Cum a pierdut statul un miliard de euro in doi ani. Reteta pentru scoaterea profiturilor din tara. Peste un miliard de euro a fost scos din Romania de firmele care au evitat plata taxelor, in ultimii doi ani. Este concluzia la care au ajuns inspectorii fiscali dupa ce au descoperit ca mai multe firme cu afaceri in tara noastra au facut achizitii la suprapret si au oferit salarii si onorarii mari, fara justificare. Banii trimisi peste hotare erau, de fapt, profituri facute in Romania si care, de cele mai multe ori ajungeau in paradisuri fiscale. Un material Digi 24.

Business reportFoto: Colaj foto

Cum a inviorat Brexit-ul piata imobiliara din Romania. In lunile iunie si iulie, cautarile de proprietati generate de utilizatori romani stabiliti in Marea Britanie au consemnat un salt de peste 63% comparativ cu intervalul similar al anului precedent, informeaza imobiliare.ro. Acesta este cel mai mare avans care a avut loc in perioada mentionata in ceea ce priveste interesul din strainatate pentru piata imobiliara authotona. Spre comparatie, cautarile din afara Romaniei s-au majorat, in ansamblu, cu circa 25% in acest rastimp, scrie Gandul.

Topul celor mai ieftine credite imobiliare in lei. Costurile imprumuturilor imobiliare standard in moneda nationala s-au redus semnificativ in ultimul an, dar sunt in continuare peste cele ale creditelor Prima Casa. Cele mai ieftine finantari pot fi conractate de la BRD, Veneto Banca si Raiffeisen Bank. La primele trei banci cu cele mai ieftine credite imobiliare in lei, rata lunara nu depaseste 1.000 de lei pentru un imprumut de 200.000 de lei, contractat pe o perioada de 30 de ani. Integral in Adevarul.

G20: Terorismul submineaza cresterea economica mondiala. Recrudescenta atentatelor pe intregul glob a devenit o amenintare pentru cresterea economica mondiala, au avertizat duminica ministrii de finante din G20, transmite AFP citata de Agerpres. La incheierea unei reuniuni de doua zile la Chengdu, in sud-vestul Chinei, ministrii de finante din G20 "au condamnat in cei mai duri termeni recentele atacuri teroriste" survenite in lume. Ei au inclus terorismul printre factorii care complica mediul economic mondial, scrie Romania Libera.

Dobanda la creditul de consum in lei a ajuns mai mica decat cea in euro din UE. Romanii au visat totdeauna la creditele ieftine din Vest. A venit vremea in care dobanda creditelor din Romania, chiar daca acordate in lei si nu in euro ca in cele 19 tari din Zona Euro, este similara sau chiar mai mica decat in UE. Astfel, dobanda la creditul cu buletinul in lei pe o perioada de 5 ani este 4,81%, iar in UE, acelasi credit acordat in euro este de 5,30% potrivit BCE si BNR, anunta Economica.net.

Concurenta nu mai este o problema pentru marile companii din Europa. Banca Centrala Europeana a publicat saptamana trecuta lista companiilor europene ale caror obligatiuni au fost cumparate prin tiparire in prima etapa a programului CSPP (Corporate Sector Purchase Programme), care a avut loc la inceputul lunii trecute. Continuarea in Bursa.