Cum traiesc tinerii romani fata de restul europenilor. Suntem ultimii la folosirea internetului, dar primii la casatorie 75% dintre tinerii barbatii romani cu varste intre 25 si 29 de ani locuiesc inca cu parintii, ceea ce face din acestia o minoritate, daca ne uitam la mediile europene. Aceasta intrucat, in Danemarca, spre exemplu, doar 4,2% dintre cei de 25-29 de ani mai traiesc cu parintii, in timp ce la nivelul UE 28 ponderea este de 47,2%, potrivit unui studiu Eurostat. In ceea ce priveste ocupatia, ponderea romanilor de 25-29 de ani care au un loc de munca este peste media de 75,9% a UE, ajungand, conform ultimelor date ale Eurostat, la 77,4%. Cel mai rau este in Grecia, unde doar 54,4% dintre tineri au un loc de munca, in timp ce in Malta 88,1% dintre tineri lucreaza. De altfel, Romania este tara cu cea mai mare pondere (96,8%) a tinerilor care lucreaza pe baza unor contracte de munca pe perioada nedeterminata, scrie Economica.net.

Business ReportFoto: Colaj foto

"Ingineria legislativa" prin care premierul devine seful Loteriei Romane Guvernul a apelat la o "inginerie legislativa" pentru a justifica trecerea Loteriei Romane in subordinea Oficiului National pentru Jocuri de Noroc (ONJN). Circumstanta : hotararea de guvern care a schimbat statutul Loteriei incalca legislatia si bunele practici internationale in materia relatiilor dintre reglementatori si piata libera. In preambului ordonantei care trece Loteria in subordinea ONJN, deja publicata in Monitorul Oficial, se face referire la "recomandarea Comisiei din 14 iulie 2014 privind principiile protectiei consumatorilor si utilizatorilor de servicii de jocuri de noroc online", potrivit careia se propune statelor membre "crearea de autoritati independente de reglementare in domeniul jocurilor de noroc, inclusiv a jocurilor loteristice". Recomandarea L 214/38 face referire exclusiv la jocurile de noroc online, activitate care nu se regaseste printre preocuparile Loteriei Romane ( nici macar celebrele VLT-uri nu sunt jocuri online clasice- acestea folosesc un soft care centralizeaza sumele incasate si castigurile strict din perspectiva contabila), informeaza Curs de Guvernare.

Romania, sat fara caini: companiile de utilitati de la dubla incasare la plata in avans In urma cu doi ani, la semnalele presei, autoritatile din Romania au aflat ca anumite companii de distributie energie electrica practicau o dubla facturare a certificatelor verzi in tariful final pe care il achitau consumatorii de energie electrica. Iata ca astazi, tot la semnalele presei, aceleasi autoritati au aflat ca furnizorii de energie electrica si gaze naturale factureaza in avans populatia pentru consumul respectivelor utilitati, lucru care incalca nu numai reglementarile in vigoare, dar si legislatia europeana. Intre timp, companiile straine care au preluat distributiile de gaze si electicitate din Romania sugereaza ca fara a majorare a tarifelor, investitiile lor in tara noastra sunt greu de realizat. Pe de alta parte, companiile de distributie energie electrica castiga pe banda procesele intentate de statul roman la Curtea de Arbitraj de la Paris, obligand acelasi stat la despagubiri de milioane de euro, scrie EnergyCenter.ro.

20 de milioane de euro - investitiile MOL Romania, in 2015 Suma totala pe care intentioneaza sa o investeasca, anul acesta, societatea petroliera "MOL Romania" este de aproximativ 20 de milioane de euro, din care 5 milioane de euro sunt destinate rebranding-ului celor 42 de statii Agip achizitionate de la compania italiana "Eni". "Anul acesta intentionam sa investim, in total, circa 20 de milioane de euro in tot ceea ce inseamna reteaua noastra, imbunatatiri logistice si servicii", a declarat ieri, la Budapesta, directorul executiv al "MOL Romania", Kinga Daradics, adaugand: "In aceasta suma sunt incluse si cele 5 milioane de euro de pe partea de rebranding al fostei retele concurente Agip, pe care am preluat-o la inceputul lunii februarie". Doamna Daradics a mentionat ca "MOL Romania" va deschide, in acest an, un total de 12 benzinarii in tara noastra, independente de cele preluate de la "Eni", anunta Bursa.ro.

10.000 de clienti au semnat oferta BCR de reducere a ratelor, in medie cu 20%, in campania Scade Rata 10.000 de clienti se bucura deja de rate reduse, apreciind strategia BCR de scadere a ratei de credit si modul pro-activ in care noua oferta include comisioane ZERO (de analiza, de administrare), precum si o asigurare de viata gratuita. Campania Scade Rata este un pas important pe care BCR doreste sa-l faca in consolidarea relatiei cu clientii sai', precizeaza Dana Demetrian, Vicepresedinte Executiv Retail&Private Banking, BCR, intr-un comunicat remis AGERPRES. BCR ofera clientilor cu credite imobiliare posibilitatea de a beneficia de o dobanda fixa pe 5 ani de 4,95%/an, iar celor cu credite de nevoi personale cu ipoteca o dobanda de 5,95%/an. Dupa aceasta perioada, dobanda va fi calculata la ROBOR/EURIBOR/LIBOR la 6 luni + 3%, respectiv +4% pentru clientii cu garantie imobiliara, informeaza Capital.

Aktor si Euroconstruct au castigat licitatia pentru finalizarea lucrarilor pe autostrada A3 Aktor si Euroconstruct sunt cele doua companii care isi vor uni fortele pentru a construi cei trei kilometri lipsa din autostrada Bucuresti - Ploiesti si care vor lega soseaua de mare viteza de centura Capitalei. Conform ofertei depuse de asocierea dintre Aktor si Euroconstruct, valoarea contractului este de 129 de milioane de lei sau 75% din estimarile de cost ale companiei de drumuri. Conform Digi24, lucrarile pentru finalizarea tronsonului de trei kilometri vor dura aproximativ 18 luni. Cea mai ieftina oferta, dintre cele cinci depuse, era de aproximativ 90 de milioane de lei, dar autoritatile nu sunt obligate sa aleaga oferta cu pretul cel mai mic, scrie Auto-Bild.ro.

Tinerii de la Invest Club fac impreuna plasamente la Bursa, ca sa invete secretele pietei. Si-au inmultit de multe ori banii 29 dintre membrii Asociatiei Invest Club din Cluj Napoca au plasat in comun o mie de lei la Bursa, printr-un fond de investitii infiintat ad-hoc, ca sa invete tehnicile de investitie si sa experimenteze administrarea unui portofoliu activ. Toate deciziile se iau cu majoritate de voturi, dupa dezbateri pe cat de aprinse pe atat utile, potrivit membrilor lor. Pentru tinerii investitori incepatori din Cluj, fondul lor ad-hoc de investitii este in primul rand pretextul pentru a capata experienta, de a se intalni unii cu altii si de a dezbate oportunitatile de plasament si de a invata din asta. Toti isi exprima ideile si decid impreuna cand, ce, de ce si cum sa vanda sau sa cumpere o actiune sau alta, potrivit lui Tudor Irimiea, unul dintre fondatorii Invest Club, anunta Economica.net.