Motorina s-a scumpit cu 11% in ultimele trei luni. Lista preturilor din cele mai ieftine benzinarii Petrom. Din 30 ianuarie si pana in prezent, pretul motorinei, carburantul utilizat de 70% din parcul de autovehicule din Romania, a urcat in medie cu 11% (49 de bani) in statiile Petrom. In statia de referinta a Petrom din Bucuresti, Sos. Alexandriei, motorina costa astazi, 2 mai 2016, 4,71 lei pe litru. In 30 ianuarie, pretul era de 4,22 lei pe litru. Benzina s-a scumpit cu peste 6% (28 de bani). Scumpirile vin dupa ce pretul petrolului a crescut 74% de la sfarsitul lunii ianuarie cand a atins minimul ultimilor 13 ani. La Petrom, pe strada Jiului, la statia sectorul 1, motorina costa 4,73 lei pentru un litru, iar benzina 4,91 lei pe litru. La sfarsitul lunii ianuarie, motorina costa 4,29 lei/litru, iar benzina 4,62 lei. In Odorheiu Secuiesc, motorina standard costa azi dimineata 4,55 lei/litru, pe Str. Beclean, nr. 284 si tot 4,55 lei, la statia de pe strada Str. II Rakoczi Ferenc, nr. 25, cele mai ieftine benzinarii Petrom din tara pentru motorina. Benzina costa 4,96 lei pe strada Beclean si 4,96 pe Str. II Rakoczi Ferenc, nr. 25. La 30 ianuarie, pretul motorinei comercializate in statiile din Odorheiu Secuiesc era de 4,02 lei pe litru. Benzina avea un pret de 4,67 lei pe litru, scrieEconomica.net.

BUSINESS REPORTFoto: Colaj foto

Autostrada demolata Orastie-Sibiu inghite zeci de milioane de euro. Au trecut opt luni de la rusinea nationala privind inchiderea si demolarea unei portiuni din autostrada Orastie-Sibiu fara ca oficialii CNADNR sa demareze lucrarile de reparatii. Intre timp, Salini-Impregilo s-a ales cu 20 milioane de euro in plus fata de valoarea contractului. Daca japonezii au reusit sa repare in doar o saptamana principalelele drumuri afectate de dezastrul natural din 11 martie 2011, in Romania, Ministerul Transporturilor si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) pot organiza concurs de pescuit in locul unde a fost demolata autostrada Orastie-Sibiu. Dupa mai bine de 213 zile de la anuntul privind inchiderea si demolarea unei portiuni din autostrada Orastie-Sibiu, sefii CNADNR inca asteapta rezultatele expertizei privind calitatea lucrarii. In prezent, santierul autostrazii este abandonat din toamna anului trecut dupa demolarea portiunii in lungime de aproximativ 200 de metri, anuntaCapital.ro.

Codul de TVA – Noile reguli de după 15 mai: Şefii ANAF nu vor mai putea emite ordine fără viza Finanţelor. Noi reguli privind reconfirmarea codului de TVA urmează să intre în vigoare după data de 15 mai, celebrul formular 088 şi procedurile generate de acesta fiind simplificate. Cu ocazia modificărilor care urmează să fie anunţate prin Ordin al Preşedintelui ANAF, guvernul a mai decis că, pe viitor, şeful Fiscului să nu mai deţină puterea de a interpreta legea: ordinele emise de preşedintele ANAF nu mai pot fi publicate în Monitorul Oficial fără o viză a ministerului. În acest moment, legea permite președintelui ANAF să emită ordine interne și pentru contribuabili care stabilesc cum trebuie interpretate legile fiscale, sau care stabilesc, după criterii necunoscute, care contribuabili reprezintă riscuri. Ordinele actuale nu au nevoie de avizul niciunei structuri din minister, nu au avize de legalitate sau chiar de constituționalitate și sunt la dispoziția exclusivă a unui singur om, informeazaCursdeguvernare.ro.

Ce efecte va avea majorarea-record a salariului minim.Cresterea cu 200 de lei a salariului minim brut pe economie este cea mai mare inregistrata in ultimii ani si ar putea duce la disponibilizari in unele sectoare Peste 1,1 milioane de romani, majoritatea in sectorul privat, vor beneficia de lefurile majorate de la 1 mai la 1.250 lei. In mana, insa, vor primi 925 de lei, cu 140 de lei mai mult decat pana acum. In ciuda acestei indexari, cea mai mare din 2009 incoace, Romania ramane la coada clasamentului Uniunii Europene cand vine vorba de salariul minim, fiind cu cei 276 de euro departe de tari ca Germania sau Olanda, unde acest venit este de circa 1.500 euro pe luna, scrieEVZ.

Ford Mondeo Vignale Hybrid - Rafinament in haine premium. Conceptul unui Mondeo exclusivist, care se regaseste sub denumirea Vignale, intalneste rafinamentul si eficienta unui sistem hibrid avansat. Test cu Ford Mondeo Vignale Hybrid. Despre conceptul Vignale am vorbit anterior in Auto Bild si am explicat ca nu inseamna doar o echipare mai bogata a unui Mondeo obisnuit, ci o intreaga experienta pentru utilizator, cu puternice inclinatii premium sau servicii care nu se mai regasesc la alte marci. Mai mult, Mondeo Vignale este diferit si tehnic de un Mondeo obisnuit, fiind mult mai bine insonorizat, cu materiale fonoabsorbante suplimentare, dar si un sistem activ de anulare a zgomotelor, care debuteaza pe un model al marcii. In plus, interiorul este lucrat mult mai atent, iar dotarea standard include piele fin cusuta chiar si in partea superioara a bordului, scaune unice ca design, ventilate, incalzite si cu functie de masaj, anuntaAuto-Bild.ro.

Criza petrolului: analiştii se aşteaptă la o nouă scădere a preţului. Deşi creşterea preţului petrolului peste 45 de dolari barilul a trimis un semnal de asigurare în industrie, există încă temeri privind o prăbuşire la valorile de la începutul anului de sub 30 de dolari, scrie Bloomberg citată de Mediafax. Temerile sunt susţinute de nume grele din industria financiară, precum Commerzbank, UBS sau BNP Paribas, care spun ca avântul de peste 70% a preţului din ianuarie până în prezent seamănă cu creşterea de anul trecut, urmată de o prăbuşire. Cele trei bănci se aşteaptă în mai la o scădere bruscă. Avertismentul este că preţurile vor ajunge din nou la 30 de dolari barilul, informeazaEconomica.net.