Consiliul de Administratie al bancii - mama din Cipru a respins toate ofertele primite pentru preluarea Bank of Cyprus Romania. Vanzarea bancii esueaza a doua oara in ultimul an. O decizie finala privind soarta afacerii va fi luata mai tarziu de catre un grup din care fac parte fostul sef al Deutsche Bank, un miliardar american, un miliardar rus si BERD. O alta sursa bine informata din centrul financiar londonez, blogul CostarFinance, afirma saptamana trecuta ca firma americana de investitii Sankaty Advisors, parte a gigantului financiar cu capital de risc Bain Capital, ar fi depus impreuna cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) cea mai buna oferta pentru Bank of Cyprus Romania, potrivit jurnalului Mirsanu.ro.

Cum infiintezi o firma in Romania. Actele necesare si pasii de urmat pentru inregistrarea si autorizarea unui SRL. Pentru majoritatea intreprinzatorilor - din Romania si nu numai, infiintarea unui SRL reprezinta primul pas in lumea afacerilor. "Adevarul" va prezinta pasii de urmat si actele necesare la acest inceput de drum. In principiu, infiintarea unei societati cu raspunderre limitata (SRL) ar trebui sa nu dureze mai mult de trei zile. Mergeti la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul judetului in care veti avea sediul social al firmei, pentru rezervarea numelui firmei. Fiti pregatit cu cel putin 5-10 variante de nume. De obicei, veti obtine rezervarea de nume pe loc. Integral in Adevarul.

BCE va lansa relaxarea cantitativa pentru stimularea economiei si stoparea deflatiei. Banca Centrala Europeana (BCE) este asteptata sa anunte joi un program de cumparare de bonduri, care va avea un efect profund asupra bancilor europene. Suma de bani pusa in circulatie cu acest prilej va permite asa-numita relaxare cantitativa (quantitative easing, prescurtat QE in lb. engleza), intr-o incercare de a opri trendul de deflatie. "Pietele vor spune ca 500 miliarde euro ar fi usor dezamagitor, 750 miliarde euro este suma asteptata iar 1.000 miliarde euro ar fi indraznet" a declarat Anshu Jain, executiv al Deutsche Bank, potrivit agentiei Reuters, in cadul unui panel desfasurat la Forumul Economic Mondial tinut in Elvetia, la Davos. El a adaugat ca "relaxarea cantitativa inseamna mai multa stabilitate pentru Europa si un mediu mai propice pentru provizionarea pierderilor din imprumuturi, mai putine falimente si un mediu stabil, care ar trebui sa fie favorabil pentru banci", scrie Cursdeguvernare.ro.

Cum afecteaza cutremurele mici structura de rezistenta a cladirilor. Numai de la inceputul acestui an, Institutul National pentru Fizica Pamantului a inregistrat 28 de cutremure cu o magnitudine de peste doua grade pe scara Richter. Afecteaza acest tip de seisme structura cladirilor in care locuim? De-a lungul timpului, Romania a fost zguduita de numeroase cutremure, de mai mica sau mai mare magnitudine, cu efecte mai limitate sau mai extinse ca intindere. Zona Vrancea este responsabila de peste 90% din totalul cutremurelor produse in Romania, eliberand peste 95% din energia seismica. Multe dintre aceste cutremure nu se simt, insa nu poti sa nu te intrebi daca au vre-un efect asupra blocului sau casei in care locuiesti. Pentru a raspunde la aceasta intrebare, Capital a apelat la arhitectul Calin Negoescu, asociat al biroului Westfourth Architecture, care a proiectat unele dintre cele mai inalte cladiri din Romania, printre care se numara Charles de Gaulle Plaza, turnurile City Gate sau blocurile de locuinte Asmita Gardens, care au necesitat o atentie deosebita in ceea ce priveste rezistenta la cutremure, anunta Capital.ro.

Fratii Micula dau din nou statul in judecata. Vor bani pentru ca statul incurajeaza piata neagra a alcoolului. Oamenii de afaceri Ioan si Viorel Micula, proprietarii grupului de firme European Drinks si European Foods au intentat un nou proces statului roman la Curtea Internationala de Arbitraj de la Washington (ICSID). Oamenii de afaceri au cerut daune pe motiv ca, din cauza evaziunii fiscale din sectorul produselor alcoolice si din industria alimentara, sunt in imposibilitatea de a-si recupera investitii de peste 2,5 miliarde de euro pe care le-au facut in Romania incepand cu anii 90. Valoarea prejudiciului va fi stabilita de catre instanta, dosarul fiind acum in asteptare, scrie Economica.net. Fratii Micula au blocat conturile Ministerului de Finante. Fratii Ioan si Viorel Micula, proprietarii grupului de firme European Drinks, au pus sechestru pe unele dintre conturile Ministerului de Finante, in incercarea de a recupera din datoria de circa 80 de milioane de euro pe care o are statul catre ei. Ioan Micula a declarat ca unele conturi ale statului sunt blocate, dar ca este de departe de a fi recuperat banii, informeaza Economica.net.

BMW a anuntat preturile noilor X5 M si X6 M. Noile X5 M si X6 M sunt cele mai noi aparitii semnate de BMW M in segmentul modelelor de inalta performanta Sports Activity Vehicle (SAV) si Sports Activity Coupe (SAC). Cand precedenta generatie a celor doua automobile a fost lansata in 2009, era prima data cand un concept de inalta performanta creat de BMW M GmbH a fost implementat intr-un model BMW X cu tractiune integrala. Rezultatul a fost cea mai buna dinamica in clasa. Noile BMW X5 M si BMW X6 M fac uz de toate calitatile pentru scrierea unui nou capitol in aceasta poveste de succes prin evolutiile in excelenta dinamica, design M plin de emotie si eficienta remarcabila. Debutul in showroomurile din intreaga lume, inclusiv Romania, va fi pe 11 aprilie 2015. Pretul noilor modele este de 99.895 euro fara TVA (123.870 euro cu TVA) pentru BMW X5 M si 102.645 euro fara TVA (127.280 euro cu TVA) pentru BMW X6 M. Preturile comunicate includ si acciza per cilindree de 4.395 euro fara TVA (5.450 euro cu TVA), scrie 24auto.ro.