Producatorii de globuri din Romania au renuntat la productia de serie, segment in care le era evident ca nu pot concura preturile produselor importate din China, si incep sa produca unicate atat pentru export, cat si pentru piata locala.

In urma cu un an, cei mai mari producatori de globulete de la noi puneau ruinarea afacerilor pe care le conduceau pe seama invaziei produselor din China. Doar exporturile mai aduceau venituri, dar unii dintre ei incepeau sa piarda teren si afara in fata asiaticilor.

Un nou start

Piata europeana le-a dat producatorilor romani o noua idee de afacere. „De anul viitor vom intra puternic pe productia de globuri scumpe, unicat, din cristal sau ornate cu foita de aur sau cristale Swarovski, imitatii sau originale. Nu doar europenii isi permit sa cheltuiasca mai mult pentru bradul de Craciun, ci si multi dintre romani”, ne-a declarat Florin Sarbu, unul dintre asociatii fostului producator Oberon Pucioasa, care acum se numeste Cristeam.

Firma va investi in principal in angajarea unor manufacturieri talentati, si mai putin in utilaje de productie, pe care le detine deja, dar sunt in prezent nefolositoare.

Compania si-a pierdut majoritatea partenerilor de la export, astfel incat veniturile vor atinge in acest an 100.000 de euro, fata de o jumatate de milion de euro, anul trecut.

Integral in EvZ