Notarii publici sunt asaltati in aceste zile de clienti care doresc incheierea de urgenta a actelor de vanzare-cumparare. Acestia din urma invoca un "motiv aflat" de la agentiile imobiliare, si anume faptul ca de la 1 ianuarie 2008 vor fi obligati sa plateasca, pe langa impozit, si TVA.

Oficialii dezmint insa categoric aceasta informatie, precizand ca cei care raspandesc aceste zvonuri se folosesc de recentele schimbari legislative care prevad intr-adevar plata TVA, dar doar in cazul tranzactiilor realizate intre firme.

De la 1 ianuarie 2008 se elimina taxarea inversa in constructii. Pentru tranzac­tiile imobiliare realizate de catre persoanele juridice sau persoanele fizice inregistrate ca platitor de TVA se va plati astfel TVA de 19%. Persoanele fizice nu vor plati insa TVA pe tranzactiile imobiliare. Va fi la fel ca acum, a declarat ieri, pentru "Adevarul", Daniel Chitoiu, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Zvonul ca persoanele fizice vor plati de anul viitor TVA pe tranzactiile imobiliare a fost infirmat la fel de categoric si de reprezentantul agentiilor imobiliare.

Integral in Adevarul