Producatorul inghetatei Amicii intra in insolventa. Kubo Ice Cream Company, producatorul inghetatei Amicii, si-a cerut intrarea in insolventa, dupa ce anul trecut a raportat o pierdere neta de peste 2,1 milioane de lei, la o cifra de afaceri care a depasit 27 milioane de lei. Cererea i-a fost admisa de catre Tribunalul Neamt. Compania, cu sediul in Piatra Neamt, si-a justificat intrarea in insolventa prin faptul ca are datorii mai vechi de 60 de zile si mai mari de 40.000 de lei si ca a ajuns in stare de insolventa pentru ca in activitatea sa financiara a inregistrat un dezechilibru concretizat in lipsa de lichiditati necesare pentru plata datoriilor exigibile catre creditor, anunta profit.ro.

Business reportFoto: Colaj foto

Masterplanul Centurilor Bucurestiului va fi facut de Egis, care in Romania este condusa de Clotilde Armand. Compania Egis International va realiza un studiu privind Centura Bucurestiului in valoare de 300.000 de euro, in baza unui acord dintre Ministerul Fondurilor Europene si Banca Europeana de Investitii. In Romania, firma este reprezentata de vicepresedintele USR, Clotilde Armad. In baza Acordului de servicii de asistenta pentru implementarea proiectelor (Acordul PASSA) semnat intre Ministerul Fondurilor Europene si Banca Europeana de Investitii, care prevede acordarea de asistenta MFE si beneficiarilor asistentei, pentru pregatirea si implementarea proiectelor din perioada de programare 2014-2020, CNAIR beneficiaza de asistenta tehnica din partea expertilor BEI, inclusiv pentru strategia privind centura Bucurestiului, anunta Economica.net.

Plimbatul hartiilor, ocupatia antreprenorilor la inceput de drum. Sa devii antreprenor in Romania a fost si este inca o mare provocare. Si totul porneste de la primii pasi pe care trebuie sa ii faci ca sa intri in legalitate, pune punctul pe "i" Raluca Zamfir, care a fondat o agentie de PR in urma cu patru ani. RANEvents, agentia de PR fondata in 2012 de Raluca Zamfir, a ajuns la o cifra de afaceri de jumatate de milion de euro si sapte angajati. Privind in urma, antreprenoarea spune ca nu i-a fost deloc usor. Practic, continua ea, "o sa plimbi hartii de la o institutie la alta pentru ca in Romania anului 2016, ele, institutiile, nu sunt in stare sa comunice intre ele. Nici nu se pune problema sa depui ceva online, unele institutii inca nu au POS-uri, cum ar putea accepta ca valide documentele trimise online?". In cazul ei, cand a pornit agentia de comunicare pe care o conduce acum, a ales sa preia o firma deja existenta si sa o dezvolte, relateaza Capital.

Studiu (drastic) Coface pe mediul de afaceri romanesc: in stadiu embrionar, incapabil sa treaca la nivelul urmator. Agentia de rating si evaluare Coface, a comunicat joi datele unui studiu privind maturitatea mediului de afaceri romanesc. Concluzia principala: "Caracterizat de o competitivitate scazuta, de subtierea paturii de mijloc, de accentuarea unui fenomen de polarizare si de un spirit antreprenorial modest, mediul de afaceri romanesc pare sa fie intr-un stadiu embrionar al dezvoltarii si incapabil sa treaca la nivelul urmator". Concluziile complementare: companiile romanesti progreseaza foarte lent, nu detin strategii pe termen lung, fiindu-le deci afectata dezvoltarea, iar start-up-urile produc idei de afaceri generale, modest documentate, scrie Cursdeguvernare.ro.

Astazi este ultima zi de inscriere in Programul "Rabla". 10 decembrie este ultima zi in care persoanele care doresc sa cumpere un autoturism nou folosind prima oferita de stat pentru casarea unui autovehicul vechi se mai pot inscrie in programul "Rabla". Doritorii pot primi pana la 8.750 de lei. "(...) Nota de inscriere este valabila maximum 120 de zile de la emiterii, insa fara a se depasi data de 15 decembrie 2016, iar data-limita pentru depunerea ultimei cereri de decontare din cadrul Programului este 15 decembrie 2016". Prevederea apare intr-o comunicare a Ministerului Mediului din 21 noiembrie, data la care Guvenul a decis sa suplimenteze numarul tichetelor aferente programului "Rabla" si sa prelungeasca perioada de inscriere in acest program. Asadar, cine face dovada ca a renuntat la un automobil mai vechi de opt ani se mai poate prezenta doar astazi la unul dintre producatorii auto validati pentru a cumpara un autoturism nou beneficiind de primele de casare. In acest an, prima de casare este de 6.500 de lei, dar la aceasta suma se poate adauga si valoarea a doua tipuri de bonusuri, care pot fi cumulate: 750 de lei daca se achizitioneaza un autoturism cu emisii de dioxid de carbon mai mici de 100g/km si 1.500 de lei, daca se achizitioneaza un autoturism cu propulsie hibrida, scrie Economica.net.

Volkswagen Golf GTI Clubsport S a recidivat. Si-a batut propriul record de pe Nurburgring. Volkswagen nu s-a multumit cu recordul pe care Golf GTI Clubsport S l-a stabilit in luna aprilie pe Nurburgring. De aceea, nemtii au revenit pe Iadul Verde si au reusit sa bata propriul record. Turul a fost realizat pe 26 octombrie, iar cele 8 grade Celsius au fost perfecte atat pentru anvelope, cat si pentru motor. Cel putin asta a sustinut Volskwagen. Va reamintim ca in luna aprilie, Golf GTI Clubsport S a reusit sa parcurga Iadul Verde in 7 minute si 49.21 de secunde. Acum, hothatch-ul cu tractiune fata al nemtilor si-a imbunatatit performanta cu 2 secunde. Dupa cum deja stiti, Volkswagen Golf GTI Clubsport S foloseste motorul de 2,0 litri benzina care acum produce 310 CP si 380 Nm. Alaturi de aceasta imbunatatire, modelul german vine cu suspensii noi, cu un rollcage, dar si cu o masa proprie mult mai mica, relateaza Auto Bild.