ASF promite RCA mai ieftin pentru tineri. Dar poate face ceva? Pretul asigurarii RCA pentru tinerii sub 30 de ani si, mai ales, pentru cei cu varsta intre 18 si 27 de ani, a crescut agresiv anul trecut si a continuat sa urce si in prima parte a acestui an. Datele brokerilor de asigurare arata ca prima aferenta celei mai ieftine polite de asigurare RCA a crescut anul trecut cu pana la 100%, in cazul categoriei de varsta la care facem referire. Concret, un tanar sub 27 de ani care conduce un automobil cu capacitate cilindrica de 1,6 litri nu plateste sub 1.400 de lei pentru o asigurare si aceasta daca nu are nicio dauna la activ in ultimul an. La inceputul anului 2014, acelasi tanar ar fi platit pentru aceeasi polita in jur de 700 de lei. Cresterea semnificativa de pret a ajuns inclusiv in atentia ministrului finantelor, Darius Valcov, care a cerut Autoritatii de Supraveghere Financiara sa ia masuri. Autoritatea a anuntat ca lucreaza la un raport in acest sens, pe care il va publica la finele lunii februarie, si lasa de inteles ca va lua masuri administrative pentru a limita pretul RCA pentru tineri. Dar ce instrumente legale are la indemana, scrie Capital.

Majorarea pretului la curent este de sapte ori mai mare decat cea anuntata in decembrie. Vezi cat vei plati in plus. Ajustarea anuntata de 0,26% la pretul reglementat al energiei electrice pentru consumatorii casnici nu a luat in calcul si impactul pe care exceptarea de la plata certificatelor verzi pentru marea industrie il are pentru populatie si firmele mici. Adica 75 de milioane de euro pe an, pe care toti consumatorii de curent din Romania, mai putin fabricile energointensive, vor trebui sa-i acopere. In realitate, facturile vor creste, pe medie, cu 2 - 2,1% in acest an. Consumatorii casnici si IMM-urile vor plati facturi, in medie, cu 1,8% mai mari in acest an din cauza legii care excepteaza de la plata certificatelor verzi marea industrie, potrivit studiului de impact aflat la dispozitia ANRE. La acest procent se adauga majorarea de 0,26% deja anuntata de ANRE la sfarsitul anului trecut, provenita din liberalizarea piete de energie electrica pentru casnici si majorarea tarifelor de distributie, ceea ce duce ca majorarea tarifului la curent din acest an sa se apropie de 2% in acest an, anunta Economica.net.

Decizia istorica a BCE de relaxare cantitativa: Explicatia si efectele pomparii in piata a 1.100 de miliarde in mai putin de 2 ani. Presedintele Bancii Central Europene, Mario Draghi, a anuntat joi masuri de relaxare cantitativa (QE) de pana la 60 de miliarde de euro pe luna, incepand din martie 2015 pana in septembrie 2016, pentru a revigora economia zonei euro, transmite Reuters. In total, tiparnita de euro va arunca in piata 1.140 de miliarde de euro. Pietele asteptau un plan de amploare si nu s-au inselat, BCE urmand sa tipareasca peste un trilion de euro, intr-un an si jumatate. O suma care ar trebui sa inlature temerile privind deflatia. O masura necesara, dar intarziata, in conditiile in care pana acum, niciuna dintre politicile adoptate de Banca Centrala Europeana nu a putut impiedica scaderea preturilor. In decembrie 2014, inflatia a ajuns la o valoare negativa, de -0,2%. In plus, rata de dobanda a fost mentinuta la 0,05%, cel mai mic din istorie, care se mentine inca din luna septembrie a anului trecut, informeaza Cursdeguvernare.ro.

