In fata celei mai mari amenintari rusesti din ultimii 25 de ani, statele NATO isi reduc cheltuielile militare. Un raport cu cheltuielile militare anuntate pentru acest an de catre 14 state membre NATO arata ca Alianta nu se intareste in acest an, in fata amenintarii venite dinspre Rusia. Dimpotriva. Doar o singuta tara dintre cele 14 state analizate (13 din Europa plus Canada) au crescut in acest an bugetul pentru aparare peste pragul de 2% din PIB, nivel solicitat de conducerea aliantei Nord-Atlantice in acest an pentru a face fata amenintarii din ce in ce mai vizibile a Federatiei Ruse. Este adevarat ca acest prag trebuie atins abia in 2024, dar un raport publicat zilele trecute de European Leadership Network arata ca, in ciuda politicii din ce in ce mai agresive a Rusiei, bugetele pentru aparare scad in acest an, in loc sa creasca, noteaza economica.net.

Business reportFoto: Colaj foto

Dupa ce a convins Germania sa accepte programul Greciei, Tsipras promite ca "va munci din greu". Noul premier grec Alexis Tsipras a promis vineri ca "va munci din greu" pentru a schimba Grecia, dupa ce parlamentul german a aprobat extinderea programului de ajutor pentru aceasta tara in urma prezentarii de catre executivul de la Atena a unui program de reforme pe care insusi ministrul grec de finante l-a calificat drept ambiguu, transmite AFP. Dupa negocieri dificile, noul guvern de la Atena - condus de stanga radicala Syriza si ajuns la putere pe fondul nemultumirii grecilor fata de politicile de austeritate - a reusit sa ajunga in urma cu o saptamana la o intelegere cu statele din zona euro pentru prelungirea cu inca patru luni a acordului de asistenta financiara ce expira in februarie, in schimbul unei liste de reforme, informeaza Bursa.ro.

ANAF: De la 1 martie, suspendare de activitate si sigilarea spatiului in cazul unitatilor care nu emit bon fiscal. Inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala vor dispune suspendarea activitatii si sigilarea spatiului in cazul unitatilor care nu emit bon fiscal, potrivit noii proceduri de sigilare a punctului de lucru al operatorului economic pe intreaga perioada a suspendarii, care intra in vigoare de la 1 martie 2015, se arata intr-un comunicat remis vineri. 'Procedura de sigilare a punctului de lucru al operatorului economic pe intreaga perioada a suspendarii va fi dispusa in cazul in care inspectorii vor constata incalcarea urmatoarelor obligatii legale: dotarea cu aparate de marcat electronice fiscale, achizitionate doar de la distribuitori autorizati sau unitati acreditate; utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale; emiterea bonului fiscal pentru toate bunurile livrate sau serviciile prestate, respectiv emiterea de bonuri cu o valoare care corespunde realitatii; intocmirea de documente justificative pentru sumele de bani introduse /extrase in /din sertarul casei de marcat', se arata in comunicatul citat, informeaza Capital.ro.

Excedent de 4 miliarde de lei pentru luna ianuarie la bugetul general consolidat. Bugetul consolidat a avut in ianuarie un excedent de 3,95 miliarde lei, reprezentand 0,56% din PIB, de doua ori si jumatate mai mare fata de cel din ianuarie 2014, dupa ce a atras venituri de 18,4 miliarde lei, cele mai mari cresteri fiind consemnate la veniturile nefiscale si impozitul pe profit. In ianuarie 2014, bugetul a avut un excedent de 1,5 miliarde lei, cu o pondere in PIB de 0,22%. Guvernul a prezentat recent proiectul noului Cod Fiscal, care prevede reducerea TVA de la 24% la 20% din 2016, scaderea cotei TVA de la 24% la 9% pentru carne, peste, fructe si legume si scaderea cu 20% a accizelor la carburanti. Concomitent, de anul viitor este prevazuta eliminarea taxei pe stalp si a impozitului pe dividende. Impactul este estimat la 16 miliarde anul viitor, din care 11 miliarde numai din reducerea TVA, scrie Adevarul.ro.

EVZ dezvaluie de ce nu sunt bani pentru alocatiile copiilor. Bugetul urias de la Ministerul Dezvoltarii putea acoperi cresterea indemnizatilor. Copiii romani primesc de la stat mai putin de zece euro pe luna, in timp ce media in alte tari ale UE este de 100 - 150 de euro. Senatorii au respins zilele trecute initiativa legislativa depusa de cativa liberali, care propunea cresterea alocatiilor pentru toti copiii, pana la 200 de lei, indiferent de varsta. In prezent alocatia de 200 de lei se acorda doar celor care nu au implinit 2 ani. "Este o absurditate sa dai 200 de lei pana la doi ani, apoi scazi la 42 de lei, de parca scutecele ar fi mai importante decat ghiozdanul, sau banii de care are nevoie un copil in perioada cresterii. Probabil se presupune ca acest copil trebuie sa munceasca sau care este explicatia?", a comentat, pentru EVZ senatorul liberal Cristian Bodea, unul dintre initiatorii proiectului.

CFR are un nou director. CFR SA a numit un nou director general, Dan M. Costescu, conducerea companiei care administreaza reteaua feroviara publica fiind asigurata anterior, din pozitia de interimat, de Macarie Alexandru Moldovan, care revine la functia de director general adjunct al directiei tehnice, potrivit Mediafax. Costescu, 46 de ani, a fost numit director general al CFR in urma unui proces de selectie desfasurat in baza OUG 109/ 2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice si va prelua luni conducerea executiva a companiei, a anuntat CFR, intr-un comunicat, noteaza Romania Libera.

Impozit pe albia raului. 60 de oameni platesc taxe pentru terenuri care nu mai exista. Impozit pe terenuri care nu mai exista. Este birul pe care il platesc 60 de oameni dintr-o comuna valceana. Ei au ramas fara 150 de hectare de terenuri agricole si forestiere care fie au disparut in urma alunecarilor de teren, fie au ramas inundate dupa ce au fost maturate de o viitura. Primaria incearca sa-i scape pe oameni de povara, dar asteapta rezolvare de la Prefectura. 60 de oameni platesc bani buni pe terenul peste care trece azi apa raului Topolog, noteaza digi24.ro.

Seat a publicat o imagine teaser cu un viitor crossover. Seat va expune in cadrul Salonului Auto de la Geneva conceptul unui viitor crossover. Astazi, oficialii constructorului iberic au publicat o prima imagine teaser cu prototipul pregatit sa debuteze la inceputul saptamanii viitoare. Aceasta nu este pentru prima data cand Seat incearca marea cu degetul, intrucat in urma cu 4 ani, am facut cunostinta cu IBX Concept. Conform oficialilor spanioli, noul prototip este si mai aproape de versiunea de productie. Din pacate, acestea sunt singurele informatii oferite de Seat, insa cu detalii complete vom reveni la scurt timp dupa debutul de la Geneva, scrie auto-bild.ro.