GTC isi vinde ultimele doua malluri din Romania, dupa ce a cumparat doua cladiri de birouri.Dezvoltatorul imobiliar Globe Trade Centre (GTC), al carui actionar majoritar este gigantul american Lone Star, are semnate angajamente preliminare de vanzare pentru ultimele doua malluri pe care le mai detine in Romania, Galleria Arad si Piatra Neamt, dupa ce anii trecuti a vandut altele doua. Investitorul se concentreaza pe sectorul birourilor. Ultimele doua active de retail cu care GTC a ramas in Romania se confrunta cu un grad mare de neocupare si cu o scadere constanta a veniturilor, informeazaCapital.

Business ReportFoto: Colaj foto

Romania, oficial, sub scut. Analistii americani se asteapta ca Rusia sa raspunda cu o miscare strategica.Scutul de la Deveselu a fost inaugurat joi, la sase ani dupa ce SUA au demarat proiectul. Ceremonia care a marcat certificarea bazei s-a desfasurat in prezenta premierului Dacian Ciolos, a secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, a ministrului Apararii Mihnea Motoc si a unei delegatii americane. Presedintele Iohannis nu a participat la eveniment. Costul estimat al componentei terestre AEGIS de la Deveselu a fost de peste 500 de milioane de dolari, contributia Romaniei la proiect fiind de 11,2 milioane dolari, potrivit datelor Ministerului Apararii, potrivitCurs de Guvernare.

Maine intra in vigoare legea darii in plata. Tot ce trebuie sa stii despre ea.De maine, toti debitorii care au probleme la rambursarea creditului ipotecar pot incepe demersurile pentru darea in plata. Teoretic parcurgerea tuturor etapelor impuse prin Legea 77/2016 ar face ca in maximum 34 de zile de la data notificarii bancii, fostii debitori pot deveni liberi de orice datorie catre banca. Daca respectivul debitor nu ajunge la o intelegere cu banca pentru a-si usura serviciul datoriei si a ramane totusi cu locuinta, scrieEconomica.

Parlamentul European refuza sa cedeze.Presedintele PE a refuzat chiar si sa dezbata reununtarea la vizele de calatorie pentru turci cat timp Ankara nu-si indeplineste obligatiile. Iar noile tentative de santaj turcesc au provocat critici dure in PE. Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, si-a pierdut si ultimul adept din Parlamentul European, anuntaDeutsche Welle.

Desi economia creste peste asteptari, nu avem motive de bucurie.Romania va fi singura tara din sase state est-europene care va raporta accelerarea cresterii economice in primul trimestru, la 3,9%, potrivit unui sondaj in randul economistilor efectuat de Bloomberg. Motorul acestui avans al economiei romanesti a fost consumul, care a fost stimulat de masurile fiscale fara precedent, subliniaza specialistii intervievati de Bloomberg, citati deRomania Libera.

YouTube pregateste un serviciu de mesagerie pentru utilizatorii aplicatiei sale mobile.Platforma digitala YouTube testeaza o functie de mesagerie online prin care utilizatorii aplicatiei de pe dispozitivele iOS sau Android vor putea comunica si vor putea distribui videoclipuri cu prietenii lor, scrie digitaltrends.com. Serviciul, care este destinat acum unui numar restrans de persoane, se va extinde prin trimiterea de catre un utilizator a unei invitatii catre un prieten prin simpla pornire a unei conversatii in canalul de comunicare respectiv, scrieCapital.

Vladimir Putin anunta sfarsitul blocadei energetice a peninsulei Crimeea.Presedintele Vladimir Putin a anuntat miercuri sfarsitul blocadei energetice a peninsulei Crimeea dupa ce a fost pusa in functiune a patra linie submarina pentru furnizarea de energie direct din Rusia, relateaza agentia EFE, potrivit Agerpres, citat deEconomica.