Bucurestiul se afla printre primele 50 cele mai scumpe orase din lume ca destinatie pentru calatoriile de afaceri, cu cheltuieli de 297 de euro pe fiecare zi de sedere.

Capitala noastra ocupa locul 44 intr-un clasament care include 140 de orase din intreaga lume dupa cheltuielile managerilor in deplasarile cu scop de business.

Cele mai costisitoare calatorii pentru oamenii de afaceri sunt cele la Londra. O zi in capitala Marii Britanii ii costa pe manageri nu mai putin de 477 de euro, releva un studiu realizat de compania de resurse umane ECA International. Pe locul doi in clasament se situeaza Moscova, cu 476 de euro pe zi, urmata de Paris cu 467 euro.

La polul opus, cel mai ieftin oras pentru oamenii de afaceri este Kuala Lumpur. Pentru un sejur de o zi in capitala Malaysiei, managerii trebuie sa scoata din buzunar 140 de euro. In acelasi timp, costul cel mai redus pentru deplasarile de afaceri in Europa, de doua ori mai mic decat Parisul, il are Ljubljana, capitala Sloveniei.

In orasele mari din Europa, oamenii de afaceri cheltuiesc in medie cate 327 de euro pe zi in timpul deplasarilor, media la nivel global fiind de aproape 264 de euro pe zi, ne-a declarat Josephine Woolley, reprezentantul ECA International.

Studiul se bazeaza pe insumarea tuturor cheltuielilor pe care le fac in mod obisnuit persoanele care calatoresc in scopuri de afaceri. Acestea includ cazarea intr-un hotel de trei sau patru stele, micul dejun, curatarea hainelor, costurile aferente pranzului si cinei, precum si cheltuielile pentru transportul in fiecare oras cuprins in studiu.

EvZ