Cine plateste factura gaurilor din autostrada Sibiu-Orastie. CNADNR a pus presiune pe constructori sa deschida musai autostrada pana in al doilea tur al alegerilor prezidentiale. Pagubele, cifrate la zeci de milioane de euro, risca sa fie platite de la buget. Statul roman va deveni pasibil de plata unor sume ce pot depasi 50 de milioane de euro catre constructorii italieni ai lotului 3 din Autostrada Sibiu-Orastie ca urmare a faptului ca le-a refuzat acestora solutiile tehnice propuse pentru eliminarea alunecarilor de teren, dar si pentru ca le-a cerut acestora sa deschida traficul pe autostrada, desi se stia ca nu sunt facute lucrari de consolidare necesare, scrie Romania Libera.

Romania ar putea oferi Pakistanului consultanta in branduri sportive si farmaceutice. Guvernul Romaniei ar putea oferi sprijin Pakistanului in dezvoltarea de branduri, in special pe sectorul de articole sportive si produse farmaceutice, potrivit lui Mian Nauman Kabir, vicepresedintele Camerei de Comert si Industrie din Lahore, capitala provinciei pakistaneze Punjab. Cele doua tari analizeaza colaborari pe diferite sectoare, cele mai importante fiind agricultura, tehnologia informatiei, energia, locuintele, industriile, ingineria si constructiile. Potrivit lui Mian Nauman Kabir, actualul volum comercial, de 200 mil. dolari, nu reflecta potentialul dintre cele doua tari. In 2013, exporturile pakistaneze in Romania au avut o valoare de 22,07 mil. dolari in timp ce importurile din Romania au fost de 76,9 mil. dolari. Principalele bunuri exportate in Romania au fost bumbacul, fibrele textile, articolele textile, articolele de imbracaminte, pieile brute, articolele de piele, articolele de voiaj, incaltamintea, semintele de oleaginoase, fructele, cerealele si semintele, anunta Capital.ro.

Lukoil va reduce investitiile in 2015 cu 1,5 miliarde de dolari. A doua mare companie energetica din Rusia, Lukoil, intentioneaza sa reduca anul acesta investitiile cu aproximativ 10%, sau 1,5 miliarde de dolari, prin limitarea cheltuielilor si amanarea angajarilor, a anuntat directorul general Vagit Alekperov la Forumul de la Davos, transmit TASS, Interfax si Reuters. Si dividendele sunt foarte importante si Lukoil nu va scadea nivelul acestora nici in perioadele dificile, a adaugat Vagit Alekperov. Compania vrea sa testeze pietele in aceasta primavara, pentru o posibila noua emisiune de euro-obligatiuni, le-a declarat jurnalistilor seful companiei ruse. Din cauza sanctiunilor impuse Rusiei de statele occidentale pentru implicarea in conflictul din Ucraina, este aproape imposibil pentru companiile rusesti sa obtina finantare de pe pietele globale de capital. Lukoil este prima companie privata inclusa in luna septembrie pe lista companiilor rusesti vizate de sanctiunile occidentale. Bancherii sustin ca, desi sanctiunile interzic furnizarea de anumite tehnologii, nu afecteaza si finantarea, informeaza Economica.net.

Noul Opel KARL, in premiera mondiala la Geneva. Masina cu cinci usi, cu spatiu pentru pana la cinci persoane va avea premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva (5-15 martie 2015). Noul membru al familiei Opel poate fi echipat cu numeroase tehnologii de siguranta si confort fara rival in segmentul sau. La doar 3,68 metri lungime si 1,48 metri inaltime, noul Opel KARL ofera combinatia perfecta de interior spatios si exterior compact. KARL este propulsat de un motor pe benzina de ultima generatie de un litru cu trei cilindri care emite 99 g/km de CO2. "KARL este modelul Opel entry-level atractiv ce completeaza trio-ul modelelor mici, alaturi de familia ADAM si noul Corsa", spune Karl-Thomas Neumann, CEO Opel Group. "Este masina ideala pentru clientii atenti la pret care doresc sa combine utilizarea de zi cu zi cu confortul, economia ridicata si tehnologiile moderne", scrie 24auto.ro.