Cu o zi inainte de inchiderea ofertei, investitorii mari si mici au subscris actiunile Transgaz de patru ori, valoarea actiunilor subscrise ajungand la 260 milioane de euro, in timp ce oferta se ridica la circa 66 milioane de euro. Gradul de subscriere, de 408,33%, poate fi mai mare, in conditile in care multi dintre investitorii mari asteapta sa subscrie actiunile in ultimul moment.

Cel mai mare ordin introdus in sistem se ridica la o valoare de 38,3 milioane de euro si reprezinta 0,7 milioane de actiuni (intreaga transa a investitorilor mari). In total, cu o zi inainte de inchiderea ofertei publice, Transgaz a adunat circa 100 de subscrieri pe transa mare si 5.500 pe transa investitorilor mici. Numarul de investitori care au subscris la oferta publica a primei companii de utilitati listata la Bursa de Valori Bucuresti, Transelectrica, a fost de 4.861, iar gradul de suprasubscriere al ofertei a fost de 6,46 ori.

Cei 100 de investitori institutionali au platit, pentru 2,96 milioane de actiuni, cu 419% mai mult decat numarul de actiuni oferite pe aceasta transa si cu circa 252% mai mult fata de intregul pachet de 10% din actiunile companiei de transport al gazelor naturale, Transgaz.

Business Standard