Profiturile mari urmarite de producatorii si dezvoltatorii din sectorul constructiilor duc la cresterea preturilor la locuinte si la materialele de constructii intr-un mod artificial, informeaza Gandul. Dar proiectele imobiliare demarate risca sa fie intarziate din cauza lipsei resurselor umane si tehnice.

Piata constructiilor din Romania se va majora anul viitor cu cel puin 20%, pe fondul cresterii volumului de constructii si al proiectelor avizate. Insa, constructorii avertizeaza ca o parte din proiectele imobiliare risca sa nu fie terminate la termenele prevazute din cauza crizei fortei de munca ce paralizeaza sectorul constructiilor.

Piata se poate supraincalzi pentru ca firmele de constructii nu pot face fata lucrarilor contractate", a declarat Laurentiu Plosceanu, presedinte al Asociatiei Romane a Antrepre­norilor in Constructii (ARACO). „De multe ori se speculeaza ca sectorul constructiilor este unul cu o crestere mare, in consecinta preturile la materialele de constructii cresc fara motiv”, a mai precizat acesta.

Lipsa muncitorilor in domeniul constructiilor poate fi rezolvata prin cresterea salariilor, in conditiile in care la noi forta de munca este mult mai ieftina decat in alte state europene, precum Cehia sau Polonia.