Noii directori TAROM pun "cruce" operatorului aerian. Dupa nici trei saptamani de la preluarea mandatelor de directori in cadrul TAROM, Dan Iulius Plaveti, Costin Ciotec si Paul Gurau se pregatesc sa desfiinteze 14 agentii din Europa ale operatorului aerian, filiale care aduc venturi de milioane de euro in conturile operatorului aerian. Primele masurile luate de noul management al companiei TAROM, apropie "prabusirea" operatorului de transport aerian al Romaniei. Departamentul buget administrare agentii din cadrul TAROM a primit ordin de la proaspatul director de vanzari, Costin Ciotec sa analizeze inchiderea tuturor agentiilor externe pe motiv ca se eficientizeaza activitatea operatorului aerian, scrieCapital.ro.

BUSINESS REPORTFoto: Colaj foto

AFI Palace Cotroceni se extinde si va fi cel mai mare mall din Romania. Proprietarii centrului comercial AFI Palace Cotroceni din Bucuresi au inceput procesul de extindere al mallului si vor ca pana in 2018 acesta sa fie cel mai mare din Romania si din regiune. "Daca vorbim de AFI Palace Cotroceni, am avut cateva proiecte de extindere. Am inceput cu extinderea H&M, care a adus un plus de 1.000 mp, am continuat anul trecut cu extinderea spatiilor pentru Reserved si Starbucks care au adus alti 800 de mp centrului. In prezent, lucram la cea mai mare extensie in AFI Palace Cotroceni, care va creste suprafata inchiriabila a mallului cu 6.000 de mp si va ajunge la aproape 90.000 de mp de spatii de retail inchiriabile. Pot spune ca in urma extinderii vom fi cel mai mare si diversificat mall din Romania si unul dintre cele mai mari centre comerciale din regiune", a declarat David Hay, directorul executiv al AFI Europe Romania, anuntaEconomica.net.

Impas in negocierile UE - SUA pe acordul TTIP: De ce Germania si Franta dau semnale ca vor reluarea de la zero a discutiilor. Negocierile curente cu Statele Unite referitoare la incheierea Acordului comercial Transatlantic (TTIP) ar trebui oprite si reluate de pe baze noi, a declarat marti ministrul francez al Economiei, Matthias Fekl. Potrivit Reuters, Fekl a mai anuntat ca va sugera aceste lucruri omologilor sai europeni la o reuniune a acestora programata in septembrie. Afirmatia ministrului francez este sustinuta de presedintele Hollande, care a anuntat, tot marti, ca un acord TTIP nu va fi incheiat in mandatul presedintelui Obama. Declaratiile oficialulilor francezi apar dupa ce luni s-a aflat opinia ministrului german al Economiei, Sigmar Gabriel, care este si vice-cancelar al guvernului Merkel, care afirma ca negocierile intre UE si SUA pentru incheierea acordului TTIP "au esuat de facto", informeazaCursdeguvernare.ro.

Suzuki SX4 S-Cross facelift. Incepand cu luna septembrie, Suzuki SX4 S-Cross facelift va fi disponibil la toti dealerii marcii nipone din Romania. Modelul producatorului japonez va fi disponibil cu trei motorizari, doua pe benzina (1,0 litri Boosterjet si 1,4 litri Boosterjet) si una diesel (1,6 litri DDIS) si cu patru niveluri de echipare: Cool, Passion, Spirit si Luxus. Suzuki SX4 S-Cross facelift are acum o zona frontala noua. Vedem o grila a radiatorului ceva mai generoasa, multe elemente cromate, blocuri optice cu LED si o capota cu un look diferit. De asemenea, spoilerul a fost remodelat. In zona posterioara admiram stopuri noi cu LED, plus cateva modificari in dreptul spoilerului. Cat despre interior, oficialii Suzuki spun ca acesta vine in linii cursive, iar volanul nou si materialele de o calitate superioara ar trebui sa schimbe din plin experienta la volan, scrieAuto-Bild.ro.

Primul pas al gazoductului de 550 milioane de euro. Lansat cu surle si trambite in 2011, de catre guvernele Romaniei si Bulgariei, conducta de gaze care va conecta cele doua state va fi gata pana la finele anului. Lucrarile la primul fir se vor finaliza in maximum doua-trei saptamani. Firul 1 al gazoductului Giurgiu-Ruse, prima sectiune din proiectul regional BRUA, va fi gata in 15 septembrie, iar Firul 2 in luna decembrie 2016, au declarat pentru Capital surse din cadrul companiei Transgaz. Astfel, in trei saptamani sistemul de gaze din Romania va fi legat, pentru prima data, cu o tara vecina pentru schimburi transfrontaliere. Este adevarat ca, in prezent, exista o conducta intre Ungaria si Romania (Szeged-Arad), dar numai pe relatia import, si una intre Romania si Republica Moldova, numai pe relatia de export, dar cantitatile de gaze tranzitate sunt infime, din cauza limitarilor tehnice, asa ca, practic, Giurgiu-Ruse va fi singura legatura a retelei romanesti de transport cu vecinii. "De la anul, incep licitatiile pe rezervare de capacitate, care vor decide firmele ce vor dori sa faca exporturi si importuri de gaze", ne-au explicat sursele citate, anuntaCapital.ro.

Primii kilometri din autostrada Comarnic-Brasov ar putea avea constructor pana la 15 septembrie. Contractul pentru lotul Rasnov-Cristian, lung de 6,3 kilometri, a fost scos la licitatie in vara anului trecut, iar cele 10 oferte depuse au fost deschise inca din octombrie. "Pana pe 15 septembrie, comisia de evaluare a ofertelor va emite decizia. Daca va fi una pozitiva, vom semna contractul", spune seful de la Drumuri, care nu exclude insa posibilitatea depunerii de contestatii. Fiind scos la licitatie pe vechea lege, criteriul de atribuire a acestui contract este pretul cel mai scazut, explica Homor. Contractul pentru lotul 5 al autostrazii Comarnic-Brasov are o valoare estimata de aproape 150 de milioane de lei, fara TVA. Dintre cele 10 oferte depuse, cea a spaniolilor de la Copisa include cel mai mic pret, de 93 de milioane de lei, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achizitii Publice, informeazaEconomica.net.