Salariatii BCR care in urma cu un an au hotarat sa dea sase actiuni BCR pentru o actiune Erste Bank, le pot vinde incepand cu 22 decembrie. Insa, pretul de piata al actiunilor a coborat mult fata de nivelul de 54 de euro din urma cu un an, informeaza Ziarul Financiar.

Motivul il reprezinta turbulentele financiare pornite din SUA, care au afectat si Bursa de la Bucuresti, si leul. Astfel, pretului actiunilor Erste au scazut de la nivelul de 58 de euro in octombrie, pana la un minim de 44 de euro zilele acestea. Schimbul de actiuni din urma cu un an s-a facut pe baza unui pret de 45,90 euro pe actiune stabilit de Erste.

Ieri dupa-amiaza, pretul unei actiuni Erste oscila intre 47 si 48 de euro, ceea ce inseamna ca salariatii BCR au sanse sa obtina totusi un minim castig fata de valoarea de 45,90 euro pe actiune la care s-a facut schimbul de titluri in urma cu un an.

Ziarul Financiar sustine ca analistii bancii elvetiene UBS recomandau ieri vanzarea de actiuni Erste, in conditiile in care au ajustat tinta de pret pentru urmatorul an de la 53 de euro la 47 de euro pe actiune.