Orange si Vodafone fac angajari. Cauta oameni care au cel putin studii medii.Orange angajeaza shop sales assistant, reprezentant de vanzari, prepay sales representative, cash collection representative, iar Vodafone recruteaza in aceasta perioada consultant vanzari, customer relationship advisor, corporate account manager, business account manager, business consultant. Iata ce asteptari au angajatorii de la candidati pentru locurile de munca vacante. Orange angajeaza pe postul de shop sales assistant. Candidatul ideal pentru acest post are cel putin studii medii, minimum sase luni experienta in vanzari, relatii clienti, promotii sau merchandising, cunostinte medii de engleza, stie sa lucreze la PC. E, de asemenea, orientat catre clienti si rezultate, are abilitati excelente de comunicare si prezentare, e politicos, scrieEconomica.

Business reportFoto: Colaj foto

Cat de corecta e taxarea in Europa: Numarul intelegerilor fiscale dintre guverne si corporatii a crescut in 2 ani cu 160%.Numarul intelegerilor fiscale speciale incheiate de guvernele statelor membre ale UE si companii multinationale sunt in crestere, in special in Luxemburg si Belgia, in ciuda lungului sir de apeluri oficiale ale Bruxelles la o corecta taxare in interiorul granitelor Europei. Concluzia este continuta de un raport publicat miercuri de Eurodad (European Network on Debt and Development), realizat in colaborare cu o serie de ONG-uri din state membre. Din analiza datelor furnizate de Comisia Europeana din 17 state membre si din Norvegia, rezulta ca, intre 2013 si 2015, numarul intelegerilor fiscale speciale a crescut cu 160%, anuntaCurs de Guvernare.

Avansul platit fermierilor in aceasta toamna, 873 mil. euro.APIA (Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura) a demarat procesarea si autorizarea platii finale pentru fermierii care au depus cereri unice de plata in cadrul Campaniei 2016, finalizand, totodata, plata avansului aferent acestui an, in suma totala de aproape 873 de milioane de euro. Potrivit unui comunicat al APIA remis miercuri, regulamentele europene prevad ca platile sa se faca in cel mult doua rate pe an, in cursul perioadei care incepe la 1 decembrie si se incheie la data de 30 iunie a anului calendaristic urmator. Astfel, in ceea ce priveste platile finale, pana in prezent sunt in curs de autorizare la plata 109.161 fermieri, cu o suma totala de 14,5 milioane de euro, arataCapital.

Toyota aduce imbunatatiri modelelor Yaris, Auris, Verso and Avensis. Anul 2017 aduce o serie de imbunatatiri in gama Toyota. Japonezii au publicat astazi o serie de imagini si au oferit detalii despre versiunile 2017 ale lui Yaris, Auris, Verso and Avensis. Odata cu aceste modificari, Toyota aduce si o noua culoare de caroserie in gama celor patru modele. Aceasta se numeste Tokyo Red si este disponibila si pe versiunile vopsite in doua nuante. In acest caz, rosul va contrasta cu negrul folosit pe plafon, pe montantii A si pe carcasele oglinzilor laterale. Versiunea 2017 a lui Auris va putea fi comandata cu jante noi de 17 inchi, cu scaune sport imbracate in alcantara de culoare neagra, iar pachetul Toyota Safety Sense este disponibil in standard, anuntaAuto-Bild.

Te-Rox, producatorul de scaune auto pentru copii, ataca piata chineza cu produse premium. In tara tuturor replicilor posibile, Doina Cepalis crede ca produsele premium ii pot oferi "piatra" de care David a avut nevoie pentru a-l dobori pe Goliat. "Nu ne mai dorim sa concuram cu China pe segmentul low-cost", marturiseste Doina Cepalis, proprietara grupului de firme Te-Rox, din Pascani, care produce scaune auto pentru copii. Dupa aproape doi ani in care s-a luptat sa intre pe piata chineza, a decis sa isi schimbe strategia si sa duca acolo doar produse premium, mizand pe apetitul chinezilor instariti pentru produsele europene si in speranta ca vor fi replicate mai greu decat cele mai ieftine, noteazaNewMoney.

Statul scoate din buget pana la 10 milioane euro pentru revizuirea studiului Autostrazii Olteniei. Guvernul va achita pana la 10 milioane de euro pentru revizuirea studiului de fezabilitate si proiectul tehnic al autostrazii Pitesti - Craiova, lucrare amanata de 3 ani. Satui sa tot astepte, americanii de la Ford Craiova l-au chemat pe Ciolos la Detroit pentru a-i cere autostrada. Ei si oltenii mai au insa de asteptat, deoarece numai studiul ar trebui sa fie gata in 2 ani. In 2013, Guvernul, condus atunci de Victor Ponta, si-a anuntat intentia de a realiza proiectul in parteneriat public-privat, fie ca drum expres, fie ca autostrada, in functie de rezultatul negocierilor cu constructorii, informeazaProfit.

Achizitia Rompetrol, primul pas mare pus de chinezi in Romania. Expansiunea Chinei in Europa este de notorietate, iar Romania nu face exceptie. Energia pare a fi acum domeniul predilect, dar dincolo de investitiile in proiecte greenfield, care inca sunt incerte, chinezii au ocazia, mai intai, sa detina o firma mare in Uniunea Europeana. Este exact strategia Beijingului. Despre relatiile dintre Romania si China, blamate de unii, apreciate de altii, se vorbeste de ani de zile. Asa cum face in toata Europa, China are tot interesul sa detina active productive si in Romania, tendintele de expansiune economica fiind evidente de mai multi ani, relateazaEconomica.