Fabricile abandonate, mina de aur pentru stat: Vrea sa faca locuinte in peste 150 de orase. Guvernul Romaniei si-a propus sa transforme fostele fabrici abandonate total sau partial, inclusiv caile ferate uzinale si fostele unitati militare din peste 150 de orase din tara in cartiere de locuinte si spatii publice, potrivit Strategiei de Dezvoltare Teritoriala ce urmeaza a fi aprobata pana la finalul lunii iulie. Printre orasele vizate de stat se numara Cluj-Napoca, Baia Mare, Hunedoara si Miercurea Ciuc. "Chiar daca sectorul constructiilor de locuinte este in continua dezvoltare, exista o discrepanta mare in ceea ce priveste veniturile populatiei din mediul urban. In continuare, exista o populatie tanara, cu venituri relativ scazute, care nu pot accesa o locuinta, precum si populatie dezavantajata cu o participare scazuta pe piata muncii", se arata in proiectul elaborat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), scrieCapital.ro.

BUSINESS REPORTFoto: Colaj foto

Brexit: 1.310 de firme britanice fac afaceri de 2,3 miliarde de euro in Romania. Londra si-a recapatat pozitia de centru financiar al lumii in toamna anului trecut, potrivit unui sondaj in randul profesionistilor din sectorul de profil. Pozitie pe care ar putea sa o piarda in urma referendumului din 23 iunie, in conditiile in care sondajale recente arata ca britanicii inclina spre despartirea de Uniunea Europeana. 2015 a fost un an care a marcat relatiile economice din Romania si Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord. Exporturile romanesti si volumul schimburilor comerciale bilaterale au inregistrat cele mai ridicate valori din istorie. Volumul schimburilor comerciale bilaterale a fost anul trecut de 3,95 miliarde de euro, in crestere cu 12,21% fata de anul precedent, arata datele Ministerului Afacerilor Externe. Exporturile au inregistrat si ele valori record, de 2,38 de miliarde de euro. Marea Britanie este a cincea tara in topul tarilor spre care exporta Romania. Iar legaturile stranse se vad si turism. Legatura aeriana dintre cele doua capitale, Bucuresti si Londra, este asigurata de cinci companii aeriene, si este totodata, ruta spre care avem cele mai multe zboruri, anuntaEconomica.net.

Statul ar putea plati chiriile romanilor fara casa. Statul ar putea plati chiria in locul chiriasilor. La recomandarea Bancii Mondiale, Romania ar trebui sa infiinteze un program de vouchere pentru inchirierea de locuinte de pe piata libera, in absenta unui fond suficient de locuinte de stat, se arata intr-un raport intocmit la cererea Guvernului Romaniei, potrivit Digi24.ro. Recomandarile Bancii au fost cerute de Guvernul Romaniei si au fost obtinute in vara anului trecut, sub forma unui raport extins la nivelul politicilor de locuire din Romania, de care se va tine cont in elaborarea strategia nationala de locuire, proiect care va veni cu un pachet de masuri legislative si un program de investitii. Strategia ar trebui sa intre in dezbatere publica in maxim doua luni, potrivit reprezentantilor Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), informeazaBursa.ro.

Cum poate cineva sa iti acceseze telefonul fara sa stii, potrivit expertilor in securitate. Nu doar ca telefonul tau poate fi hackuit, dar e posibil ca tu sa nu ai nici cea mai vaga idee cand si daca se intampla. ￯La sfarsitul zilei, totul poate fi spart. Ceea ce ma surprinde e ca uneori oamenii uita ca e atat de usor ca aceste dispozitive sa fie sparte￯, a spus Adi Sharabani, cofondatorul companiei de securitate mobila Skycure. Viziunea sa e sprijinita si de Alex McGeorge, expert in amenintari cibernetice in cadrul companiei Immunity. Atat Sharabani, cat si McGeorge au simulat atacuri pentru clienti si au descoperit ca majoritatea demonstratiilor trec neobservate. De exemplu, Sharibani sustine ca inca asteapta ca cineva sa il anunte ca departamentul de IT al unei companii cu care lucreaza a identificat demonstratia de atac, scriePlaytech.ro.

