Cat costa infiintarea unei culturi de capsuni. "Adevarul" va prezinta cat costa infiintarea unei culturi de capsuni. Romanii au fost initial "capsunarii" Europei, iar apoi au inceput sa lucreze tot mai mult in constructii. Intre timp, multi au inceput sa cultive propriile plantatii, din moment ce aceasta activitate este banoasa. Cat costa infiintarea unei culturi de capsuni. In primul rand trebuie bine ales terenul. Mai exact, zona trebuie sa fie de ses, ca sa nu fie solul rece, deoarece asta inseamna o productivitate mai mica si o recoltare mult mai tarzie. Daca este pe sol cultura, picuratorul si folia costa 5.000 de lei la hectar, a declarat, pentru "Adevarul", Vasile Ignat, un fermier care cultiva capsuni in zona Halmeu, din judetul Satu Mare. Aceasta este considerata "capitala capsunilor" din Romania. Picuratorul asigura irigarea prin picurare si este necesar pentru o recolta mai buna.

Business reportFoto: Colaj foto

Eugen Teodorovici: "CNADNR si CFR trebuie reformate complet pe zona de achizitii publice". Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) si CFR trebuie reformate complet pe zona de achizitii publice, in sensul crearii unei unitati separate in subordinea ministrului Transporturilor, care sa se ocupe de achizitiile publice si de managementul de contract, a declarat, ieri, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, transmite Agerpres. Eugen Teodorovici si-a exprimat convingerea ca, de anul viitor, tara noastra va deveni un santier, acest lucru conducand la crearea de noi locuri de munca, noteaza Bursa.ro.

Un bucurestean a ridicat un castel din lut in judetul Sibiu si cauta un partener pentru finalizarea investitiei. La circa 40 de km de Sibiu, la poalele muntilor Fagaras, un bucurestean a ridicat un castel de lut. De basm. Si vrea sa-l transforme in pensiune. Razvan Vasile, 44 ani, s-a nascut si a crescut in Bucuresti. Si recunoaste ca a vrut sa fuga tot timpul din Bucuresti. Vacantele din copilarie, petrecute in satul Mandra, din Tara Fagarasului, si-au spus cuvantul. "Am lucrat la Leo Burnett cu ani in urma, iar apoi mi-am facut o firma, tot pe partea de publicitate pe tricouri. Eu de mult cochetam cu ideea de a fugi din Bucuresti. Mama fiind ardeleanca, vacantele de vara le petreceam la Mandra, in zona Fagarasului. Prin 2005-2006 am inceput sa caut teren in zona Sibiului, pentru ca mi-a placut, iar in 2006 am cumparat terenul de 8.000 mp de la Porumbacu de Sus", a declarat pentru Economica.net, Razvan Vasile.

Modificarile din Codul Fiscal, ignorate de romani. Cum reactioneaza unii comercianti cand li se cere bonul. Comerciantii nu par speriati de legea care le permite romanilor sa plece din magazine cu marfa neplatita, daca nu primesc bon fiscal. Reporterii Stirilor PRO TV au vrut sa afle cum reactioneaza vanzatorii cand un client ii anunta ca refuza sa plateasca produsul, pentru care nu li se taie chitanta. Am intrat intr-o florarie din cartierul 13 septembrie din Capitala. Iata ce s-a intamplat cand am cerut bon fiscal dupa ce am cumparat o floare. "Vanzator: Nu am casa de marcat. Reporter: Atunci eu plec cu floarea. Vanzator: Haideti, domnule, ati luat o floare si ma faceti de balamuc? Reporter: Nu ati auzit daca nu dati bon... Vanzator: Am auzit si ce sa fac acuma? Reporter: Eu plec cu floarea. Vanzator: Foarte urat din partea dumitale."

MAI vrea sa cumpere antivirusi de peste 53 de milioane de lei. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anuntat, vineri, ca intentioneaza sa achizitioneze programe antivirus in valoare de peste 53 de milioane de lei pentru protejarea retelei sale IT. Potrivit caietului de sarcini publicat de reprezentantii MAI pe site-ul SEAP, achizitionarea programelor impotriva virusilor informatici si software-ului de tip malware, spyware si spam urmareste sa "elimine riscul contaminarii cu virusi informatici sau alte materiale malitioase si sa asigure protectia eficienta in fata vulnerabilitatilor cunoscute". Conform conditiilor impuse de minister, se va aplica "criteriul pretului cel mai scazut" iar "ofertantul trebuie sa ofere servicii de protectie informatica la peste 200 de locatii ale beneficiarului". In acelasi timp, pentru a se putea inscrie la licitatie, societatea interesata trebuie sa aiba media cifrei de afaceri globala pe ultimii trei ani de cel putin opt milioane de lei, informeaza ZF.ro.

Niculae Havrilet, seful ANRE: Facturile la gaze naturale ar putea sa scada cu 1-3% din aprilie, ca urmare a eliminarii importurilor. Valoarea facturii la gaze naturale ar putea sa scada cu 1-3% la 1 aprilie, ca urmare a eliminarii importului de gaze rusesti, insa pretul gazelor din productia interna poate creste cu 6-7% de la 1 iulie, in functie de rezultatul discutiilor dintre Guvern si Fondul Monetar International (FMI), a declarat Niculae Havrilet, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE). "Din 1 aprilie nu mai impunem import nimanui, iar din 1 ianuarie oricum nu mai exista cosul de gaze pentru industrie, ci doar pentru consumatorii casnicici. Anul acesta consideram ca nu vom mai depinde de import, dar asta nu inseamna ca acordurile de import ale firmelor nu raman in vigoare", a spus Havrilet, citat de Mediafax. Piata de gaze a fost liberalizata pentru companii in 1 ianuarie 2014, astfel ca in prezent doar populatia mai primeste gaze la preturi reglementate, noteaza Adevarul.ro.

Cea mai mare macara romaneasca ridica un pod gigantic in Stramtoarea Bosfor. Macaraua GSP Neptun incepe faza a doua a contractului pe care il are la ridicarea podului Sultan Yavuz Selim de peste Stramtoarea Bosfor, din Turcia. Va lucra patru luni si va ridica componente de pod de zeci de mii de tone. Macaraua GSP Neptun, aflata in operarea Grup Servicii Petroliere, a parasit Portul Constanta cu destinatia Bosfor, Turcia, pentru a continua lucrarile la podul Sultan Yavuz Selim de peste Stramtoarea Bosfor. Macaraua va incepe sa ridice si sa plaseze la locul lor podelele podului, fiecare cu o masa intre 450 si 900 de tone. GSP Neptun va efectua 11 manevre de ridicare a podelelor in urmatoarele patru luni. Sapte dintre podele vor fi amplasate pe partea podului dinspre tarmul european iar patru pe cea dinspre Asia, scrie economica.net.

Nissan Pulsar este disponibil alaturi de motorul 1.6 turbo de 190 CP. Nissan a anuntat ca noul Pulsar poate fi comandat si in compania motorului de 1,6 litri DIG-T. Acesta dezvolta 190 CP si 240 Nm intre 2,000 si 4,000 rpm. Dupa cum probabil ati intuit, Pulsar echipat cu aceasta unitate va deveni cea mai potenta versiune disponibila, reusind sa faca 0 - 100 km/h in 7,7 secunde. Conform oficialilor Nissan, noul motor ofera mai multe cu mai putin. In ciuda performantelor atletice, Plusar echipat cu motorul de 190 CP consuma 4,75 de litri la 100 de kilometri cu emisii de CO2 de 134 de grame per kilometru, noteaza Auto-Bild.ro.