Constructorii Pasajului Piata Sudului dau in judecata Primaria Capitalei si cer peste 20 de milioane de lei. Conflictul dintre constructorii Pasajului Piata Sudului si municipalitate a ajuns in instanta. Italienii de la Astaldi au dat in judecata Primaria Municipiului Bucuresti, solicitand peste 20 de milioane de lei. Intre timp, stadiul lucrarilor la cel mai mare proiect de infrastructura rutiera din Capitala, ce ar trebui finantat din bani europeni, a ajuns la 76%. Asocierea Astaldi - Euroconstruct Trading 98 - RCV Global Group a actionat in instanta Primaria Bucuresti, potrivit unui dosar inregistrat la Tribunalul Bucuresti pe 7 octombrie. Firmele care lucreaza la Pasajul Piata Sudului solicita plata sumei de 20,93 milioane de lei. Conflictul dintre constructori si municipalitate a izbucnit inca din vara, cand reprezentantii Primariei se declarau nemultumiti de ritmul de executie a lucrarilor si spuneau ca nu ii pot achita firmei Astaldi o suma de circa 12 milioane de lei, pentru care italienii nu prezinta documente justificative, informeaza Economica.

Business reportFoto: Colaj foto

Romania offshore / 20% din cifra de afaceri este conectata cu firme din "paradisuri fiscale". Potrivit unei analize KeysFin, prezentata de expertii companiei cu ocazia workshop-ului derulat la Bruxelles de Comisia pentru control bugetar a Parlamentului European, aproape 20 la suta din economia romaneasca a ajuns sa deruleze afaceri prin offshore-uri. E mult, e putin? Depinde de cum pui problema. Cert este ca statul roman se vede vaduvit de sume importante din taxe si impozite. Oamenii de afaceri nu sunt de blamat, ei incercand sa isi optimizeze business-urile, respectand legislatia. Analiza KeysFin, realizata pe baza datelor firmelor active in Romania care au cel putin un actionar persoana juridica cu regim offshore, prezentata in Parlamentul European pe 13 octombrie, arata ca, in 2015, erau inregistate oficial peste 5.300 de astfel de societati, care au derulat afaceri de 48 miliarde de euro, suma care reprezinta aproximativ 20% din totalul cifrei de afaceri la nivel national, scrie Curs de Guvernare.

Nintendo a prezentat noua sa consola Switch care va aparea pe piata in martie. Nintendo Co Ltd a prezentat joi noua sa consola denumita Nintendo Switch prin care vrea sa recupereze decalajul care il separa de rivalii Sony Corp si Microsoft Corp., informeaza AFP si Reuters. Nintendo Switch, prima consola lansata de producatorul japonez de jocuri video Nintendo dupa Wii U in 2012, este un dispozitiv hibrid, ceea ce inseamna ca poate fi utilizata atat ca o consola traditionala de jocuri video cat si ca un dispozitiv portabil. Grupul japonez, care intentioneaza sa lanseze noua consola pe piata in luna martie a anului urmator, nu a oferit joi detalii cu privire la pretul consolei sau alte specificatii. Succesul inregistrat de Switch va fi crucial pentru Nintendo avand in vedere ca aceasta firma mentine consolele de jocuri video in centrul afacerilor sale, intr-un moment in care industria jocurilor video migreaza spre smartphone-uri. O dovada a acestei tranzitii este si numarul de console vandute de Nintendo, anunta Capital.

Povestea taxiului refuzat la export: Dacia 1300 TAXI - Parte din sufletul meu. Nascuta pentru a se inrola in serviciul public de taxi din Bogota, Columbia, aceasta Dacia 1300 nu a primit viza... In schimb, a fost primita in sanul unei familii din Bucuresti, unde a fost pastrata cu grija pe parcursul a trei generatii. 34 de ani mai tarziu, "Taxiul de Bogota" este condus cu mandrie de Radu Albei, care il considera ca pe o parte din sufletul lui. Se intampla la inceputul anilor `80: Uzina de Autoturisme Pitesti construieste un lot special de 500 de exemplare pentru a fi exportate in Columbia, unde urmau sa devina taxiuri. Vopsite intr-o cromatica speciala, cu plafon si stalpi de culoare galbena, iar cu restul caroseriei de culoare neagra, aceste Dacii 1300 cu imbunatatiri (o versiune hibrid produsa inainte de debutul lui 1310) n-au mai apucat calea exportului, fiind refuzate la receptie, noteaza Auto-Bild.