Dacia Duster 2 - Prima imagine cu interiorul. Toata lumea asteapta cu sufletul la gura lansarea noilor Logan si Sandero facelift, dar si a viitorului Duster. Pe website-urile de specialitate au tot aparut diverse imagini spion cu Logan si Sandero facelift in timpul testelor. Toata lumea asteapta cu sufletul la gura lansarea noilor Logan si Sandero facelift, dar si a viitorului Duster. Pe website-urile de specialitate au tot aparut diverse imagini spion cu Logan si Sandero facelift in timpul testelor. Vedem cum volanul s-a maturizat, are o forma noua si trece de la trei la patru spite. Conform aceluiasi site, surse apropiate companiei spun ca viitoarea generatie Duster renunta la claxonul pozitionat pe maneta semnalizatorului. Viitorul Duster 2 o sa aiba o lungime de 4,5 metri, va fi produs pe o platforma noua si va fi disponibil si intr-o versiune cu sapte locuri. Gama de motorizari o sa sufere ceva transformari pozitive, iar o cutie automata ar putea aparea pe lista de optionale, anuntaAuto-Bild.ro.

Cresc afacerile celor mai puternici comercianti de autovehicule. Cele mai mari companii care importa sau comercializeaza autovehicule in Romania au realizat in 2015 cifre de afaceri in crestere fata de anul anterior in timp ce opt din zece au raportat profituri mai mari. Dupa ani buni in care afacerile cu masini noi din Romania au inregistrat declin dupa declin cifrele de afaceri si profiturile au reinceput sa creasca. Vizibila inca din 2014, revenirea pietei auto romanesti nu se mai observa doar in volumul de masini vandute ci si in bilanturile financiare, dovada clara ca temele legate de criza sunt de domeniul trecutului. Exista, desigur, si mici exceptii. In timp ce majoritatea importatorilor, reprezentantelor si dealerilor prefera sa prezinte presei si publicului larg doar cifrele aferente vanzarilor - nici chiar cele ale DRPCIV (Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor) care ia in calcul strict inmatricularile nefiind pe placul tuturor - bilanturile financiare raman, de cele mai multe ori, un subiect tabu. Asta in ciuda faptului ca reflecta cel mai bine evolutia unei companii. O privire atenta asupra valorilor aferente cifrelor de afaceri si profiturilor releva insa ca toate companiile din Top 10 au avut o evolutie pozitiva, in timp ce profiturile au crescut si ele in majoritatea cazurilor, informeazaCapital.ro.

Timbrul de mediu s-ar putea transforma in taxa anuala. Deputatii juristi dezbat azi legea. Cat vei plati. Deputatii din Comisia Juridica vor dezbate astazi proiectul de lege initiat de 40 de parlamentari prin care se propune ca timbrul de mediu pentru autotusime sa fie transformat in impozit anual. Daca va ajunge lege, cei care vor inmatricula masini mai vechi vor fi dezavantajati. Propunerea ca timbrul de mediu, care este platit acum la prima inmatriculare a oricarui autovehicul in Romania, sa fie transformat in impozit anual se afla pe ordinea de zi a sedintei de azi a Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor. Proiectul a fost initiat la inceputul anului de 40 de parlamentari din tot spectrul politic (PSD, PNL; UDMR, ALDE) si a fost respins de Senat, dar are avizul Consiliului Legislativ, iar Camera Deputatilor este for decizional. Concert, proiectul prevede ca timbrul de mediu sa fie mai mic, si sa plateasca in fiecare an, la administratia locala. In calculul sau, se va tine cont in continuare de emisiile de noxe, dar se va aplica un coefiecient de ajustare, care va creste progresiv cu vasta masinii, timp de 14 ani, dupa care va ramane fix, scrieEconomica.net.