Statul vrea benzinarii in hipermarketuri. Cat costa carburantii in unica statie de acest fel din Romania.O prezenta obisnuita in Occident, benzinaria de hypermarket este o raritate in Romania. Exista una singura, deschida acum 15 ani, in primul hypermarket din tara, iar preturile sunt destul de mici, motiv pentru care autoritatea de Concurenta vrea sa extinda modelul. "Piata comercializarii carburantilor din Romania este foarte concentrata, ceea ce are un impact determinant asupra concurentei. De aceea, in urma monitorizarilor pe care le-am efectuat, am elaborat cateva recomandari ce ar trebui sa conduca la cresterea concurentei in acest domeniu, principalii beneficiari fiind consumatorii finali", a declarat cu cateva zile in urma Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, potrivitEconomica.net.

BusinessFoto: Colaj foto

Locul unde traiesc cei mai bogati romani.Romania ramane una dintre cele mai sarace tari europene insa regiunea Bucuresti - Ilfov depaseste cu peste 30 la suta media Uniunii Europene, in ceea ce priveste Produsul Intern Brut pe cap de locuitor. Datele publicate astazi de EUROSTAT indica pentru Romania un nivel de productivitate care depaseste cu putin media europeana de 27.500 de euro pe cap de locuitor. In comparatie cu acest indicator, in regiunea cea mai bogata din Romania, Bucuresti - Ilfov este cu 30 la suta mai bogata. Mai mult, Bucuresti-Ilfov are un PIB pe cap de locuitor PPS mai mare decat cel inregistrat in 25 din cele 26 de regiuni franceze, 12 din cele 13 regiuni grecesti, sapte din cele opt regiuni cehe, sase din cele sapte regiuni portugheze, 14 din cele 19 regiuni spaniole, 30 din cele 37 de regiuni britanice ori trei din cele patru regiuni slovace, scrie Capital.ro.

Lumia 650 prevesteste sfarsitul Microsoft pe piata de smartphone-uri. In cadrul MWC 2016, cei de la Microsoft au etalat o serie de dispozitive cu Windows 10 Mobile, printre care se numara si smartphone-ul Lumia 650, un low-end pentru "business", cum l-au numit americanii.... Revenind la Lumia 650, acesta are un display HD de cinci inch, un procesor Snapdragon 212 cu patru nuclee si frecventa 1,3GHz si 1GB memorie RAM. Camerele foto sunt de 8, respectiv 5MP, iar bateria este de 2.000 mAh. Are un pret de numai 200 de dolari, dar ofera o senzatie de telefon mai scump, avand un cadru din aluminiu si carcasa dintr-un plastic placut la atingere, potrivitPlaytech.

Maine se schimba legea. Toate magazinele vor fi obligate sa schimbe la cerere, in 15 zile, obiectul cumparat.In data de 28 februarie intra in vigoare Ordonanta Guvernului nr 9/2016, care schimba legea vanzarii produselor. Toti consumatorii din Romania vor avea drepturi suplimentare in relatia cu comerciantii, iar cea mai importanta prevedere este ca produsele considerate neconforme pot fi returnate in maximum 15 zile....Produsele de folosinta indelungata trebuie sa fie insotite de certificatul de garantie emis pe baza garantiei comerciale si, daca reglementarile in vigoare prevad, de declaratia de conformitate, precum si de cartea tehnica ori de instructiunile de folosire, instalare, exploatare, intretinere, eliberate de producator, scrieEconomica.net.

FREELANCE-ul, un real MOTIV al crizei fortei de munca. Lipsa fortei de munca devine un subiect sensibil in Romania ultimilor ani. Nu mai surpinde pe nimeni faptul ca un bun mecanic sau cizmar sunt din ce in ce mai greu de gasit. O mare problema este insa ca lipsa oamenilor priceputi se simte si in domeniul IT. Locurile limitate ale facultatilor de profil aduc o explicatie crizei de angajati insa si succesul platformei de tip freelance este un motiv real. Din ce in ce mai multi romani isi dau demisia de la locul de munca din corporatii, alegand sa se lanseze pe cont propriu, lucrand de acasa., tinand legatura pe internet cu angajatorii de peste Ocean sau Europa. Tinerii aleg asta in ciuda faptului ca nu e un mediu de lucru sigur, nu itti ofera certitudine si un flux constant de lucru, scrieEVZ.ro.

Telefoanele Samsung vor avea in curand o capacitate interna de 256GB.Memoria interna a telefoanelor mobile nu depaseste astazi 128GB. Cum era de asteptat, Samsung se pregateste ca in viitor sa creasca si mai mult capacitatea de stocare a telefoanelor mobile. Astazi, Samsung a anuntat ca a inceput fabricarea in masa a placutelor de memorie integrata, care sa aiba o capacitate de 256GB. Compania coreeana va fabrica aceste noi placute folosind standardul Universal Flash Storage (UFS) 2.0. Daca e sa comparam performantele acestor placute de memorie cu SSD-urile SATA de pe PC-uri, putem sa aflam ca viteza de citire a informatiei de pe noile placute va fi dubla decat de pe piesele de pe PC, insa viteza de scriere va fi mult mai mica, atingand 250MB/s, scriePlaytech.ro.