Bilant socant: Absolut toti sefii CNAS-urilor judetele au picat examenul pentru functie. Gestioneaza bugete de miliarde de euro. Casa Nationala de Asigurari de Sanatate este obligata sa reia concursul pentru toate cele 42 de posturi de presedinte - director general al caselor de sanatate judetene, dupa ce toti candidatii au picat cu punctaje rusinoase examenul organizat joi. Dintre cei 47 de participanti, niciunul nu a trecut de proba scrisa, care i-ar fi dus in etapa finala, interviul. Un singur concurent s-a apropiat de 50 de puncte, in conditiile in care minimul necesar pentru promovarea concursului a fost de 70 de puncte din 100. De asemenea, doar 6 dintre concurenti au reusit sa obtina peste jumatate din punctajul castigator. 27 dintre candidati conduc in momentul de fata casele de asigurari judetene, scrie cursdeguvernare.ro.

BusinessFoto: Colaj foto

Care este averea Casei Regale. Regele Mihai a transmis miercuri un mesaj potrivit caruia fiica sa, printesa Margareta "va gasi forta si intelepciunea" de a-l reprezenta. Casa Regala a Romaniei ocupa locul 81 in Top 300 Capital 2015, cu o avere de 58-60 milioane de euro. Mii de hectare de terenuri agricole si de paduri, castele si numeroase paduri au apartinut Familiei Regale a Romaniei pana in 1948, cand au trecut in proprietatea statului. Dupa Revolutie, multe din proprietatile pierdute au fost recuperate, scrie Top 300 Capital 2015. Presa a consemnat ca, in prezent, Familia Regala ar detine patru castele, aproape 20.000 de hectare de padure, trei imobile si un teren in Bucuresti, un imobil si terenuri in Sinaia si cateva cabane in zona Azuga-Predeal, potrivit Capital.ro.

Se schimba factura la gaze, de la 1 iulie 2016. Toate informatiile despre ce va contine si ce aduce nou. Pe modelul facturii la energie electrica, si factura la gaze se va schimba. Aceasta va fi mai simpla si va contine mai multe informatii utile pentru client, cum ar fi procedura de schimbare a furnizorului, consumul din urma cu un an sau solutii pentru optimizare a consumului de gaze. Mai mult, odata cu noua factura se instituie si intervalul lunar minim in care clientii isi pot trimite indexul autocitit - cinci zile calendaristice. In prezent, acest interval este lasat la latitudinea furnizorilor. GDF Suez are trei zile consecutive iar E.ON sapte zile, Economica.net.

Soferii ar putea suspenda politele RCA daca nu utilizeaza masina. Soferii vor putea suspenda politele RCA in perioada in care vehiculul nu este utilizat, se arata in noul proiect de lege referitor la asigurarea de raspundere civila obligatorie. "Pe baza concluziilor unui grup de lucru dedicat, care a reunit toate partile interesate, ASF a finalizat propunerea privind proiectul Legii privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule, care ar urma sa inlocuiasca Legea nr. 136/1995. Proiectul are in vedere inclusiv posibilitatea de a suspenda polita RCA pe perioada in care autovehiculul nu este utilizat", se precizeaza intr-un comunicat al ASF, citat de auto-bild.ro.

NTERVIU cu Haluk Kurcer (Kanal D): In 2015, am realizat un profit net de 700 de mii de euro. Haluk Kurcer, presedintele executiv al Kanal D in Romania, confirma, intr-un interviu acordat lui Iulian Comanescu, pentru Mediafax, informatiile referitoare faptul ca in 2015 postul pentru care il conduce a realizat pentru prima oara profit, in valoare neta de aproximativ 700 de mii de euro. Kurcer spune ca performanta financiara se bazeaza pe reduceri de costuri si grila compusa din seriale turcesti si productii in-house, care individualizeaza Kanal D si din punctul de vedere al audientei a crescut ratingul postului.

Daca faci acest lucru pe Facebook, s-ar putea sa te trezesti cu politia la usa. Facebook este reteaua sociala cu cei mai multi utilizatori si, desi Zuckerberg a incercat sa mai elimine din conturile false, realizand o verificare cu buletinul pentru verificarea datelor, se pare ca problema este departe de a fi rezolvata. Noobz.ro anunta ca Marea Britanie este prima tara care are de gand sa sanctioneze utilizatorii care folosesc conturi false. Mai exact, in curand aceasta practica va fi declarata ilegala. Acest lucru se intampla pentru ca nu poti avea incredere in cineva care nu vrea sa isi dezvaluie identitatea si, mai presus de orice, exista riscul sa ai de-a face cu un caz de razbunare porno sau hartuire, in mod special facand referire la violenta impotriva femeilor, potrivit Capital.ro.