Irimescu: Vom trimite 12 atasati agricoli in capitale importante pentru a promova produsele romanesti.Guvernul a decis sa trimita in capitale importante din lume 12 atasati agricoli pentru promovarea produselor romanesti de foarte buna calitate la export, a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, miercuri, intr-un briefing la Palatul Victoria. Infiintarea celor 12 posturi de atasat agricol, prevazuta intr-o Ordonanta de Urgenta, adoptata miercuri de Executiv, a avut la baza o idee a lui Dacian Ciolos de pe vremea cand era ministru al Agriculturii, dupa cum a precizat Achim Irimescu, scrieCapital.

Business reportFoto: Colaj foto

Cum s-a descurcat Romania fara Acord: Concluziile FMI si lunga lista de recomandari.Bordul executiv al FMI a finalizat pe data de 9 mai consultarea cu Romania in baza art.IV, si a dat miercuri publicitatii concluziile sale, care au fost prezentate, la Washington de catre seful misiunii pentru Romania, Reza Baqir. Fondul Monetar International considera ca economia Romaniei se confrunta in prezent cu doua riscuri principale: unul intern, de natura politica, si altul extern, generat de situatia de ansamblu a regiunii, care este neclara ca perspective, potrivitCurs de Guvernare.

Angajatii temporari si munca subcontractata: Coalitia gaseste solutii impotriva abuzurilor.Dupa luni de zile de dispute aprinse, coalitia de la guvernare a gasit in sfarsit solutii pentru protejarea angajatilor de abuzuri. "Am ajuns la un acord", a declarat ministra federala a Muncii, Andrea Nahles, dupa intalnirea liderilor CDU, CSU si SPD la Berlin. Vor exista "reguli clare pentru angajatori si angajati, care sa contracareze abuzurile la adresa lucratorilor temporari si a muncii subcontractate", a adaugat politiciana social-democrata. S-a lovit in mod repetat de piedici din partea Uniunii, mai ales a crestin-socialilor (CSU). S-a hotarat sa se garanteze ￯salarii egale pentru aceeasi munca". Nu va mai exista o prelungire la nesfarsit a muncii temporare, informeazaDeutsche Welle.

Esec fiscal major. ANAF nu mai poate recupera datorii de 62,46 miliarde de lei.Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a publicat lista cu micii datornici la bugetul general consolidat, din care reiese ca 144.829 de contribuabili mici si institutii publice aveau restante mai mari de 10.000 lei la 31 martie 2016, suma totala a datoriilor fiind de 77,11 miliarde de lei, din care 81% (62,46 miliarde de lei) reprezinta arierate nerecuperabile, a anuntat miercuri ANAF. "O pierdere de 81% a unor creante bugetare reflecta un esec major al sistemului fiscal din Romania pentru micii contribuabili", scrieRomania Libera.

Vanzatorii de apartamente mai au de asteptat cu cresterea de preturi.Cresterea gradului de accesibilitate a locuintelor la cote nemaiintalnite si panta ascendenta pe care au intrat preturile apartamentelor in 2015 au motivat dezvoltatorii sa apese pedala investitiilor in speranta unor profituri demne de perioada de dinainte de "boom". Au pregatit pentru 2016 livrarea unui volum record de locuinte, insa planurile legate de scumpiri le-au fost date peste cap. Dupa patru ani de criza, in care volumul de locuinte construite anual in Bucuresti si imprejurimi a scazut constant, in 2013 dezvoltatorii de ansambluri rezidentiale au revenit la cote similare anului de varf 2008, cand s-au predat peste 8.300 de unitati locative in aceasta zona, anuntaCapital.

Cel mai mare datornic la stat a intrat in insolventa.Firma misterioasa din judetul Buzau, care este cel mai mare datornic la stat conform celor mai recente date publicate de ANAF, a intrat in insolventa. Oana Management SRL, firma din Posta Calnau cu un singur angajat, are datorii de 455 milioane de lei catre stat, conform listei cu contribuabilii mijlocii cu obligatii fiscale restante publicate recent pe data.gov.ro. Pe 17 martie, Tribunalul Buzau a admis cererea de intrare in insolventa a companiei Oana Management SRL, dupa ce si Fiscul solicitase acelasi lucru, potrivitEconomica.

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, primit la Cotroceni. Agenda vizitei in Romania.Presedintele Klaus Iohannis il primeste joi la Palatul Cotroceni pe secretarul general NATO Jens Stoltenberg (foto), dupa ce miercuri, la pranz, l-a primit pe adjunctul Secretarului Apararii al SUA, Robert Work. Cei doi oficiali straini participa joi, alaturi de premierul Dacian Ciolos si de alte oficialitati americane, la ceremonia organizata la Deveselu, care marcheaza operationalizarea companentei romanesti a sistemului defensiv anti-racheta din Europa de Est, potrivitCurs de Guvernare.

Ministerul Energiei s-a constituit parte civila in dosarul Rompetrol.Ministerul Energiei s-a constituit parte civila in dosarul Rompetrol, aceasta fiind una dintre mostenirile teribile pe care le are Romania in domeniul energetic, a scris miercuri seara ministrul de resort, Victor Grigorescu, pe contul personal de Facebook, potrivit Agerpres. Reprezentantii ministerului considera ca, daca procesul de conversie a datoriei Rompetrol in obligatiuni a fost viciat, si interesele institutiei au avut de suferit, scrieEconomica.