Programul de Innoire a parcului auto s-a finalizat cu mult inainte de termen, pe motiv ca toti producatorii au epuizat unitatile alocate de catre Administratia Fondului pentru Mediu. „Am finalizat masinile alocate, in toate cele trei etape ale programului, inca din primele zile, adica din septembrie.

La noi, toate masinile vindute au fost marca Ford. Am avut si citeva cereri pentru Mercedes, dar nu am mai avut unitati disponibile in cadrul acestui program“, ne-a declarat Emese Lang, director de vinzari al dealerului SC Rmb Inter Auto SRL din Cluj-Napoca.

Opel si Chevrolet au scos de pe piata cele mai multe masini uzate, anul acesta. Astfel, General Motors Romania a vindut 25% din masinile alocate in cadrul acestui program, adica 4.111 masini.

Pe al doilea loc se afla Daewoo, care a vindut 2.124 de masini. „Este un program eficient in ceea ce priveste protectia mediului. Astfel, din 2005 si pina in prezent, prin retragerea a 8.266 de masini vechi si inlocuite cu autoturisme Daewoo noi s-a redus consumul de carburanti cu aproximativ 460 de tone, iar emisiile de monoxid de carbon, hidrocarburi si oxizi de azot cu peste 2.000 de tone“, a declarat Gheorghe Giubelean, seful Departamentului de mediu din cadrul Daewoo.

Pe locul al treilea se afla Dacia, care a vindut 2.123 de unitati.

Cotidianul