"Benzina saracului". Cum sta Romania in clasamentul preturilor la GPL. La fel ca in cazul carburantilor clasici, preturile la GPL vandut in Romania sunt mai mari decat in cazul multor state din zona noastra. Gazul Petrolier Lichefiat (GPL), denumit si "benzina saracului" este o alternativa mai ieftina pentru automobilisti, sau pentru unii dintre ei, cei care au masini cu motoare pe benzina. Pretul unui litru de GPL este de peste doua ori mai mic decat al unui litru de benzina. Ca si in cazul carburantilor clasici, preturile din Romania sunt mai mari decat cele ale unora dintre statele din zona noastra. Pretul mediu al unui litru de GPL este acum in Romania de 0,442 lei pe litru. Raportat la statele membre ale Uniunii Europene, Romania este o tara aflata in zona de preturi mici, dar nu cele mai mici, scrie Economica.net.

Business reportFoto: Colaj foto

Pretextele gasite de banci pentru blocarea darii in plata. Romanii care apeleaza la darea in plata mai au de asteptat pana li se rezolva situatia. Bancile vor ca proprietarii sa faca dovada ca au locuit in casele date in plata, ca nu au facut afaceri acolo ori ca nu au datorii la primarie sau cazier. Ionut Calin a trimis deja notificarea in legatura cu darea in plata. Drept raspuns, banca a apelat la instanta. „Imobilul a carui dare in plata se solicita nu indeplineste conditia de a fi imobil cu destinatie de locuinta”, se arata in documentul trimis de banca, citat de Digi 24.

Analiza: De ce evita strainii litoralul romanesc. Hotelierii cu ex­pe­rienta de pe litoral ofteaza adanc atunci cand vorbesc despre anii ʹ70 sau ʹ80. „Era plin de straini. In Neptun si Olimp veneau numai germani si scandinavi. Gaseai foarte greu, ca roman, o camera in hotelurile de acolo“, si-a amintit, cu nostalgie, unul dintre ei. Dupa doua decenii jumatate de tranzitie economica, lucrurile s-au schimbat radical. Hotelurile celebre din cele doua statiuni sunt in paragina si de ani buni nici romanii nu le-au mai calcat pragul, daramite vreo familie de suedezi. Iar numarul strainilor care ajung in statiunile din Constanta a scazut dramatic, pana la circa 5% din totalul turistilor. Una peste alta, litora­lul romanesc a ajuns un produs destinat in special romanilor, anunta Romania Libera.

Brexit: Crestere de peste 60% a cautarilor de locuinte in Romania generate din Marea Britanie. Romanii din Marea Britanie cauta sa-si cumpere locuinte in Romania, arata datele portalului imobiliare.ro. In lunile iunie si iulie ale acestui an, cautarile de locuinte generate de utilizatori romani stabiliti in Marea Britanie au crescut cu peste 63% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Aesta este cel mai mare avans care a avut loc in perioada mentionata in ceea ce priveste interesul din strainatate pentru piata imobiliara authotona. Spre comparatie, cautarile din afara Romaniei s-au majorat, per ansamblu, cu circa 25% in aceasta perioada. Pe locul al doilea in clasamentul celor mai mari cresteri se situeaza Germania (+33%), Franta (+26%), apoi Spania (+20%), respectiv Italia (+16%). Romanii din Italia raman insa leaderi in ceea ce priveste volumul cautarilor, relateaza Economica.net.

McLaren a vandut 1.654 de masini in 2015, iar anul acesta se asteapta la un rezultat dublu! Pentru un producator care acum doua decenii avea in gama un singur model, McLaren a inflorit frumos in ultimii ani. A renascut cu MP4-12C, evoluat apoi in 650S, dupa care a cutremurat Pamantul cu P1. Iar de-atunci le-am pierdut numarul, pentru ca nu exista salon auto la care McLaren sa nu lanseze un model sau macar o versiune noua. Iar aceasta extindere a gamei se vede si in vanzari. Astfel, constructorul britanic a vandut anul trecut 1654 de automobile, in crestere cu 0,06 procente comparativ cu anul anterior. Da, nu mare cine stie ce evolutie, insa mare parte din exemplarele comercializate anul trecut (519 mai exact) si-au gasit un camin – sau mai bine spus, garaj – in SUA, relateaza auto-bild.ro.

Romanii nu s-au obisnuit cu mobilierul multifunctional. Designul de mobilier continua sa se schimbe pentru a se adapta gusturilor si nevoilor cumparatorilor. Asa cum este de asteptat, provocarea cea mare a companiilor din domeniu este sa tina pasul cu tehnologia si cu noul stil de viata al oamenilor. Acum, datorita tehnologiei, munca la birou nu mai este un imperativ. Din confortul locuintei tale te poti conecta la internet si iti poti indeplini sarcinile de serviciu. Ca toata povestea sa functioneze bine, ai insa nevoie de ajutor. Nu, nu este vorba de vreun sef permisiv, ci e mult mai simplu. Este suficient ca designerii sa-ti creeze acel mobilier care sa raspunda tuturor nevoilor, anunta Capital.