Caile ferate germane Deutsche Bahn planuiesc o expansiune in Polonia si Romania. Conducerea Deutsche Bahn a declarat pentru Financial Times Germania ca firma urmareste indeaproape privatizarea din România, unde se asteapta ca firmele de logistica detinute de stat si unitatile de transport de marfuri din cadrul Cailor ferate detinute de stat sa fie vândute pentru mai putin de 100 de milioane de euro (144 de milioane de dolari).

Norbert Bensel, seful unitatii logistice a Deutsche Bahn, a declarat ca firma este pregatita sa investeasca peste 100 de milioane de euro in Polonia, a relatat , intr-un posibil parteneriat cu caile ferate nationale din Rusia.

"Ne asteptam la o licenta de operare pentru filiala noastra de acolo pâna la inceputul lui 2008", a afirmat Bensel.Deutsche Bahn a vrut sa joace un rol activ in consolidarea industriei de transport de marfuri pe calea ferata, in conditiile in care traficul de pasageri inregistreaza rate de crestere mai reduse si este inca puternic reglementat.