Perioada de gratie pentru lanturile de magazine. Legea "Colectiv" ii pasuieste un an cu autorizatiile Retailerii au la dispozitie aproximativ noua luni pentru obtinerea autorizatiilor de securitate la incendiu, sau vor intra in ilegalitate, prevede OUG-ul de modificare a Legii privind securitatea la incendii promulgat ieri de Presedintele Romaniei. Comerciantii s-au plans anul trecut ca investitiile lor sunt aproape complet blocate, din cauza procesului de autorizare la nivelul administratiei locale, scrie Economica.net.

Business ReportFoto: Colaj foto

Divergenta interna creaza dezechilibre severe in bugete. La fiecare leu colectat, trei judete primesc doi de la bugetul de stat Mai mult de jumatate dintre judetele din Romania, respectiv 25 au primit anul trecut de la bugetul de stat - sub forma de cote defalcate din TVA si impozit pe venit - sume mai mari decat cele incasate la nivel local, reiese din datele furnizate de Ministerul Finantelor Publice (MFP) la solicitarea cursdeguvernare.ro. Valoarea taxelor si impozitelor colectate reflecta atat nivelul fiscalitatii, in acest caz egal, cat si activitatea economica a regiunii - numarul de companii, rezultatele financiare, valoarea adaugata produsa, numarul de angajati si de persoane care realizeaza alte tipuri de venituri, precum si capacitatea administrativa, evaziunea fiscala s.a.m.d.

Topul celor mai scumpe cartiere din Romania Bucurestiul este singurul oras din tara care are cartiere unde pretul de vanzare al locuintelor depaseste 2.000 euro/mp. Restul zonelor rezidentiale scumpe din Romania au preturi cuprinse intre 1.000 euro/mp si 1.300 euro/mp, potrivit unei analize extinse la nivel national asupra a 65 de cartiere realizata de imobiliare.ro. In Capitala, suma medie solicitata de vanzatorii de apartamente se situa la o valoare de 1.089 de euro pe metru patrat util la finele lunii trecute, scrie Capital.

Declaratie comuna CPBR si ARB referitoare la Masa Rotunda despre Legea Darii in Plata Ca urmare a unor declaratii preluate de mai multe mijloace mass-media in ultimele zile referitoare la un presupus "boicot" de catre institutiile de credit a unei dezbateri organizata de un cotidian de afaceri la sediul Comisiei Juridice din Camera Deputatilor in data de 14 martie 2016 pe marginea Proiectului de Lege privind "Darea in Plata", organizatiile reprezentative ale comunitatii bancare fac urmatoarele precizari pentru o cat mai corecta informare a opiniei publice, integral pe Bursa.ro.

Cum rezolva Petrom din ecuatia energetica: cele 28 de centrale electrice "de la gura sondei" au ajuns la un milion MWh OMV Petrom, singurul producator de titei si gaze naturale din Romania a mai instalat anul trecut 5 centrale electrice mici, de tip "gas to power" si a ajuns sa detina 28 de astfel de centrale, amplasate in zacamintele exploatate de companie. Ultimele centrale au fost instalate in judele Prahova, Dambovita, Buzau, si Bacau (doua), anunta Economica.net.

Strainii platesc 7.000 de euro pentru un hectar de teren agricol din Romania Investitorii straini sunt dispusi sa plateasca pana la 7.000 de euro pentru un hectar de teren agricol in Campia de Vest a Romaniei, pentru ca obtin randamente superioare celor din alte tari europene, potrivit agentiei Hitch&Mosher, specializata in tranzactionarea de teren agricol in vestul tarii. Investitorii sunt, in general, interesati de achizitionarea unor suprafete mari de teren, din perspectiva randamentului investitional pe care il obtin. Cea mai mare suprafata tranzactionata de Hitch&Mosher in ultimii ani a fost de 2.000 de hectare, anunta Capital.

Trei dotari inteligente ale noului Mercedes E Class Mercedes a lansat in Romania cea de a zecea generatie a limuzinei din Clasa E. Masina are mai multe dotari inteligente. Iata trei dintre acestea: Sistemul Active Brake Assist avertizeaza soferul asupra situatiilor de accident iminente si poate frana automat in caz de impact. Sistemul Attention Assist avertizeaza soferul in caz de neatentie sau somnolenta. Sistemul Evasive Steering Assist se ocupa de redresarea masinii atunci cand soferul recurge la o manevra evaziva, intentionata sau instinctiva si ajunge intr-o situatie periculoasa, informeaza Auto-Bild.ro.