Export record de enegie electrica in 2014. Cantitatea de energie electrica exportata Romania in cursul anului trecut a fost de 9.937 GWh, dica de 2,09 ori mai mare fata de nivelul inregistrat in 2013, atunci cand tara noastra a vandut "la extern" 4.753 GWh, releva datele Transelectrica. In acelasi timp, importurile de energie electrica ale tarii noastre au fost de 2.811 GWh anul trecut, fata de 2.737 GWh in 2013. Aceste rezultate au fost obtinute in conditiile in care productia bruta de energie electrica a Romaniei a ajuns la 64.752 GWh anul trecut, in crestere cu 10,55% fata de productia inregistrata in 2013, iar consumul intern a insumat un volum de 57.627 GWh. Pentru acest an, Transelectrica se asteapta la o productie interna de energie electrica de 58.527 GWh in conditiile unui consum intern de 51.205 GWh, noteaza Romania Libera.ro.

Business reportFoto: Colaj foto

Yazaki investeste doua milioane de euro in extinderea fabricii de la Arad. Producatorul de componente auto Yazaki isi extinde fabrica din Arad, unde a inceput construirea unei noi sectii de injectare mase plastice, investitie care se ridica la doua milioane de euro si care va fi inaugurata in luna iulie, transmite corespondentul Mediafax. Potrivit unui comunicat de presa transmis, vineri, de Yazaki Component Technology, filiala din Arad a corporatiei japoneze a inceput lucrarile pentru construirea unei noi sectii de injectare mase plastice pentru componente auto si conectori pentru marii producatori din industria auto. Conform sursei citate, investitia se ridica la peste doua milioane de euro si va adauga o suprafata construita de aproximativ 4.000 de metri patrati, urmand sa fie finalizata in iulie 2015 si sa duca la o crestere a locurilor de munca atat pentru personalul direct productiv, cat si pentru specialistii cu profil tehnic, informeaza gandul.info.

Romania devine o tinta pentru investitorii imobiliari straini. Romania si Ungaria vor beneficia cel mai mult de pe urma investitorilor imobiliari oportunisti interesati sa-si diversifice portofoliile din Europa Centrala si de Est, partial pentru a obtine randamente mai mari, dar si din lipsa de proprietati pe piata poloneza, explica Mike Atwell, head of capital markets in cadrul CBRE. Romania a fost liderul regiunii in privinta cresterii volumului anual de investitii. Investitorii au plasat anul trecut la nivel local 1.124 mil. euro, in crestere cu 220% fata de cei 351 mil. euro raportati in 2013, acesta fiind cel mai bun an din 2008 incoace. Investitiile in proprietati comerciale (birouri, retail, industrial, hoteluri) au crescut in Europa Centrala si de Est cu 28% in 2014 la un volum de peste 7,7 mld. euro, scrie Capital.ro.

In Romania sunt 800.000 de depozite de peste 100.000 de euro. La finele anului trecut, bancile din Romania adunau 14,6 milioane de conturi de depozit ale persoanelor fizice, dintre care doar 13,8 milioane garantate. Diferenta de 800.000 de conturi negarantate reprezinta, in cea mai mare parte, depozite cu valori de peste 100.000 de euro. Criza economica nu a afectat in aceeasi proportie toti romanii. Ba chiar, unele persoane au avut, se pare, de castigat. Potrivit datelor publicate de Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar(FGDB), la finele anului trecut, existau in bancile locale aproximativ 14,6 milioane de depozite ale persoanelor fizice dintre care doar 12,8 milioane garantate. Excluzand clientii bancilor care nu sunt parte a FGDB(institutii de credit de dimensiuni mici), cele 800.000 de conturi negarantate au valori de peste 100.000 de euro(pragul maxim pana la care un depozit intra in schema de garantare). Prin comparatie, in 2008, in plin boom economic, numarul depozitelor negarantate era de doar 600.000. Valoarea totala a depozitelor constituite de persoanele fizice a ajuns la 138 de miliarde de lei, cu 8 miliarde de lei mai mult decat la finele lui 2013, informeaza economica.net.

Romanul care se bucura cand leul se prabuseste: Are un milion de dolari in conturi. Este un politician controversat. Moneda nationala trece printr-o perioada in care se depreciaza puternic fata de dolar. Desi pentru majoritatea romanilor acest lucru este o veste proasta, exista un om care a fost prevazator. Mai exact, este vorba despre nimeni altul decat Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean Constanta care, conform ultimei declaratii de avere, completata in iulie 2014, are in conturi aproape un milion de dolari. Nicusor Constantinescu a declarat in documentul oficial ca are un depozit bancar de 987.000 de dolari si un cont curent de 5.000 de dolari. Se pare ca presedintele CJ Constanta a crezut cu tarie in moneda americana, intrucat nu are economii in nicio alta moneda, nici in euro, nici in lei. Prevazator sau nu, cert este ca aprecierea dolarului din ultima luna i-a adus lui Constantinescu o crestere a averii de aproximativ 8%, noteaza EVZ.ro.

Veniturile minerilor de la Compania Nationala a Uraniului ar putea fi majorate de la 1 februarie. Veniturile minerilor de la Compania Nationala a Uraniului ar putea creste de la 1 februarie 2015, conform unui protocol semnat, vineri, de reprezentantii Ministerului Energiei, cei ai minerilor si ai altor parti implicate. O delegatie a Ministerului Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri, condusa de ministrul Andrei Gerea, s-a deplasat la Sucursala Suceava a Companiei Nationale a Uraniului pentru a lua discuta revendicarile minerilor de la exploatarea Crucea, scrie Bursa.ro.

Test Drive Audi A6 facelift - Evolutia conceptului de limuzina premium. In prima faza, faceliftul lui Audi A6 nu ne arata prea multe. Exteriorul este schimbat foarte putin si doar un ochi avizat poate face diferenta fata de modelul anterior. Cea mai vizibila schimbare este la nivelul blocurilor optice frontale, care sunt disponibile optional cu tehnologie LED sau LED Matrix si cu semnalizari dinamice foarte spectaculoase. Mult mai discrete sunt modificarile aduse grilei single-frame si spoilerelor, insa efectul general de intinerire adus masinii se vede foarte clar. La interior, designerii si inginerii au cautat cele mai mici detalii pentru a face ambianta mai placuta. Un bun exemplu despre ceea ce iᅡnseamna atentia la detalii pentru Audi este redesenarea comutatorului de lumini, care anterior putea fi lovit cu genunchiul de persoanele mai inalte atunci cand urcau la volan. Acum, asta nu se va mai iᅡntampla. Pare un aspect minor, insa asta inseamna sa duci o limuzina premium de clasa mare la nivelul urmator. Integral in auto-bild.ro.