Topul celor mai mizerabile economii din lume. Pe ce loc se situeaza Romania. In ierarhia tarilor, stabilita dupa indicele "celor mai mizerabile economii" compus din rata inflatiei si a somajului, calculat de Bloomberg dupa un sondaj facut in randul economistilor, Romania a avansat opt pozitii in 2016 fata de 2015. Din cauza hiperinflatiei, Venezuela isi pastreaza pentru al doilea an consecutiv, titlul de cea mai mizerabila economie din lume. Inflatia galopanta, care a atins o medie anuala de 98,3% impreuna cu o rata a somajului de 6,8% a situat tara sud-amerciana pe primul loc in topul 2015 al celor mai mizerabile economii, scrie Adevarul.ro.

Business reportFoto: Hotnews

Imperiul lui Ioan Niculae a intrat in insolventa. Tribunalul Teleorman a admis cererea de insolventa a mai multor creditori pentru intrarea in insolventa a doua companii din spatele imperiului condus de Ioan Niculae. Compania InterAgro SRL controleaza cea mai mare partea a afacerilor din agricultura si industrie ale omului de afaceri si ruleaza anual peste 1 miliard de lei, in timp ce compania InterAgro SA este considerata "nucleul central al grupului InterAgro". De asemenea, InterAgro SRL este si actionar la mai multe combinate chimice, multe din ele fiind acum in insolventa si inchise. In 2014, InterAgro a inregistrat o cifra de afacere de 1,4 miliarde de lei si 160 de milioane de lei pierdere, scrie Economica.net

Topul celor mai mari angajatori din industria de software. "Cautam programatori si specialisti IT". Anuntul acesta se gaseste pe majoritatea platformelor de joburi. Romania are aproximativ 230.000 de specialisti in domeniul tehnologiei informatiei si telecomunicatiilor, conform datelor Oficiului European de Statistica, in crestere de la 186.000 de persoane. Acestia aveau, in anul 2014, o pondere de 2,7% in totalul fortei de munca, adica un nivel mai mare decat in Italia, Portugalia sau Grecia. Cea mai mare pondere a specialistilor in IT&C in totalul fortei de munca se inregistra in Finlanda (6,7%) si Suedia (6,0%), urmate de Luxemburg (5,1%), Estonia si Olanda (ambele cu 5%), scrie Capital.ro.

RAR raspunde cu privire la scandalul Dieselgate. Registrul Auto Roman a anuntat ca, dupa realizarea modificarilor prezentate de Volkswagen in cazul masinilor afectate de scandalul Dieselgate, nu mai este necesara o vizita in reprezentantele RAR. Conform Mediafax, grupul german a transmis catre RAR lista cu masinile afectate. Primul model care va fi rechemat in service este Volkswagen Amarok echipat cu motorul de 2,0 litri TDI. In cazul acestuia, service-ul va realiza doar un update de soft. Si pentru motoarele de 1,2 litri s-a recurs la aceeasi solutie, in timp ce unitatile de 1,6 litri TDI vor avea nevoie si de accesorii hardware, scrie auto-bild.ro.

Lukoil se retrage din Polonia, Letonia si Lituania. Lukoil Europe Holdings BV, subsidiara a Lukoil, a incheiat un acord cu firma austriaca AMIC Energy Management GmbH privind vanzarea a aproape 230 de benzinarii din Polonia, Letonia si Lituania, a anuntat vineri grupul energetic rus, transmite Itar-TASS, potrivit Agerpres. Tranzactia va fi finalizata in semestrul doi din acest an, dupa obtinerea aprobarilor autoritatilor de reglementare din Polonia, Letonia si Lituania. In aprilie 2015, Lukoil, prezent si pe piata din Romania, si-a vandut firmei AMIC cele 240 de benzinarii si sase depozite petroliere din Ucraina, scrie Economica.net.