Efectul legii anti-fumat. Se inchid carciumile? Ce spune experienta altor tari. Vanzarile de bauturi asociate din obisnuinta de fumatori cu aprinderea unei tigarete, precum berea sau cafeaua, vor avea de suferit, cel putin in prima faza, ne spune experienta britanicilor, a irlandezilor sau a francezilor, cu legile antifumat. Problemele carciumarilor si ale proprietarilor de cafenele nu se trag strict de pe urma restrictiilor pe fumatul inauntru. Impactul legilor anti-fumat a fost completat de criza economica, scaderea veniturilor - oamenii au devenit mai economicosi - sau cu cresteri de taxe si accize pe bauturi alcoolice. In Marea Britanie, se spune ca interzicerea fumatului in spatii publice inchise a contribuit - alaturi de cresterea fiscalitatii si criza economica - la declinul pubului britanic traditional, unde se bea bere, se fumeaza si se discuta politica sau fotbal, scrie Economica.net.

BusinessFoto: Colaj foto

S-au restrans randurile pentru beneficiarii Legii "darea in plata". Dezvoltatorii imobiliari persoane fizice nu vor putea preda bancii imobilele nevandute pentru a scapa de povara creditului, potrivit amendamentelor aduse legii privind Darea in plata de catre deputatul PNL Daniel Zamfir. De asemenea, potrivit modificarilor, codebitorii vor fi eliberati la randul lor de orice obligatie fata de banca, o data cu debitorii principali. u exista plafon maxim care sa limiteze accesul celor aflati in dificultate financiara. Iar principiul retroactivitatii nu poate fi invocat de criticii legii, spune Daniel Zamfir, scrie Capital.ro.

Premiera - PIB-ul trimestrial a depasit pragul de 40 miliarde euro. O comparatie cu statele UE. Produsul Intern Brut trimestrial al Romaniei a depasit pentru prima data in al treilea sfert din 2015 pragul de 40 miliarde euro in valori ajustate sezonier, potrivit datelor prelucrate si comunicate de Eurostat. Astfel, tara noastra face parte din grupul de tari situate exact la mijlocul puterilor economice europene si figureaza in continuare drept a 16-a economie din UE, cu sanse de a prinde din urma alte trei state. Pe de o parte, trebuie remarcat ca forta economica a Romaniei echivaleaza cu cea insumata pentru Croatia, Bulgaria, Slovenia si Lituania luate la un loc, scrie cursdeguvernare.ro

Factura de energie electrica a RCS&RDS in detaliu. Cat castiga clientii Enel care trec la Digi Energy. Exista insa si semne de intrebare. RCS&RDS invita deja bucurestenii sa treaca la Digi Energy, serviciul nou prin care compania ofera energie electrica pentru populatie. Pe baza datelor din oferta, factura pentru un consum de 100 KWh este cu 19% mai mica decat cea a Enel. Insa, oferta RCS&RDS, pe care v-o prezentam asa cum este aratata in magazinele companiei ridica mai multe semne de intrebare. Pentru o factura de 100 kWh, pretul final pe care il va plati clientul Digi Energy care este deja client RCS& RDS pentru serviciul de cablu sau internet sau telefonie este de 51,8 lei, daca nu luam in calcul taxa TV. Pentru acelasi consum, un client al Enel Energie Muntenia plateste acum 64,1 lei, in factura sa, scrie Economica.net.

Microsoft ne obliga sa instalam Windows 10 cu ultimul update pentru Windows 7 si 8.1. Pana acum Microsoft doar ne sugera (din ce in ce mai insistent, ce-i drept) sa instalam Windows 10. De acum inainte, Microsoft aproape ne va forta sa-l instalam. Zic "aproape" pentru ca vei capata noul sistem de operare in mod automat doar daca ai selectat "automatic updates" in optiunile de descarcare ale noilor actualizari. Acest update se aplica atat sistemelor de operare Windows 7 cat si Windows 8.1. Pana acum, descarcarea noului sistem de operare era considerata drept "optionala". Partea cea mai enervanta a procesului de instalare al Windows 10 este ca imediat dupa ce acesta s-a descarcat iti va oferi imediat o sugestie in stil pop-up sa il instalezi, scrie Playtech.

Volkswagen Ameo - Sedan pe baza lui Polo concurent indirect pentru Dacia Logan. Volkswagen a lansat in India noul Ameo, un sedan de buget bazat pe platforma lui Polo. Modelul este desenat si dezvoltat exclusiv pentru piata din India, ceea ce inseamna ca nu-l vom vedea niciodata intr-un duel umar la umar cu Dacia Logan. Pentru ca avem in fata un Polo cu portbagaj, designul nu vine cu suprize majore. Zona frontala este usor de recunoscut, in timp ce partea posterioara a fost transformata complet. Desi vorbim despre o masina de buget, Volkswagen nu s-a zgarcit la interior. Aici, nemtii vor oferi un sistem de infotainmet cu conectivitate Bluetooth, o camera pentru mersul cu spatele, climatizare automata, lumini cu functie cornering si nu numai, scrie auto-bild.ro.