Un studiu comandat de guvern a dezvaluit ca noii veniti sunt perceputi ca fiind mai dedicati si mai harnici. Muncitorii polonezi, in special, sunt apreciati atat de mult incat cetateni din state precum Romania sau Cehia se dau acum drept polonezi pentru a primi un loc de munca, scrie The Daily Mail citat de Rador.

Studiul realizat pentru Learning and Skills Council (LSC) in randul angajatorilor si imigrantilor a descoperit ca angajatorii ii situeaza pe britanicii care isi cauta un loc de munca "undeva sub nivelul imigrantilor est-europeni", dar deasupra unor grupuri de muncitori imigranti "mai putin doriti" precum tiganii sau somalezii.

Populatia Marii Britanii a crescut anul trecut cu 189 000, dupa ce 574 000 de imigranti au sosit in Anglia si 385 000 de rezidenti au plecat. Peste 430 000 de polonezi s-au inregistrat la Ministerul de Interne pentru a lucra in Anglia de la extinderea UE din 2004.

Aceste date nu-i includ pe parteneri, pe liber-profesionisti sau pe copii, iar unii experti considera ca numarul real ar putea fi aproape de un milion.