Compania imobiliara Contempo considera ca piata imobiliara din Romania va cunoaste o dezvoltare pentru inca 15-20 de ani, in special in orasele importante ale tarii, relateaza Business Standard. Anul acesta cele mai cautate au fost apartamentele cu doua camere, in imobile noi.

Carmen David, directorul general Contempo, sustine ca in anul 2007 a existat "un trend ascendent in ceea ce priveste cererea de proprietati off – plan din partea romanilor, in special pentru apartamentele cu doua camere". Ceea ce ii determina pe cumparatori sa faca aceasta alegere este raportul foarte bun dintre pret si avantajele achizitionarii unui apartament.

In plus, Carmen David mentioneaza ca exista si un segment de cumparatori care opteaza pentru locuinte second-hand, intrucat nu isi permit sa acopere costurile unui apartament intr-un proiect rezidential.

In privinta pietei inchirierilor, Romania este o tara pentru care aceasta este ultima optiune, iar targetul este reprezentat de studentii si persoanele care vin din provincie pentru un loc de munca.

La nivel national, piata imobiliara va continua sa se dezvolte in urmatorii 15-20 de ani, in special in principalele orase ale tarii, estimeaza reprezentantii Contempo.