Cum se plateste salariul minim in UE. In ce tari se fac diferente intre muncitorii necalificati si cei cu pregatire superioara. Compania de consultanta financiara KPMG Romania a publicat un studiu din care reiese ca doar in cateva state membre ale Uniunii Europene angajatorii ofera salariul minim in mod diferentiat, avantajandu-i pe salariatii calificati fata de cei necalificati.Studiul furnizeaza informatii despre reglementarile privind salariul minim din statele membre UE, ale Spatiului Economic European si din Confederatia Elvetiana, scrie Adevarul Financiar.

Business reportFoto: Colaj foto

Linia de metrou, de doua ori mai scumpa ca in Finlanda sau Bulgaria. Daca in 2011 pretul constructiei liniei de metrou Eroilor-Drumul Taberei, costa intre 35 si 55 milioane euro pe km, in prezent, dupa aproape 5 ani de de semnarea contractelor, investitia sare de 100 milioane euro pe km. Explicatia oficialilor Metrorex este de ordin tehnic. In Bulgaria, un km de linie de metrou costa aproximativ 56 milioane euro/km, iar in Finlanda pretul pe km de linie construit este estimat la 60 milioane euro, anunta Capital.

Minute, SMS-uri si net mai ieftin in UE de la 30 aprilie. Ce tarife pregatesc operatorii. In asteptarea eliminarii tarifelor de roaming de la 15 iunie 2017, cand toate serviciile mobile vor avea, oriunde in Uniunea Europeana, acelasi pret ca in tara, roaming-ul in Europa se ieftineste semnificativ peste trei saptamani, de la 30 aprilie. Astfel, de la 30 aprilie 2016, suprataxa de roaming scade, in Spatiul Economic European (statele UE plus Norvegia, Islanda si Liechtenstein), la maximum 5 eurocenti peste pretul standard din tara, dar nu mai mult de 19 eurocenti pe minut, potrivit calendarului de eliminare a tarifelor de roaming pentru piata interna a UE, stabilit de Comisia Europeana. Pentru apelurile primite atunci cand calatoriti intr-o alta tara UE, operatorii vor putea percepe, de la 30 aprilie, un tarif de maximum 1,14 eurocenti pe minut, scrie Economica.net.

Volkswagen, singurul constructor prins cu ocaua mica. Autoritatea Federala de Transport din Germania (KBA) a publicat rezultatul testelor de emisii pentru 50 de modele de la mai bine de 20 de constructori. Asa cum bine stiti, totul a debutat din cauza scandalului Dieselgate, iar asa au ajuns nemtii sa verifice o paleta mare de vehicule. Dupa aproximativ o jumatate de an, KBA finalizeaza testele si ne anunta ca doar Volkswagen a folosit dispozitive pentru pacalirea rezultatului, relateaza Auto-bild.ro.

De cand e mai usor sa platesti cu cardul, 10.000 de romani au platit impozitele online. In nici o luna, 10.000 de contribuabili s-au inrolat online pentru a-si putea plati impozitele si taxele locale cu cardul, iar pe ghiseul.ro sunt deja inregistrate 236 de primarii care acopera 70% din contribuabilii din mediul urban. Visa Europe spune ca in platforma respectiva sunt inscrise deja 14 banci din Romania.Incepand cu 25 martie, credentialele (user name si parola) pentru plata taxelor locale pe platforma www.ghiseul.ro se elibereaza prin e-mail prin intermediul platformei, fara sa mai fie nevoie sa te deplasezi personal la primarie sau administratia fiscala pentru a ridica plicul cu credentialele, anunta Economica.net.