Cosmar bancar: Peste 700.000 de persoane ar putea apela la legea insolventei La cea de-a treia editie a conferintelor Codul Insolventelor, Gheroghe Piperea, prim-vicepresedinte Uniunea Nationala a Practicienilor in Insolventa (UNPI), a facut o evaluare a persoanelor fizice care ar putea apela la legea insolventei daca aceasta ar intra in vigoare. Potrivit calculelor facute de avocatul Gheorghe Piperea pe baza statisticilor de pe site-ul Biroului de Credit, in toamna anului trecut existau circa 715.000 persoane care ar putea apela la legea insolventei persoanelor fizice. Dintre acestea, intr-un an nu ar apela mai mult de 30.000 - 40.000 de persoane la efectele legii, scrie Economica.net.

Business ReportFoto: Colaj foto

Pierdere de competitivitate - ultimul loc la evolutia deficitului comercial: Productia interna nu cupleaza la cresterea veniturilor populatiei Romania a inregistrat in 2015 cea mai slaba evolutie a soldului schimburilor comerciale dintre toate statele membre UE care au avut deficit in schimburile comerciale cu exteriorul. Pierderea de competitivitate fata de partenerii externi aratata de inrautatirea rezultatului din comertul cu acestia, a fost distribuita aproximativ similar ponderilor detinute, respectiv doua treimi cu statele UE si o treime cu zona non-UE. Evolutia noastra a fost in contratimp atat cu performanta UE 28 cat si a Zonei Euro (EA 19 - cum este abreviata in engleza). Uniunea a inregistrat fata de restul lumii o majorare a exporturilor cu cinci procente, in timp ce importurile au crescut cu doar 2%, ceea ce a dus la o majorare a excedentului comercial de la 13,3 miliarde euro in 2014 la 64,2 miliarde euro in 2015, informeaza Curs de Guvernare.

Petrom la momentul adevarului: cum i-a disparut profitul cum a gasit ceva de taiat Pretul scazut al titeiului s-a reflectat negativ in toata industria de exploatare si explorare din lume. S-au anuntat concedieri, restrangerea activitatii si chiar falimente. Asta nu inseamna insa ca marile companii petroliere sunt in faza de colaps. Dimpotriva, ele pot supravietui bine mersi pana cand pretul va reveni la nivelul de cerere care le convine, cu conditia sa-si gestioneze mult mai bine cheltuielile. Cine spune ca la un pret de 30 de dolari/barilul de titei nu are cum sa fie rentabil minte cu nerusinare, mai ales acolo unde costurile de productie nu trec de 10-12 dolari/baril. De aici si pana la 30 de dolari e cale lunga, adica profit, integral pe Energy-Center.ro.

Cunoscutul site de filme si seriale online Vplay.ro, sechestrat de autoritati Site-ul de filme si seriale online Vplay.ro se afla acum sub sechestru, in urma unei actiuni a Parchetului de pe langa Inalte Curte de Casatie si Justitie. Dupa cum probabil va amintiti, in 2012 cei de la MediaPro au sesizat Consiliul National al Audiovizualului in legatura cu nu mai putin de 42 de site-uri care difuzau filme si seriale online fara a respecta anumite legi. Printre acestea se numarau si Vplay.ro si Serialepenet.ro. Acum actiunile indreptate impotriva site-urilor de acest fel continua, iar domeniul Vplay.ro a fost pus din nou sub sechestru. Site-ul, cunoscut pentru varietatea de film si seriale pe care le pune la dispozitia utilizatorilor, pare a fi subiectul unui dosar al Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica, insa, pentru moment, mai multe informatii nu sunt disponibile, anunta Playtech.

Unul dintre principalii vinovati pentru demolarea autostrazii Sibiu-Orastie, uns director la CFR SA Fostul directorul general adjunct al CNADNR, Renata Bendeac, responsabil cu implementarea proiectelor de autostrazi, schimbata din functie la sfarsitul lunii noiembrie 2015 dupa demolarea portiunii de autostrada Orastie-Sibiu, a fost numita in functia de sef al directiei finantari proiecte europene CFR SA. Renata Bendeac, dupa ce in mandatul sau de sef la CNADNR s-a reusit performanta unica de a se demola o autostrada noua, a primit bonus contracte de infratructura feroviara de miliarde de euro, anunta Capital.

Necesar de refinantare record pentru companiile cu rating speculativ din SUA Zilele de glorie ale accesului aproape neconditionat la credite ieftine au trecut pentru companiile cu rating speculativ din Statele Unite. Un raport recent de la Moody's arata ca un volum record al datoriilor acestora va ajunge la maturitate in urmatorii cinci ani, pe fondul deteriorarii semnificative a conditiilor de refinantare. Intre 2016 si 2020, datoriile care trebuie refinantate vor ajunge la 947 de miliarde de dolari, iar un varf anual de 400 de miliarde de dolari se va inregistra in 2020. Raportul similar de anul trecut arata ca necesarul de refinantare pentru 2015 - 2019 era de 791 de miliarde de dolari, cu un varf anual de 349 de miliarde in 2019, informeaza Bursa.ro.

Avocat: Am gasit La Oltchim oameni care au ramas intr-o companie condusa intr-un mod stalinist. Cu ei facem profit Florian Mateita, partener RomInsolv, societatea care se ocupa de procesul de reorganizare al Oltchim, a declarat ca se asteapta ca societatea sa realizeze in 2016 profit contabil, dupa ce in 2015, datorita anularii unor datorii a avut un profit net pe hartie de 2,3 miliarde lei. Despre felul in care se realizeaza reorganizarea la Oltchim, Florian Mateita spune ca cel mai surprinzator activ al societatii au fost oamenii care nu au parasit compania, integral pe Economica.net.

Statistici RAR 2015 - Peste 4.500 de soferi au condus masini care prezentau pericol iminent de accident Ca in fiecare inceput de an Registrul Auto Roman (RAR) a publicat raportul cu privire la verificarile efectuate in trafic. In 2015, reprezentantii RAR au controla 81.702 vehicule, iar mai bine de jumatate (43.995) au prezentat diverse probleme tehnice sau probleme la nivelul actelor. 32.694 dintre masinile controlate de inspectorii RAR nu corespundeau normelor de siguranta. S-au descoperit probleme la functionarea instalatiei electrice de iluminare si semnalizare, la sistemul de franare, la sasiu, caroserie sau pneuri, jocuri majore in mecanismul de directie sau in articulatiile puntilor, anunta Auto-Bild.ro.