RCS & RDS a investit 2,2 milioane de euro pentru modernizarea retelei nationale Unul dintre cei mai importanti operatori de telecomunicatii din regiune a anuntat, joi, finalizarea unei investitii in valoare de 2,2 milioane de euro pentru modernizarea retelei nationale si internationale, ce va asigura cresterea largimii de banda la capacitati multiplu de 100 Gbps, potrivit unui comunicat al RCS & RDS. Cu ajutorul legaturilor multiple au fost conectate, astfel, cinci noduri importante ale retelei companiei: Bucuresti, Timisoara, Iasi, Oradea si Budapesta, se arata in comunciatul RCS & RDS, informeaza Bursa.ro.

Business ReportFoto: Colaj foto

Administratiile publice locale primesc 300 de milioane de lei din Fondul de rezerva bugetara Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri alocarea sumei de circa 300 de milioane de lei din Fondul de rezerva bugetara pentru mai multe municipii, orase, comune si consilii judetene din tara. Hotararea a fost luata la propunerea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si ar urma sa acopere o serie de cheltuieli curente, arierate si obligatii ce decurg din unele sentinte judecatoresti. "Este vorba despre unitati administrativ-teritoriale care se confrunta cu situatii de blocaj financiar, intrucat nu dispun de resursele pentru plata sentintelor judecatoresti sau pentru asigurarea cheltuielilor curente", se arata in comunicatul transmis de executiv, scrie Curs de Guvernare.

Piata financiara din Romania a atras participatii straine la capitalul firmelor de peste 37 milioane de euro Companiile care activeaza pe piata financiara romaneasca au primit de la actionarii straini injectii de capital de 37,6 milioane euro in septembrie si octombrie, mai mult decat dublu fata de lunile similare din 2014, cand insumau 15,2 milioane de euro, potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC). Aproape trei sferturi (73%) din suma atrasa de companiile de pe piata financiara in septembrie si octombrie, respectiv 27,4 milioane euro, au reprezentat infuzii in subsidarele bancilor straine, informeaza ONRC. O majorare importanta de capital, de 23,95 milioane euro, a fost realizata de actionarii greci ai Piraeus Bank Romania, in septembrie, in timp ce Fortis Lease Romania a primit un aport de capital de 3,39 milioane euro, tot in septembrie, potrivit sursei citate, informeaza Bursa.ro.

Petronius Secareanu, Canon: "Firmele se modernizeaza.Cumpara echipamente complexe" Piata echipamentelor de birou este in continua crestere, iar companiile cauta noi echipamente prin care activitatile de la birou sa fie mai simple si mai eficiente, potrivit lui Petronius Secareanu, director general Canon CEE Gmbh. Mediul de business se orienteaza tot mai mult spre inlocuirea echipamentelor hardware cu o singura functie cu solutii complete care sa simplifice si sa eficientizeze activitatile de la birou, dezvaluie ultimele tendinte directorul general al Canon, integral pe Capital.

Prime ilegale de 800.000 de lei la CNADNR Nu doar procurorii DNA au luat in vizor activitatea Companiei de Drumuri si Autostrazi (CNADNR) si a sefilor ei, ci si Curtea de Conturi. Potrivit unui document obtinut in exclusivitate de Digi24, inspectorii au descoperit grave nereguli cu banii companiei. Printre ele, acordarea unor prime ilegale sau majorari salariale absolut nejustificabile, in conditiile scaderii semnificative a productivitatii. Valoarea acestora depaseste 800.000 de lei pentru perioada 2013 - 2014, anunta Economica.net.

Semne bune anul are. Zona euro incheie 2015 intr-o nota pozitiva Europa a castigat, pe final de an, razboiul valutar - editia 2015. O atmosfera ferm pozitiva s-a instalat pe pietele europene inaintea vacantei de Craciun. Masurile "neortodoxe" de extindere a masei monetare adoptate pana acum de Banca Centrala Europeana par sa dea rezultate deja vizibile in economia reala, eficienta relaxarii cantitative marca Mario Draghi fiind amplificata de directia inversa pe care a intrat politica monetara de peste Ocean, unde dobanzile au fost ridicate pentru prima data in ultimii 10 ani, anunta Economica.net.

Kia Sportage X-Men - Cu drag, pentru iubitorii Star Wars In prezent, noua pelicula Star Wars: The Force Awakens domina orice box office, dar asta nu i-a oprit pe cei de la Kia sa vina cu un Sportage inspirat de viitorul X-Men. Dupa cum probabil ati intuit, modelul vine sa promoveze viitorul X-Men: Apocalypse si are o serie de elemente de design inspirate de personajul Mystique. Plafonul a fost vopsit in doua nuante, grila frontala a primit un X generos, iar jantele au si ele un design interesant. Tot pentru promovarea viitoarei pelicule hollywoodiene, Kia va lansa pe 4 ianuarie un spot publicitar, scrie Auto-Bild.