4.000 de romance au facut implanturi mamare in 2015, foarte putine in scop medical. Cat se cheltuie pe silicoane in Romania Peste 4000 de femei au beneficiat de augmentare mamara prin implanturi in cursul anului trecut. Dintre acestea, doar 120 de romance au apelat la reconstructie mamara dupa mastectomie, desi operatia e gratuita, arata prima statistica nationala privind amploarea operatiilor estetice din Romania, realizata de Asociatia Chirurgilor Plasticieni din Romania. In jur de 3700 de euro costa o augmentare mamara prin implanturi de silicon, informeaza Economic.net.

Business ReportFoto: Colaj foto

Esti cautat de recuperatori? Hartuirea dispare de luna viitoare Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a inclus in proiectul de Ordonanta de Guvern privind contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile, prin care este transpusa in legislatia romaneasca Directiva 17/2014, care trebuie sa intre in vigoare in martie 2016, si o serie de reguli care sa limiteze abuzurile la care sunt supusi datornicii la banci vanduti firmelor de recuperare. Astfel, potrivit proiectului, recuperatorul de creante nu va mai avea voie sa hartuiasca, oprime sau sa abuzeze o persoana in vederea recuperarii debitelor, nu va mai putea sa perceapa dobanzi si comisioane de la debitor si nici sa il contacteze in intervalul 20.00 - 09.00. In plus, clientul nu poate fi cautat la locul de munca si nici prin intermediul altor persoane, anunta Capital.

Ce-i lipseste economiei - din perspectiva deficitului comercial. Care in 2015 a crescut cu 38% Deficitul comercial pe anul 2015 a fost de 8,37 miliarde euro, cu 38% mai mare decat in anul precedent. Prin urmare, gradul de acoperire a importurilor pe baza exporturilor realizate s-a diminuat cu peste trei procente dar a ramas de putin peste pragul de 90%. In ultima luna a anului, soldul negativ din schimburile externe a urcat pana la nivelul record de 1,17 miliarde euro. Anul trecut, importurile au crescut mult mai repede decat exporturile (7,6% fata de 4,1%, la valori exprimate in euro). In plus, aceasta evolutie s-a accentuat in luna decembrie pana la un decalaj de ritm de peste trei ori mai mare (12,4% avans al importurilor fata de doar 3,8% la exporturi, primele mult peste media anuala iar celelalte sub aceasta), anunta Curs de Guvernare.

"Societe Generale" readuce pe scadere puternica sectorul bancar din Europa Actiunile bancilor listate la bursele din Europa au inregistrat scaderi importante ieri, dupa ce "Societe Generale" SA a raportat rezultate financiare sub asteptarile analistilor. Pierderile din sectorul bancar au pus pe curs negativ pietele europene pentru a opta zi din ultimele noua, acestea indreptandu-se catre cel mai redus nivel din septembrie 2013 pana in prezent. Titlurile "Societe Generale", a doua banca majora din Franta, au coborat cu 11% la ora 16.30, pe piata din Paris, atingand 28,11 euro. Mai devreme, titlurile bancii pierdusera 15% (cel mai important declin consemnat dupa 2011), integral pe Bursa.ro.

Paradox pe piata laptelui. Proprietarul Napolact recompenseaza fermierii ca sa-si reduca productia Royal FrieslandCampina, unul dintre cei mai mari procesatori din industria laptelui la nivel mondial si unul dintre jucatorii importanti pe piata locala de profil, prin subsidiara FrieslandCampina Romania, a platit de la inceputul acestui an fermierilor din Germania 14,1 milioane de euro pentru ca acestia si-au redus cantitatile livrate, potrivit unui comunicat al companiei.Investitia, facuta in cadrul unui program lansat de procesator in luna ianuarie 2016, cu scopul de a nu primi de la furnizori mai mult lapte decat poate procesa in perioada 1 ianuarie-11 februarie, a avut ca rezultat reducerea cantitatilor colectate cu 35 de milioane de kilograme in ultimele sase saptamani, informeaza Economica.net.

"Pachet integrat pentru combaterea saraciei": Guvernul le va da romanilor locuinte sociale Conform documentului intitulat \'Pachet integrat pentru combaterea saraciei\', Guvernul intentioneaza sa implementeze programe anti-saracie specifice pe varsta, de la asigurarea de ecografii si screening medical la nastere, supliment social pentru vaccinari, scoala - motor de incluziune in zonele defavorizate, masuri active de ocupare, pana la bunicii comunitatii. Pachetul integrat va mai cuprinde programe de prevenire a parasirii copiilor in unitatile sanitare, crese comunitare in orase si plata ingrijitorilor in mediul rural, un program national dupa modelul 'Caravane medicale la sate', scrie Capital.

Kia Sportage - Preturile pentru Romania Kia a publicat lista de preturi pentru noua generatie Sportage. In Romania, SUV-ul compact porneste de la 17.308 euro cu TVA inclusa. Pentru aceasta suma, clientii vor primi versiunea echipata cu motorul de 1,6 litri benzina care produce 132 CP. Acesta este cuplat la o cutie manuala si are un sistem de tractiune 4x2. Cel mai accesibil diesel din gama pleaca de la 19.042 de euro cu tot cu TVA. Suma acopera motorul de 1,7 litri de 115 CP. Noua generatie Kia Sportage va fi disponibila in patru niveluri de echipare: Plus, Classic, Style si GT Line. Ultima versiune promite un look mult mai agresiv care va fi usor de recunoscut in trafic, informeaza Auto-Bild.ro.