Unul dintre avantajele pensiei private obligatorii fata de pensia de stat este ca prima poate fi mostenita daca decesul survine pana la momentul pensionarii.

Pana pe 15 decembrie, au optat pentru un fond aproape trei milioane de angajati. Restul, de peste o jumatate de milion, trebuie sa se decida pana pe 17 ianuarie.

Romanii angajati care au pana in 35 de ani si care nu si-au ales inca un fond de pensii private obligatorii au mai putin de o luna la dispozitie - pana pe 17 ianuarie 2008 - pentru a se decide. De asemenea, cei care au intre 35 si 45 de ani pot opta in aceeasi perioada pentru unul dintre fonduri.

Cei care nu vor semna un act de aderare pana la acea data vor ajunge la redistribuirea computerizata, realizata cu ajutorul unui program informatic.

Colectarea urmeaza sa inceapa in aprilie 2008

Conform datelor Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS), in jur de 3,5 milioane de persoane ar trebui sa participe la pensiile private obligatorii (Pilonul II). Dintre acestea, putin peste 2,9 milioane isi alesesera administratorul pana pe 15 decembrie.

Integral in EvZ