Firmele de paza si protectie au devenit ceva cotidian pentru oamenii de afaceri care vor sa-si protejeze cat mai bine businessurile si persoanele apropiate. Siguranta unora reprezinta insa afacerea altora. In Romania exista in momentul de fata peste 900 de companii de paza si protectie, iar pentru acest an se estimeaza ca piata acestor servicii va ajunge la 300 milioane de euro. Odata cu integrarea in UE, companiile de securitate autohtone au inceput sa se confrunte cu concurenta facuta de firmele straine.

Aparute imediat dupa 1990, firmele de paza si protectie s-au dezvoltat rapid. Odata cu extinderea mediului de afaceri privat si cu aparitia tot mai multor afaceri, companiile de securitate si-au imbogatit permanent portofoliul de clienti.

In 2006, valoarea pietei a depasit 650 milioane de lei (200 milioane de euro), iar pentru acest an companiile estimeaza o crestere de pana la 50%, totalizand astfel 300 milioane de euro. Trendul se pastreaza pozitiv si pentru anul viitor, cand prognozele jucatorilor de pe acest segment indica faptul ca piata serviciilor de paza si securitate va atinge 400 milioane de euro. Chiar daca se asteapta o dezvoltare in continuare a pietei, companiile sunt mai rezervate in ceea ce inseamna cresterea marjelor de profit.

Integral in Banii Nostri