Cresterea din ultimii ani a creditarii a dat posibilitatea multor romani sa-si imbunatateasca traiul zilnic. Insa lipsa unui personal bancar bine pregatit a lasat urme adanci in buzunarul si pe obrazul multor clienti. Din august 2004 de cand este operationala, baza de date a Biroului de Credit a ajuns sa contina 3,8 milioane de persoane inregistrate, majoritatea pe baza informatiilor negative primite de la banci.

Oricine are o datorie catre o institutie financiara, parte a sistemului, mai mare de 10 lei si mai veche de 30 zile este raportat ca fiind restantier. Datele sunt stocate la biroul de credit timp de 5 ani iar in aceasta perioada sansele de a mai contracta un imprumut sunt substantial reduse.

Ce se intampla insa cand la Biroul de Credit sunt raportati ca restantieri clienti ce inregistreaza datorii din cauza simplului motiv ca nu au fost informati la timp sau pentru ca angajatul bancii nu le-a adus la cunostinta

situatia in care se afla?

Cele mai multe persoane afla ca sunt raportati ca rau-platnici in momentul in care doresc sa contracteze un nou imprumut bancar si sunt refuzati.

Integral in Conso.ro