Cea mai ieftina locuinta de la Tirgul imobiliar tIMOn costa 27.500 de euro, iar cea mai scumpa, 725.000 de euro. La editia din luna decembrie a tirgului sint prezentate cinci proiecte rezidentiale noi, dintre care patru sint dezvoltate in Bucuresti si unul in Sibiu. Acestea cumuleaza aproximativ 350 de locuinte. Printre proiectele noi se numara complexul rezidential de lux Elite Residence Pipera, Mayer Residence din Berceni, finalizat in proportie de 80%, La Riviere, dezvoltat pe autostrada Bucuresti-Pitesti, sau IOR Residence din Titan. Pentru prima oara la un tirg bucurestean este promovat un complex rezidential din Sibiu-Teia. De asemenea, la tIMOn sint „etalate“ publicului si alte premiere: Liffey Valley Bran, Blue Bay VIP Kavarna Bulgaria si Confort City Bucuresti.

Cea mai ieftina locuinta de la tirg este o garsoniera din Costinesti, care costa 27.500 de euro, pret oferit doar pe perioada de desfasurare a tirgului. Aceasta face parte din proiectul Sea View Residence al companiei Romdeal Property. Cea mai scumpa locuinta este un penthouse din cadrul Elite Residence Pipera, care costa 725.000 de euro. Dintre proiectele noi, cea mai ieftina locuinta este un apartament de doua camere, promovat de Kone Invest Construct. Acesta costa 100.000 de euro si este situat in cadrul IOR Residence din Titan. Alte oferte ale dezvoltatorilor sint garsonierele din Bucuresti ale Domus Stil si Kone Invest, care costa 49.000 de euro. Ceva mai scumpe sint vilele, care depasesc 200.000 de euro. In ansamblul Atlantic se pot achizitiona vile la pretul de 290.000 de euro, iar in cartierul rezidential La Riviere acestea pot fi cumparate la pretul de 340.000 de euro.

Aflat la a noua editie, Tirgul imobiliar national tIMOn se desfasoara in perioada 12-16 decembrie la World Trade Center Bucuresti si poate fi vizitat de miercuri pina simbata intre orele 10.00-19.00, iar duminica programul este intre 10.00 si 16.00. Intrarea este libera. „Am ales organizarea unui tirg imobiliar in luna decembrie din mai multe considerente. Acestea sint efervescenta pietei imobiliare, dorinta de reinvestire a excedentelor de profit, in ultima luna a anului, popularizarea ofertelor speciale existente si in imobiliar, in perioada sarbatorilor de iarna, precum si posibilitatea persoanelor juridice de a semna ultimele contracte care sa beneficieze de taxarea inversa pentru TVA“, a declarat Vlad Vlasceanu, directorul tirgului. Acesta previzioneaza ca in 2008 explozia imobiliara va continua si vor aparea proiecte noi. Potrivit lui Vlasceanu, spre finalul anului viitor vom asista si la un volum mai mare de locuinte noi livrate catre beneficiari. „Anul viitor vom asista si la aparitia unor proiecte de-a dreptul spectaculoase si foarte important este faptul ca se vor inmulti proiectele noi in provincie. Deja Clujul are o dezvoltare exponentiala, Constanta nu sta pe loc, iar Brasovul vine tare din urma“, a mai spus Vlad Vlasceanu.

Cotidianul