Tranzactie deal pe titlurile OMV Petrom de 24 milioane lei la pretul ofertei publice. Cotatia titlurilor OMV Petrom a continuat sa urce pe piata reglementata pentru o inchidere la pretul de 0,2375 lei/actiune, insa pe segmentul deal, s-a efectuat o tranzactie speciala cu 116 milioane titluri la cotatia de 0,2100 lei/actiune. Bursa de Valori Bucuresti a avut astazi o sesiune de tranzactionare pozitiva, intr-un context general favorabil european. Indicele BET a urcat cu 0,44%, pana la nivelul de 6.908,27 puncte, in timp ce indicele compozit BET Plus a avansat cu 0,43%. Dinamica a fost identica in raport cu aprecierea de 0,44% a indicelui CAC40 de la Paris si apropiata de aprecierile burselor de pe continent: +0,68% pentru indicele Euro Stoxx 50, +0,07% pentru indicele FTSE100 de la Londra, +0,52% pentru indicele DAX de la Frankfurt, +0,26% pentru indicele WIG20 de la Varsovia, +0,59% pentru indicele BUX de la Budapesta. Singurul recul, de 0,12%, l-a consemnat la nivel regional indicele PX de la Praga, informeaza Profit.

Angajari in tara pe salarii cuprinse intre 1.500 lei si 6.000 lei. Studiile superioare nu sunt obligatorii. Economica va prezinta oferta de munca disponibila in aceasta perioada in tara, pentru care angajatorii au dezvaluit salariile pe care sunt dispusi sa le ofere oamenilor selectati pe posturile vacante. Se cauta soferi, reprezentanti zonali de vanzari, casieri si supraveghetori sala jocuri de noroc, agenti de vanzari si sef de productie, care sunt ofertati cu salarii care incep de la 1.500 lei si ajung la 6.000 lei pe luna. Iata oferta de munca. Oferta de munca disponibila in aceasta perioada in Romania, pentru care angajatorii au facut publice salariile pe care sunt dispusi sa le ofere candidatilor selectati Uber recruteaza soferi. "Conduci prin oras si castigi pana la 1.500 lei pe saptamana". Asa incepe anuntul de recrutare publicat de Uber pe un mare site de recrutare. Te califici daca ai minimum 21 de ani, masina personala din anul 2001 sau mai noua, in stare foarte buna, cu aer conditionat, asigurata, si ai permis de conducere valabil minimum un an.

Sechestre asiguratorii instituite de DIICOT si DNA pe conturi in Dubai, Insulele Virgine si Cipru. Procurorul-sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat, joi, ca institutia pe care o conduce a pus sechestru asigurator pe imobile si conturi in dolari din Dubai si Insulele Virgine, intr-un dosar in care sunt cercetate fapte de evaziune fiscala, delapidare si spalare de bani. "Va pot spune ca au fost puse, in jurisdictie offshore, masuri asiguratorii, urmand sa fie recuperate dupa decizia instantei de confiscare. S-a intamplat anul trecut prima oara. Este vorba despre masuri asiguratorii dispuse in Insulele Virgine si in Dubai. Este vorba despre imobile si despre o suma de bani in dolari. Nu va pot oferi alte amanunte la acest moment", a spus Daniel Horodniceanu, prezent la o conferinta pe tema recuperarii prejudiciilor. Premierul Dacian Ciolos a declarat joi, la cea de-a 6-a conferinta la nivel inalt a Oficiilor Nationale de Recuperare a Creantelor provenite din infractiuni, ca actul de justitie este incomplet daca nu se recupereaza si bunurile obtinute ilicit, relateaza Curs de Guvernare.