Cresterea pe 2016: calitate proasta, cantitate mare, pret si mai mare.Datele furnizate de Institutul National de Statistica referitoare la Produsul Intern Brut pe primul trimestru din 2016 arata aceeasi valoare bruta din anii anteriori (+4,3%), dar o crestere usoara pe seria ajustata sezonier ( de la 3,9% la 4,2%). Cu alte cuvinte, inceputul de an a fost la fel de bun ca si in anii precedenti si chiar peste daca se tine cont de sezonalitate. Problema acestui an este, insa, calitatea cresterii PIB, precum si costul cu care se obtine o asemenea "cantitate", potrivitCurs de Guvernare.

Business reportFoto: Colaj foto

Therme Bucuresti va deschide primul observator privat din Romania.Primul observator astronomic privat din Romania, care va purta numele marelui astronaut roman Dumitru Prunariu, se va deschide in cateva luni la Therme Bucuresti, valoarea investitiei fiind estimata la aproximativ un milion de euro. Potrivit unui comunicat al Therme Bucuresti, Observatorul va fi echipat cu tehnologie de ultima generatie, destinata atat specialistilor, cat si pasionatilor de astronomie, informeazaCapital.

Efectul pervers al ieftinirii petrolului asupra industriei otelului din Europa. Scaderea drastica a pretului petrolului a avut in prima faza efecte pozitive asupra industriei siderurgice europene, care si-a redus anumite costuri. Ulterior insa, aceasta ieftinire a pus in pericol tot mai multi producatori de otel din Europa. Odata cu ieftinirea petrolului, a scazut si costul transportului otelului din China, au explicat pentru, relateazaEconomica.

7 momente cheie din istoria Mazda.Mazda este unul dintre cei mai celebri producatori de automobile din Asia. De-a lungul vremii, Mazda a vandut milioane de automobile in intreaga lume. Iata 7 momente cheie din istoria Mazda: In anul 1920, Matsuda Jujiro a creat o companie numita Toyo Cork Kogyo Co. care in 1931 a fost redenumita in cinstea zeului Ahura Mazda, un zeu al celor mai vechi civilizatii din Asia de Vest, anuntaAuto-Bild.ro

Ce locuinta e potrivita pentru cumparat.Un studiu DTZ Echinox arata ca piata rezidentiala din Romania ramane subdezvoltata in anul 2016, iar investitorii vor continua sa achizitioneze terenuri pentru dezvoltari pe termen lung. Orice tip de locuinta poate fi o recomandare pentru o persoana interesata sa faca o achizitie in Bucuresti, explica analistul imobiliar Ion Catutoiu. O familie cu trei copii si, respectiv, un tanar burlac, care vrea doar sa se distreze si sa locuiasca, au nevoi total opuse", scrieRomania Libera.

De ce si cum a raspuns Germania, cum a raspuns Europa si ce ar trebui facut in criza migratiei.Decidentii politici din intreaga lume trebuie sa priveasca indeaproape deciziile adoptate la Bruxelles, Berlin si Ankara din cauza ca actiunile acestor capitale stabiliesc in prezent noi standarde si precedente in materia migratiei. Deciziile din acest an vor avea impact major asupra modului in care acest gen de probleme vor fi rezolvate in viitor la nivel global. Acestea sunt concluziile "Newpolitik", un proiect lansat recent de Fundatia Bertelsmann, anuntaCurs de Guvernare.

Ministrul Agriculturii vrea sa verifice modul in care "suntem invadati" de cantitati semnificative de lapte din UE.Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, intentioneaza sa verifice modul in care "suntem invadati" de cantitati semnificative de lapte din statele comunitare, la preturi extrem de mici, ceea ce provoaca distorsiuni pe piata autohtona a laptelui. "I-am convocat pe producatori, procesatori si retaileri sa vedem ce anume conduce la aceasta disfunctionalitate. Pretul este foarte mic. De exemplu, la Vatra Dornei si Botosani, producatorii primesc doar 60 de bani pe litru", a declarat Achim Irimescu, citat deCapital.